DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Enkel tredje lödarm
Idag kommer jag att berätta om en underbar idé om hur man gör en tredje hand för lödning med dina egna händer. Denna enhet underlättar kraftigt lödningsprocessen. Lödhållaren säkerställer fixering av föremål när man arbetar med exakta projekt. Detta är lödning av kretskort, elektroniska kretsar och till och med smycken. Och bara löd ett par ledningar till vissa motstånd, transistorer, mikrokretsar etc. mycket lättare.
Vi kommer att behöva:
 • En bit laminat 200 * 160 mm.
 • Två metallplattor 100 * 10 mm.
 • Två metallplattor 50 * 20 mm.
 • Fyra hörn.
 • Metallplatta 50 * 50 mm.
 • Två krokodilklipp.
 • Nio skruvar och muttrar till dem.
 • Koppartråd.

Enkel tredje lödarm

Gör en tredje hand för lödning


Till att börja med borrade jag tre hål i en bit laminat. En från kanten, ytterligare 120 mm från den, den tredje är bara på sidan.
Enkel tredje lödarm

Vi fäster hörnen på metallplattor, till de som är bredare och kortare. Jag tog plattorna från en gammal barns metallkonstruktör. Om det inte är så spelar det ingen roll, hitta bara metallplattor och borra bara de nödvändiga hålen i dem.
Enkel tredje lödarm

Vi fäster långa plattor på korta plattor. Jag tyckte att de var för tunna, så jag skruvade två plattor, samtidigt, i slutändan behövde jag 4 stycken. Så ta plattorna tjockare så att de under vikt inte böjs. Och vi fäster krokodilerna på dem, fäster dem på de skruvarna som finns i krokodilerna.
Enkel tredje lödarm

Enkel tredje lödarm

Nu, allt som vi skruvade fast, fäster vi på laminatet. Du behöver långa skruvar, alla skruvar, förresten, från en designer. Det enklaste alternativet är klart, men vi kommer inte att stanna där.
Enkel tredje lödarm

Låt oss stå för en lödkolv. Du behöver en koppartråd. Vi lindar den på markören och bildar en spiral. Flätan måste naturligtvis tas bort, om någon. Spiralen ska vara så hög att lödjärnspetsen är cirka 10 mm från laminatet. Från den nedre änden av tråden bildar vi öglet och fäster det på laminatet. Därför borrades det tredje hålet.
Enkel tredje lödarm

Enkel tredje lödarm

Vi borrar ytterligare två hål i laminatet och metallplattan. Och fäst det. Det kommer att vara bekvämt att använda löd, kolofonium, flöde etc. på denna platta.
Enkel tredje lödarm

Du kan också fästa ett förstoringsglas, men jag behöver det inte och jag vill inte överbelasta platsen. Detta kan göras. Den tredje lödarmen är redan klar. Jag har använt det i över ett år nu och är nöjd med allt.
Enkel tredje lödarm

Enkel tredje lödarm
Kommentarer (2)
 1. feelloff
  #1 feelloff gäster 16 januari 2018 07:44
  3
  Jag rekommenderar att se.
 2. Vitali
  #2 Vitali gäster 16 januari 2018 10:00
  5
  För 40 år sedan, på en vanlig hemgjord stativ till en lödkolv med en låda för lödning, kolofonium, och jag skruvade den på sidan för att inte störa en banal klädnypa. Det är allt. Och här, tror jag, är det besvärligt för små detaljer och oförskämd. I allmänhet är det mycket bekvämt.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner