DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Väggmonterad gaspanna miniugn
En gaspanna är utan tvekan en nödvändig och användbar sak, men tyvärr är den inte evig. Tyvärr är många moderna hushållsapparater tillverkade med förväntan att att reparera dem kostar konsumenten mer än att köpa en ny enhet och en gaspanna är en sådan enhet. Om det här i ditt hus eller i ett hempannahus misslyckas, skynda dig inte att kasta bort det eller kasta det efter att du har bytt ut det till ett nytt. I hans system finns det många nödvändiga och användbara mekanismer i vardagen. en mängd motorer, pumpar, ventiler, ventiler och liknande. Bland allt detta finns det en förbränningskammare och ett rör för avlägsnande av förbränningsprodukter. Det är exakt vad vi behöver för tillverkning av en minikamin. En sådan spis kan vara mycket användbar i ett tält när man reser med camping över natten, till exempel fiske, jakt eller bara koppla av vid stranden av en sjö eller flod, för att inte bränna dyra bensin i en bil för uppvärmning. Dessutom kan denna spis vara användbar i landet för att värma växthuset under frysningsförhållanden (med lämplig modernisering av växthuset, naturligtvis!).
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Kommer att behöva


Följande verktyg och material kommer att behövas:
 • Skruvmejsel (motsvarar skruvarna som används i enheten).
 • Slipmaskin med skärhjul.
 • Line.
 • Marker.
 • Litet gångjärn (för dörr).
 • Träskruvar.
 • Drill.
 • Fil.

Tillverka en miniugn från en gaspanna


För att komma till förbränningskammaren var jag tvungen att demontera nästan hela pannan i dess komponenter och ta ut allt innehåll. Men jag behövde bara en Phillips-skruvmejsel för detta! Men om du arbetar med en skruvmejsel, kommer det att ta ganska lång tid. Förbränningskammaren för den väggmonterade pannan är ganska liten i förhållande till själva pannan. Till exempel har jag det med måtten bara 35 x 25 x 25.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Dessutom (som är särskilt bekvämt) har sådana kameror redan ett röruttag.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Själva förbränningskammaren demonteras också. Det är fäst med skruvar och består av avtagbara väggar, vattenvärmeelement, brandsäker skydd mot asbestsköldar och gasmunstycken.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Vi demonterar förbränningskammaren, tar bort allt internt, innehåll som är onödigt för oss och monterar väggarna med eldfast skärm tillbaka.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Nu måste vi klippa dörren för att leverera bränsle (stockar, flis eller kol) till ugnen. För att göra detta, på framväggen, med en linjal och markör, gör vi markeringen av det önskade området.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

För att bestämma exakt främre väggen tog jag hänsyn till dess mest bekväma sidoläge från rörutloppet, liksom närvaron av ett öga av värmebeständigt glas som övervakade förbränningen av bränsle. Nu tar vi en polermaskin (glöm inte glasögon!) Och klipp försiktigt dörren enligt märkningen.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Samvetsgranna tillverkare tillverkar som regel sådana förbränningskamrar av speciella eldfasta metaller, såsom titan, så när du skär, måste du vara tålamod och, i fallet, förbereda ett reservskärhjul. När dörren har klippts ut låter vi hela saken svalna på egen hand. Vattna inte i något fall! Detta är viktigt! Plötslig kylning kan störa strukturen i legeringen som kammaren består i, vilket kommer att leda till dess deformation under vidare drift! Legeringen för sådana produkter är konstruerad för oberoende, naturlig kylning. Efter att metallen har svalnat, rengör vi kanterna på dörren och hålet för den i kammarväggen med en fil från borrarna.Därefter markerar vi med en markör under gångjärnet på dörren och väggen. Vi borrar hål.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Vi borrar också hål på dörren för att fästa grindventilen. Behöver fortfarande hål under, under dörren. De kommer att tjäna till att tillföra luft till ugnen (ett slags blåsning). Vid behov, installera benen, i botten av kammaren i hörnen, vi borrar också hål med önskad diameter.
Vi behöver också en rektangulär metallbit för att skapa en remsa som täcker mellanrummet mellan dörren och väggen från insidan, så att dörren inte går in i ugnen när den är stängd. För att göra detta, skär av ett metallstycke med nödvändiga parametrar, där vi också borrar hål för att fästas på väggen från insidan.
När borrningen är klar monterar vi allt i en enda helhet med hjälp av små bultar med muttrar, en skruvmejsel och en skiftnyckel med motsvarande nummer.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Gå nu till röret. Sådana rör för borttagning av förbränningsprodukter från gaspannor går vanligtvis dubbelt. Detta är det så kallade "turbo-röret". Det vill säga, det finns en mer inuti röret - avgas kommer ut genom det inre röret och kall luft kommer in i pannan genom det yttre röret för att kyla systemet. I det här fallet är det mycket användbart för oss för ytterligare värmeisolering. För att göra detta fyller du bara utrymmet mellan rören med något värmebeständigt fyllmedel. Nu kan du inte vara rädd för att värmen från röret kommer att smälta tältets eller växthusens tak.
Som jag redan nämnt finns det redan ett utlopp för röret i förbränningskammaren, så allt vi behöver göra är att fixa det i enlighet därmed.
Mini spis från en väggmonterad gaspanna

Det är enkelt att installera och lika lätt att ta bort, vilket är mycket bekvämt under transport. Om så önskas är det möjligt att installera regnskydd på toppen av röret så att det inte hälls i ugnen när det inte kommer att användas. En sådan ugn passar lätt in i bagaget i alla bilar, den är inte tung, kompakt. Det värms i dåligt väder och ger tröst i ditt tält.
Kommentarer (1)
 1. Vadim Alexandrovich
  #1 Vadim Alexandrovich gäster 3 maj 2018 11:22 p.m.
  0
  Nonsens! Från början till slut !! Förbränningskammaren från botten kommer att brinna ut snabbt eftersom en engångsanordning kan användas. För idéer 5. För produkteffektivitet 2.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner