DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Vässare för knivar från en tändare
En enkel slipare för köksknivar, som du kan göra om du vill göra det själv på 5 minuter. För detta behöver du inte knappa delar och verktyg. Detta kommer att vara en mycket användbar sak för ditt kök.
Tändare knivslipare

Vad behöver du för en slipare?


 • - Två begagnade flintlightere.
 • - Ett litet träkloss.
 • - Ett par skruvar.

Kom igång med att göra knivslipare


Tändare knivslipare

Tändare knivslipare

Det första steget är att ta bort två stålhjul som slår kisel från båda tändarna. Allt görs bara med en platt skruvmejsel. Släpp sedan med samma skruvmejsel mitten av dessa hjul från aluminiumsidorna, så att du i slutändan bara har stålhjul utan att vända.
Tändare knivslipare

Sedan på ett litet träkloss måste du sätta stålhjul.
Tändare knivslipare

Kombinera dem tillsammans och fäst i skenan med skruvar. Hjul skalor ska riktas i en riktning.
Tändare knivslipare

Tändare knivslipare

Knivsliparen är klar. Hon tar inte mycket plats på gården, och vid behov kan hon tas med sig ens på en vandring.
Att använda en slipare är mycket enkelt. Du tar kniven, placerar spetsen mellan hjulen och med lite ansträngning sträcker du kniven mot dig.
Som ett resultat uppträder metallspån och knivens stumpa kant skärps.
Tändare knivslipare

Tändare knivslipare

Tändare knivslipare

Kontrollera vässaren


Jag tog en trubbig kniv, som ursprungligen nästan inte klippte papper. Han gjorde ett dussin rörelser på vässaren just gjort.
Allt, kniven var perfekt slipad. Pappersarket skärs en eller två gånger.

Titta på videon


Kommentarer (3)
 1. Vasily Strelnikov
  #1 Vasily Strelnikov gäster 17 januari 2018 01:53
  4
  ... vässaren är enkel, logisk och fungerar! Det enda man kan göra är att sätta kisel i en vinkel på 25 ° till varandra. Sedan lyx ... !!!
 2. Tula
  #2 Tula gäster 18 januari 2018 19:42
  0
  Egentligen är detta INTE en slipare. Bladet är riktigt skärpt, men ... som en SAW. Knivsåg, inte skuren. Det hjälper ett tag, men snabbt. rouge
 3. Alexander
  #3 Alexander gäster 26 april 2018 16:40
  2
  Själva "bauble" är att "adapt" verkligen fungerar. Och uttag krävs inte för en märkesvässare. Och det finns inget krångel med åsnan. REKOMMENDATIONER FÖR ANVÄNDNING (verifierad av erfarenhet):
  "Krossa" inte när du skärper. Vi sträcker oss utan tryck (mot "ullen"), bladet hittar själva platsen. Fem till sex pass (10 sek.). Och SÅ "på ull" - också utan tryck (två - tre pass). Samtidigt börjar kniven klippa allt i rad - från toalettpapper till ett tjockt Whatman-papper (jag talar inte om tomater). Jag försökte avsluta det på ett åsna (experiment för det) - skillnaden är inte stor ... Jag tillbringade tid ...
  HUR KORREKT !? Och KORREKT INTE "över", utan "LÅNG". Ett knivblad MANDATORY kommer att falla av vid "utgången" och repa (lämna spår av aktivitet) på köksbordet eller omedelbart bli tråkigt om stenbänken (fashionabla) eller rostfritt stål (en sällsynthet i vardagen). Träplanka - minst 20 cm lång. Hjulen är fästa med en förskjutning på 1,5 cm från mitten (för att visuellt veta vilken riktning ”mot ullen”).Bladet på till och med ett långt kniv (!) Kniv kommer ALLTID att falla på baren, och inte på fingret (det gör ont!) Eller bordsskivan i en polerad dagbok (skriven för en dator).
  Första gången jag såg en Zen-slipare var för ett halvt år sedan. Jag dödar inte knivar (fruen ber inte grannen att "skärpa" - "ta ut papperskorgen"). Och hjulen vred sig bara en gång (för ett par kryddnejlika). Använde en kniv - "säsong".
  Och för att hitta sådana självskruvande skruvar (det skulle vara en kamel i nålens öga) - gick jag igenom hela kojan (techie) och hittade ett par!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner