DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Pocket BBQ
Jag presenterar en hemgjord grillgrill - den perfekta lösningen för camping, bergsbestigning eller vandring. Den passar lätt i en ficka, i en ryggsäck eller väska. Med hjälp av denna enkla braskare kan du laga kött, grönsaker eller svamp på spelet på en campingtur eller fiske.
Fickgrill

Verktyg och material


Vi kommer att behöva:
 • 1. Bågsåg (eller åtminstone bara ett blad).
 • 2. Tång med trådklippare.
 • 3. Borra och borra.
 • 4. Universalkniv.
 • 5. Fil (eller sandpapper).
 • 6. Linjen.

Fickgrill

Fickgrill

Naturligtvis kan listan ändras, och ingen stör dig att visa lite fantasi, men glöm inte att ta på dig skyddsutrustning och följa säkerhetsreglerna (annars riskerar du att skada dig själv).
material:
Du behöver två rör, medan det ena måste passa in i det andra. Jag använde kopparrör med en diameter på 18 mm och 15 mm. I princip är någon metall lämplig, men jag använde koppar, eftersom sådana rör är lättare, deformeras inte starkt under påverkan av eld, de har tunna väggar, och viktigast av allt, jag hade dem i överflöd (rester efter att ha arbetat med ett värmesystem för huset), därför kostar de mig ingenting.
2 lock för ett större rör (finns också).
Lite 2 mm ekrar från ett cykelhjul. Jag kan inte ange det exakta antalet stickor, senare kommer du att förstå varför. Stickor bör vara gjorda av rostfritt stål - maten stekas på dem.
Tips: om du har en cykelverkstad i närheten, fråga dem om stickorna - du kan hämta dem gratis (jag var personligen tvungen att spela med hjulet från min gamla cykel länge).
Mått:
Allt är ganska enkelt här, eftersom delarna måste skäras till en enda storlek (för att få en grill med rektangulär form).
Tips: Ju större du är, desto fler nålar behöver du. Alla stickor ska passa på ett mindre rör.
Jag tog ett steg på 20 cm, eftersom jag beräknade att cirka 25 nålar med en diameter på 2,2 mm skulle passa i ett rör med en diameter på 15 mm.

Klipp av röret


Såg av två rör i samma längd och slip de grova kanterna. Som jag nämnde gjorde jag dem 20 cm långa.
Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Vi mäter, markerar och gör hål


Nu när du har klippt rören till önskad längd måste du markera och borra hål för nålarna.
Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Klipp nålarna till önskad längd


Du har rätt antal stickor och du måste bara räkna hålen. Egerna ska också ha samma längd, eftersom de borde jämnt passa in i spåren som du borrat.
Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

rådet du behöver 2 stickor med originaltråden och en bröstvårta i ena änden och böjda i en vinkel på 90 ° på den andra, så att deras längd ska vara cirka 5 - 10 mm längre än resten. Kom ihåg detta!

Komma igång montering


Jag vill inte ljuga för dig: det är inte så lätt att göra första gången utan den nödvändiga skickligheten och skickliga händerna.
Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Vi tar isär och packar vår grill


Allt är väldigt enkelt här - vi skruvar loss bröstvårtorna i ändarna på de extrema stickorna, och hela strukturen sönderdelas själv. Att packa det är inte heller svårt.
Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Fickgrill

Slutliga tankar


Så, som du själv har sett, är allt inte så komplicerat.
Tillägg nr 1: Några av er har uttryckt oro över att koppar avger skadliga gaser vid uppvärmning.Jag kan inte motbevisa detta från en vetenskaplig synvinkel, men jag kunde inte hitta en enda källa på Internet som kunde bevisa denna avhandling, därför: framtida kommentarer a "koppar avger giftiga ångor när de värms upp" kommer att ignoreras tills En länk till en pålitlig källa kommer att publiceras.
Tillägg nr 3: På webbplatsen för Center for Disease Control and Prevention säger kopparångor följande: "Gasutveckling kan inträffa i koppar- och mässingsanläggningar och vid produktion av kopparlegeringar." Med tanke på smältpunkten för koppar eller kopparlegeringar kan vi hävda att det inte kan finnas några prat om några skadliga utsläpp över elden.
Jag är inte så vänlig med språket, så på vissa platser kan mitt tal verka obegripligt, så tveka inte att ställa frågor eller be att ta ett foto - jag hjälper gärna!
Fickgrill

Tack för din uppmärksamhet och ha en trevlig dag!
Kommentarer (1)
 1. Alexey
  #1 Alexey gäster 5 april 2019 9:39 p.m.
  0
  Super. Författaren är bra gjort !!!)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner