DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man byter ventil under tryck
Inom VVS, som alla andra reparationsarbeten, finns det många nyanser. Tekniskt sett är detta arbete förståeligt och förutsägbart, men du kan inte förutse allt. Incidenter kan inträffa i det mest inopportune ögonblicket och du måste vara beredd på dem.
Att ersätta en misslyckad kran i VVS är en typ av vanligt arbete. Vanligtvis utförs det efter en fullständig avstängning av vattentillförseln i huset eller stigerör med vertikala ledningar. Men vad ska man göra när det inte rekommenderas att koppla bort hela huset från vattentillförseln och kranen måste bytas ut?
Låt oss se hur en av rörmästaren kom ut ur denna situation. Vi vill genast varna dig för att den här metoden inte är ett universalmedel och har en ganska allvarlig risk. Men att avvisa det är inte heller värt det. Så låt oss komma igång!
Hur man byter ventil under tryck

Problembeskrivning


Trots sin förbättrade struktur i förhållande till en ventil kan en kulventil också bli obrukbar. Det kan finnas flera skäl till detta:
 • Skalans bildning på bollen och som ett resultat radering av PTFE-packningar (sadlar);
 • Fraktur av rotationsstången;
 • Deformation av kranens inre delar;
 • Skada på själva bollkulan.

Naturligtvis kan detta bero på olika skäl, till exempel tunn metall av dålig kvalitet eller tillverkarens besparingar på komponenter. Men i en kritisk situation, när kranen inte fungerar och behöver bytas ut, måste du hitta rätt utgång och samtidigt inte översvämma varken dig själv eller dina grannar.
Hur man byter ventil under tryck

Vi byter kran under tryck


Till att börja med är det värt att förbereda några behållare för fyllning med vatten för den mest oförutsedda händelsen. Om en toalett eller inspektionslucka finns i närheten i en avloppsstigning, kan du använda dem för att tappa vattnet genom en lämplig slang.

Vi förbereder ett tätningsmedel


För att täta trådarna i VVS används olika tätningsmedel. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. En av de mest mångsidiga och forntida tätningsmedlen betraktas som linnetråg.
Nyligen har bogsering vanligtvis använts i kombination med tätande pasta, till exempel Unipack. Det är lätt att använda, giftfritt, motståndskraftigt mot korrosion och temperaturer upp till +140 grader Celsius. Men den största fördelen med detta material är förmågan att anpassa sig till 45 grader. För komplexa sammansättningar där flera element är involverade och var och en av dem är viktiga är denna egenskap extremt användbar. Till skillnad från till exempel fumlent behöver du inte längre demontera anslutningen om du plötsligt vrider en kran eller ett grovfilter framför mätaren. Det torkar mycket långsamt, så om du behöver demontera monteringselementen kan detta arbete göras utan mycket ansträngning.
Vi avrullar flera dragfibrer och vrider dem till en snäv svans. Vi beräknar längden så att det räcker för lindningen av hela tråden under kranen. Vi plockar upp en liten tätningspasta och suger vårt tätningsmedel ordentligt.
Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Vi demonterar kranen


Det här förfarandet är mycket riskabelt, eftersom kranstommen, när den är otvridad, kan spricka eller helt enkelt spricka från vattentrycket. Vi justerar en justerbar eller gasnyckel under storleken på kranens krage. Samtidigt kan ventilhandtaget (spaken eller "fjärilen") tas bort genom att skruva av tryckmässan Euro-muttern.
Justera trycket, stäng av kranen moturs och håll i kranens höjd.Trådens sista varv kan göras manuellt, eftersom trådmotståndet bör vara minimal.
Efter att ha tagit bort kranen från tråden, ersätter vi lagringstanken eller slangen för dränering.
Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Vi lindar tätningen


Dra in den förberedda pigtail-pigtailen på kranen medurs. Under installationen av kranen kommer således avlindning av tätningen att uteslutas. Dessutom kan det gnuggas manuellt på tråden.
Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Vi installerar en kran


Vi installerar en ny kulventil för hand och öppnar ventilen för att tillföra vatten. Efter att ha gjort flera varv kan anslutningen dras upp från nyckeln. Vi vrider kranen hela vägen och avslöjar dess position relativt resten av monteringselementen och vrider ventilen. Bevis på en god anslutning kommer att vara en torr skarv vid utloppet till stigaren och kranen.
Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Hur man byter ventil under tryck

Praktiska tips


I sådana situationer, när det är möjligt, stäng av vattentillförseln i stigaren eller i huset. Eftersom det är omöjligt att vara helt säker på att tråden är korrekt under kranen på rörledningen måste du förbereda dig för att klippa den i en ny, och det kommer att ta tid. Och under tryck av vatten - detta är mycket obekvämt och ibland helt enkelt omöjligt.
För att inte bringa kulventilen till funktionsfel eller haverier bör den utvecklas 1-2 gånger i månaden, växelvis stängas och öppnas låsstången.
Försök att alltid ta låsbeslag av hög kvalitet, inklusive kulaventiler, för en bra rörmokare som kan fixa eventuella nedbrytningar kanske inte är till hands!

Titta på videon


Kommentarer (62)
 1. Victor Fedorovich
  #1 Victor Fedorovich besökare 24 mars 2018 01:52
  28
  rzhachno, så i ramen är vattentrycket inte mer än 1,5 atmosfärer (1,5 kg / cm2); i verkligheten är vattentrycket inte mindre än 4 atmosfärer (4 kg / cm2)
  1. Alexander
   #2 Alexander gäster 24 mars 2018 10:23
   13
   Öppna andra kranar i huset och trycket kommer att sjunka dramatiskt.
   1. Alexander
    #3 Alexander gäster 30 mars 2018 19:01
    8
    Ja, så hans grannar började kranar för att öppna dem)))))))
  2. Alexander Sergeevich
   #4 Alexander Sergeevich gäster 3 april 2018 01:57
   25
   Jag håller med! Jag skulle ha tittat på guiden, när P säger mer än 2. Inte bara kan jag dra vatten i beredda containrar - jag kommer inte att kunna avveckla det normalt! Studsa och köra nödgruppssamtal!

   Jag såg inte ens kort sagt. Enrage, i allmänhet, sådana råd! Människor kommer att ses nog, de börjar göra, och sedan springer de omedelbart till oss - "Hjälp och lättare!"
  3. Jurassic
   #5 Jurassic gäster 7 april 2018 16:35
   9
   vi har 8 - 10 ögon. Det skulle vara intressant att se
  4. Gäst Alexander
   #6 Gäst Alexander gäster 12 maj 2018 10:27
   14
   Själv var jag tvungen att byta rörmokare och tryckkranar ofta, eftersom det i vissa fall inte finns något sätt att blockera ingången. De förändras mycket lätt om händerna växer från mer än ett ställe. Författaren gjorde ett misstag, innan han strammade kranen, han var tvungen att vara ÖPPEN så att trycket inte skulle trycka så hårt, efter packning, stäng kranen och så är det. Och de kommentatorer som tvekar, jag kommer att säga en sak, du vet bara hur man sitter på fåtöljer och soffor och inte kan göra grundläggande saker. Men det är bra, så länge det finns människor som du, kommer vi att ha arbete))
   1. Putskin
    #7 Putskin gäster 20 januari 2019 20:48
    2
    Så han öppnade det slags. Och dessa elände är kommentar-ungdomar som bara kan fladda på tangentbordet.
 2. Alexander
  #8 Alexander gäster 24 mars 2018 02:19
  23
  och prova detta på en stigerör med varmt vatten under ett tryck av 4 atm. och vilken kapacitet bör ställas in!
 3. Gäst Vasily
  #9 Gäst Vasily gäster 24 mars 2018 03:32
  8
  Ja .... Trycket i systemet är inte mer än en och en halv atmosfär .... Och utifrån mätarens färg - det fanns en skruvbyte på HVS .... Och med ett tryck på 6,2 på HUW - finns det alternativ ??!
 4. Gäst Michael
  #10 Gäst Michael gäster 24 mars 2018 06:47
  49
  Försök inte använda detta råd. Häll i din egen och lägre kvatira
 5. Vyacheslav
  #11 Vyacheslav gäster 24 mars 2018 07:13
  3
  Gasventilsats
 6. Alexander
  #12 Alexander gäster 24 mars 2018 07:41
  67
  hej till grannarna, jag är själv en rörmokare och jag kommer aldrig att göra sådant nonsens, och jag råder inte andra.
 7. Gäst Anatoly
  #13 Gäst Anatoly gäster 24 mars 2018 08:06
  5
  Och om det finns varmt vatten?
 8. Sanya
  #14 Sanya gäster 24 mars 2018 08:37
  17
  och om tråden går av, vad då !!! ???
  1. Alexander
   #15 Alexander gäster 24 mars 2018 10:26
   5
   När de plågar sig själva genom att sätta en kran på vattenförsörjningen till huset (lägenheten) utan att vänta på problem med hjälp av arbetare för bostäder och kommunala tjänster, och i framtiden, gör det själv och utan kostnad.
  2. Shura
   #16 Shura gäster 24 mars 2018 17:57
   20
   DÖRA EN TRÄN STAKE OCH KALLA NÖD
 9. Alexander Semenyuk
  #17 Alexander Semenyuk gäster 24 mars 2018 09:10
  17
  I Moskva är besparingar på 2,5 ton och risken ännu större. Tråden under kranen kan också gå sönder. Det var så. Men om desamma beslutade att ta en chans, förbered en trähacka. Du kan tillverka det själv, till exempel från en torr kartong (inte spånskiva). Den vassa änden ska fritt komma in i röret med 2-3 cm. I en kritisk situation kan den drivas in i röret, klippa gängan och dra åt kulventilen och borr sedan trädet från röret med en skruvmejsel. hacka sex atmosfärer
 10. Maxs
  #18 Maxs gäster 24 mars 2018 09:12
  5
  En gång översvämmade jag nästan mig själv och mina grannar. Kranen började strömma, jag skakade den med vad som helst och väntade på ett lämpligt fodral i flera år. Han kom - han såg ett meddelande om avstängning av vatten i 3 timmar.
  Det räcker för mig, tänkte jag och sorterade allt. Vatten gavs på en halvtimme. ;) Kunde inte skynda att dra åt en ny kran, för Jag tog inte bort handtaget, jag vridit det gamla. Han återvände till sitt ursprungliga tillstånd. Vatten hade inte tid att nå grannarna.
  Jag betalade för att koppla bort stigaren och ändrade lugnt allt.
 11. Gäst Sergey
  #19 Gäst Sergey gäster 24 mars 2018 12:12
  16
  Du måste vrida bogseret i den andra riktningen.
  1. Alexander
   #20 Alexander gäster 7 april 2018 22:10
   2
   Ja, ja, och det var möjligt att linda in släpet utan att ta bort kranen helt och sedan ta bort kranen och omedelbart linda en ny
 12. Dmitry
  #21 Dmitry gäster 24 mars 2018 16:19
  16
  Vid ett tryck av 3 atm. vattenflödet från ett öppet rör till 1/2 "kommer att vara cirka 90 l / min. Så du får inte ett par hinkar. Du kommer att översvämma alla! Och även om, som i artikeln, är allt i ordning med tråden och allt gjordes snabbt. Ingen Jag rekommenderar inte.
 13. gäst
  #22 gäst gäster 24 mars 2018 5:44 p.m.
  19
  Försök inte upprepa det! Fyll allt till helvete. Om slangen i allmänhet, fullständig nonsens.
  1. Gäst Alex
   #23 Gäst Alex gäster 26 mars 2018 15:47
   5
   Inte alls nonsens. Det var en affär. På natten vaknade en granne, bröt kranen vid ingången. Inramade slangen från dammsugaren och in på toaletten. Lyckligtvis ryckte den kalla stigaren. Lin sår, 3 varv på FUM, och lite silikon. Kranen lindades i öppet tillstånd. Det är sjätte året sedan jag gick - och allt är bra för nu.
 14. gäst
  #24 gäst gäster 24 mars 2018 9:48 p.m.
  7
  Tja, i slutändan:
  Gul kran för gas, monterad på vatten.
  Lin lindas slumpmässigt och inte helt i tråd, vilket innebär att det inte kommer att ligga som det ska och det kommer att bli läckor
  Stor risk för att översvämma grannarna.
  Och viktigast av allt är att kranen är belägen upp till disken och hänvisar till stigeröret, vilket innebär att betalningen för en växling redan har betalats med en månatlig betalning och inte betalas när du ringer till en akut rörmokare.
 15. Max
  #25 Max gäster 24 mars 2018 10:37 p.m.
  15
  Som rörmokare kommer jag att säga att när du har skruv loss den gamla fläkten, skruva om en ny, ska den vara öppen, men först är det nödvändigt att linda upp 2 3 trådar (tråd), stänga fläkten, och efter att tyst rengöra tråden, lindra rullen, rullen är medurs pilen och snurra ventilen till slutet. Men bättre att ringa specialutbildade människor
  1. Kostia
   #26 Kostia gäster 3 juli 2018 9:00 p.m.
   2
   Bliiiin! Ventil, inte ventel. Du läser åtminstone vad som står skrivet i dokumenten för köpet.
 16. Dmitry
  #27 Dmitry gäster 25 mars 2018 10:33
  3
  Rören är gamla, uppenbarligen svetsade länge. Så för att inte riva av kranen från röret, vrida på kranen - i det här fallet är det samma: oavsett om vi vrider det under tryck - utan tryck skulle det vara trevligt att hålla röret med en gasnyckel över tråden och vrida kranen med båda händerna - vrid kranen med ena handen och håll den andra röret. Och dra inte kranen i röret, utan gör hand-till-hand-ansträngningar för att inte begränsa svetsningen.
 17. Alexander
  #28 Alexander gäster 25 mars 2018 18:56
  5
  Det är bättre att inte utföra ett sådant experiment i din lägenhet, inte gabba upp pengar för att ge hem VVS så att det stänger av vattnet i stigaren! Särskilt om det inte är känt vilket tryck som finns i röret: vid 3 ... 4 atm kan kranen helt enkelt inte föras till gängan ...
 18. Jakub
  #29 Jakub gäster 25 mars 2018 21:59
  3
  Vilken lin? ”Han förberedde snabbt en kran, smutsade den med en biltätning. Själva tätningsmedlet lämnades öppet för att applicera det mycket snabbt på trådarna på stigaren. Öppna därefter alla kranar med varmt och kallt vatten där det är möjligt. Detta kommer att lindra en del tryck. Den nya kranen måste vara öppen för att inte brännas.
 19. Akaki
  #30 Akaki gäster 26 mars 2018 15:30
  1
  Chet på något sätt övertygande. Röret är bekvämt beläget, flödet är inte starkt ... Ingenting är verkligen där längre. Tyvärr. Och inte gjort sådana trick!))))))
 20. Gäst Andrew
  #31 Gäst Andrew gäster 26 mars 2018 18:15
  2
  stigaren är stängd men vattnet tappas inte; det finns inget tryck i en sådan höjd.
 21. Gäst Oleg
  #32 Gäst Oleg gäster 27 mars 2018 07:23
  0
  Men om han ersatte en större kapacitet under botten, till exempel en plastfat på 80 liter, skulle han inte ha några problem alls.
 22. Alexander
  #33 Alexander gäster 27 mars 2018 07:35
  5
  Mina herrar, om du bor i en hyreshus ovanför första våningen, rekommenderar jag starkt att du inte byter kran utan att lindra press för att undvika konsekvenser
 23. Gäst Sergey
  #34 Gäst Sergey gäster 27 mars 2018 18:36
  1
  För att inte översvämma grannarna var det nödvändigt att bygga något liknande en diskbänk och leda vatten till toaletten (lyckligtvis är det i närheten)
 24. Gäst Oleg
  #35 Gäst Oleg gäster 28 mars 2018 16:17
  6
  Lindning bör lindas även när kranen hölls på den sista trådtråden
  1. Vadim
   #36 Vadim gäster 1 april 2018 01:48
   0
   Jag läste kommentarer och trodde åtminstone att någon skulle säga mig det här? Det är rätt. För att spara tid måste du linda lindningen direkt tills den gamla kranen är helt skruvad. Om du gör allt snabbt och exakt, då med ett tryck på 2 atm. en kapacitet på 20 liter räcker till. Jag kontrollerade det själv nyligen på ett värmesystem.
 25. Alexey
  #37 Alexey gäster 29 mars 2018 12:22
  0
  hällde en hink med vatten förbi disken)
 26. Alexey
  #38 Alexey gäster 29 mars 2018 12:23
  4
  och ändå) Jag hoppas att mina grannar från ovan inte lyssnar på dig)
 27. Alexander
  #39 Alexander gäster 30 mars 2018 18:54
  1
  Det var möjligt att komma med vilken tratttråd från en 5 liters flaska och in på toaletten. Och han bad en granne underifrån att hålla den eftersom han inte hade någonstans att gå)))))
 28. Gäst Igor
  #40 Gäst Igor gäster 1 april 2018 19:49
  2
  4 atm är i fem våningar och huset 16: e våningen 7 är 7,5 atm. Det kommer att översvämma allt till källaren.
 29. Fedotov Sergey
  #41 Fedotov Sergey gäster 1 april 2018 19:59
  2
  Försök inte göra det - om tråden är gammal kan den brytas speciellt när kranen hänger på 1-2 trådar! Om du verkligen behöver det, ta slangen. Sätt den på kranen och hur du rivar tråden ÖPPNA kranen och slangen till avloppet. Fäst den nya kranen med en slang Endast först, binda den på 2-3 trådar och EFTER DETTA, ÅTERVINNA VINDNING
 30. Ivanov Ivan, bytte själv kran.
  #42 Ivanov Ivan, bytte själv kran. gäster 2 april 2018 06:40
  3
  Bullshit, -Försök inte att göra detta, -Mycket problem kan uppstå 1-Tätning av grannar 2-Riv av trådarna från rörledningen vid demontering av kranen 3 Om varmvattenförsörjningen eller centralvärme kan brinna är 4-linne på tråden definitivt inte lindad, efter några tid kommer det att vara en gängad anslutning mellan röret och kranen. Det finns ett annat, bättre sätt, om det är otåligt, men jag kommer inte att prata om det, i dåliga händer kan det göra skada, inte dra nytta.
 31. Rörmokare Petrov
  #43 Rörmokare Petrov gäster 4 april 2018 09:16
  0
  roligt, det var samma problem i köket, kulventilen på mixern sprang, du måste byta, vilket är lättare? men öppningskranen i lägenheten är gammal och låser inte vattnet, jag öppnade kranen i badrummet (där det skulle vara vatten att gå), skruvade bort kulvattnet, naturligtvis sprang jag, jag kopplade in det, men !!! jävla ledningarna är gammal och vattnet har gått genom vattnet, jag håller kranen, det slår mig, jag släpper kranen - vattnet spårar, 4: e våningen, åh och jag sprang, strömmen är svag, jag tystade och ställde upp med min hustrus skrik, skar ner maskinen i lägenheten, slog ut det, jag lämnade den för att hålla kranen och jag gick själv till butiken för reservdelar, ja, de översvämmade inte många människor :)
 32. En roman
  #44 En roman gäster 6 april 2018 9:31 p.m.
  5
  Om du bestämmer dig för att byta kran på detta sätt, fyll i en stor summa för reparationer till dina grannar!
 33. Ivan
  #45 Ivan gäster 7 april 2018 9:55 p.m.
  4
  Vi har en så förändrad! 8 våningar dränkta. Pengar sparas i mer än ett år.
 34. v.v.p
  #46 v.v.p gäster 11 april 2018 07:56
  6
  saga hjortar ....
 35. Gäst Nikolay
  #47 Gäst Nikolay gäster 12 april 2018 17:36
  4
  Jag har arbetat som en rörmokare i 6 år, jag har inte sett något dåligt råd, du kan naturligtvis göra om du är på bottenvåningen, men jag vet inte.
 36. Kirill
  #48 Kirill gäster 13 april 2018 06:54
  0
  I själva verket är allt sant! Men att byta kran i huset under tryck ... det är redan bortom ...
 37. Long_Live
  #49 Long_Live gäster 15 april 2018 18:18
  2
  Kom igen, gör det, fyll grannarna och betal för reparationen! Du är vår riskfyllda)
 38. Waldemar
  #50 Waldemar gäster 16 april 2018 16:34
  3
  Fan, och att du inte kan skruva en annan kran på en kran förrän bättre tider.
 39. Yuri Vasilievich
  #51 Yuri Vasilievich gäster 19 april 2018 12:14
  0
  Bytte varmvattenventil i vandrarhemmet på sista femte våningen i köket. Han öppnade ytterligare tre ventiler för varmt vatten i rummet och en i duschen för att minska trycket. Trycket i varmtvattensystemet är större än i kylan. Det skyddades från vatten av en plastbassäng som drogs över platsen där ventilen togs bort. Allt "rullade."
 40. Gäst Vladimir
  #52 Gäst Vladimir gäster 20 april 2018 12:44
  0
  försök och flyga för att reparera grannar Och den här sorgröraren ser första gången den gör det så upprepar jag inte att allt är fel
 41. Vitali
  #53 Vitali gäster 21 april 2018 14:10
  1
  Utan vidare, för att ringa vart du ska, kommer specialutbildade människor att komma, även om de kommer att be om pengar. Jag stänger stående i en timme. Under en timme finns det inte något att byta ut kranen, du kan löda alla rör)))
 42. Gregory
  #54 Gregory gäster 21 april 2018 19:27
  1
  Jag rekommenderar INTE! Tråden på stålröret kan ruttas och när den tas bort bryts svettbasen och sedan allt. Rör inte om inte en professionell i denna fråga.
  1. mig
   #55 mig gäster 6 november 2018 04:09
   0
   Och vad blir hans professionalism? När du stoppar vatten genom tankens kraft? För om det förändras under tryck och tråden faller av kommer resultatet att vara detsamma för ALLA personer. Med samma framgång kan du gå till källaren själv och stänga av stigaren. Men det är bättre att bara installera den nya kranen på den gamla och glömma den. Och inga 90 l / min på 1/2 "med 4 poäng kommer inte ens vara nära.
 43. Alexander Kursatsky
  #56 Alexander Kursatsky gäster 22 april 2018 20:01
  1
  Det är mycket lättare att skruva in en ny kran i den och försöka utveckla den gamla. Och han försökte inte ens.
 44. Ufimtsev Alexander Sergeevich
  #57 Ufimtsev Alexander Sergeevich gäster 26 april 2018 19:14
  0
  Fan du skriver något ?? Killen sa samma sak; Jag vet inte vad som kommer att hända; gjort vackert !! Själv då antar jag att en glödlampa frågar din fru))
 45. Edward
  #58 Edward gäster 27 juni 2018 18:05
  0
  Du försöker byta ut kranen med varmt vatten under tryck.Du fungerar inte, bara skåll
 46. Eugene
  #59 Eugene gäster 15 september 2018 15:58
  0
  Normalt arbete, nästan lugn och utan krångel.
 47. upprepa inte dumma misstag.
  #60 upprepa inte dumma misstag. gäster 21 november 2018 19:53
  0
  medan du bytte ventil under tryck, förmodligen översvämmade alla grannar, är det vilken typ av kapacitet du behöver ha med en så långsam utbytesprocedur!
 48. Gäst Sergey
  #61 Gäst Sergey gäster 21 januari 2019 19:22
  0
  Du kan inte göra det, du kan ta en chans bara om du är helt säker på vad du kommer att göra. Om det råder tvivel om att något kommer att gå fel, kan du tänka på om du har tillräckligt med pengar för att reparera de lägre lägenheterna. Risken är inte värt de problem du kommer att få. Om situationen inte är i nödsituationer kan det bli dyrare att ändra mig själv. Personligen, med 20 års erfarenhet och med erfarenhet av sådana korrigeringar, gör jag det inte om jag kan göra det rätt. Och när jag närmar sig vattnet, ta regeln "gör ingen skada". Även med gas är det enklare, du kan hålla det med fingret, det finns lite tryck. Ja, och explosiva blandningar, med fönstret öppet är du inom 2-3 minuter. skriv inte.
 49. Gäst Alexander
  #62 Gäst Alexander gäster 18 februari 2019 10:28
  0
  Det är bra att byta ut en hink under ett vertikalt rör. Och om röret är horisontellt?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner