DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
DIY gipsplattatak

Att installera ett gipsplattstak är ett av de snabba och enkla sätten att göra det platt eller ge en ovanlig form. Denna process innehåller flera nyanser, efter att ha studerat vilka du kan göra jobbet själv. För att göra detta måste du bekanta dig med de teoretiska aspekterna.

Installation av gips till taket


Installation av denna design utförs i flera steg:
1. Beredning av nödvändiga verktyg och material.
Huvudmaterialet är gipsskiva, för att bestämma hur mycket det kommer att behöva för mantling är det värt att beräkna täckningsområdet och ta hänsyn till en liten marginal.
2. Som ytterligare element fungerar en metallprofil, styrningar, upphängning, tvärstycke för anslutning, självgängande skruvar och stift. För att avsluta den färdiga beläggningen krävs en kitt (start och finish), förstärkt tejp med ett självhäftande skikt och en grundblandning. Av byggverktygen kommer du att behöva: en nivå, en målsnör, en skruvmejsel och en puncher, sax för att arbeta med metall, spatlar och sandpapper, samt en målarrulle.

Ytmarkering


Det avgör huruvida den framtida täckningen är jämn. Det utförs med hjälp av en nivå och en färgkabel. Om huvuduppgiften inte är att minska takets höjd bör markeringen dessutom börja närmare basen med tanke på profilens och upphängningens storlek. Detta steg måste tas på ett ansvarsfullt sätt så att du inte behöver demontera beläggningen.

Byggsamling


Det börjar med att installera guider vinkelrätt mot gipsarken. Därefter fästs upphängningarna med hjälp av självspännande skruvar. Först då installeras profiler. Deras flexibilitet bör beaktas, för om taket är felaktigt kan taket bli konvext. Du kan kontrollera om ramen till och med har en lång regel. I samma steg installeras kors med ett steg på 50 cm, profilsektioner fixeras mellan dem.
DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

Gipsinstallation


Installation är tidskrävande, så det görs bäst med hjälpare. Men du kan komma förbi specialmoppar och göra arbetet ensam. Ett gipsskikt räcker för att skapa ett starkt vackert tak. Den fixeras sekventiellt till profilen med självspännande skruvar.
DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

Grov finish


Först grundas hela ytan. Fogar av ark limmas med förstärkningsband och beläggs sedan med startkitt. Hon hanterar också skruvarna som är inskruvade och resten av beläggningen. Högkvalitativ applikation av lösningen uppnås genom slipning med ett speciellt rivjärn. Sedan appliceras ett andra skikt av grundblandningen och beläggs med en slutkitt. Huvudmålet med detta steg är en högkvalitativ och jämn beläggning, som kommer att se vacker ut under konstgjord belysning.
DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

DIY gipsplattatak

Allt grundläggande arbete med att täcka taket med gips slutar här. I princip finns det inget komplicerat i detta och nybörjare kan enkelt klara av sig själv. Men för att säkerställa en plan och hård yta måste tekniken följas strikt.
Kommentarer (4)
 1. Misha
  #1 Misha gäster 15 januari 2018 12:30
  0
  Allt detta är naturligtvis bra, endast gips sys i ett schackbrädesmönster.
 2. Tula
  #2 Tula gäster 15 januari 2018 18:54
  0
  Och elektrikern är allt på hattar, på kycklingben rage
 3. gips
  #3 gips gäster 21 januari 2018 12:02
  0
  Författaren du röker, detta är ett exempel på hur man inte gör
 4. gäst Michael
  #4 gäst Michael gäster 7 februari 2018 20:02
  0
  Och vad är krabbor och en uppsättning profiler av cellgubbar vet inte.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner