DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Enkärnig och tvåkärnig värmematta
Elektrisk golvvärme har flyttats från en kategori av lyx till nödvändighet, inte bara på grund av ett brett utbud av olika tillverkare, utan också på grund av mycket överkomliga priser, liksom förmågan att snabbt lösa problem i samband med uppvärmning av olika bostäder och inte bara lokaler.
Valet av ett visst värmesystem beror på typen av framtida golv och stadiet av reparationsarbeten. När det gäller att lägga keramiska plattor och porslinsplattor rekommenderas att man föredrar kabelelektrisk golvvärme. Den produceras i sin tur i form av en uppvärmningssektion, som kräver en avstrykning på toppen i området 3-5 cm och en värmematta, monterad direkt omedelbart under plattan. Oftast är den andra typen av golvvärme att föredra, eftersom värmemattan kräver mindre förberedelser och har enklare installation i jämförelse med värmesektionen, och också låter dig sätta igång systemet så snart som möjligt.
En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

Värmemattan är en skärmad värmekabel, i trippelisolering, fixerad med en fast läggningstakt (vanligtvis 7-7,5 cm) i form av en orm på en speciell styv mesh-serpentin. Rutnätet skärs, vilket gör att du kan lägga denna typ av golvvärme i alla rum, även oregelbundet formade.
Enligt sin typ är värmemattan uppdelad i två typer:
- enkelkärna, är en enskärmad skärmad värmekabel, med två kalla ändar, separerade från värmedelen genom anslutningskopplingar. Kraften i detta system är i genomsnitt cirka 150 W / kvm. m. Denna typ av golvvärme rekommenderas att väljas i fallet när det krävs bekväm uppvärmning av golvbeläggningen;
- tvåkärnor, är en tvåkärnig skärmad värmekabel, med en kall ände, separerad från värmedelen med en anslutningshylsa. Denna typ av uppvärmning har en genomsnittlig effekt på cirka 160 W / kvm. m. Används när det är nödvändigt att höja temperaturen i rummet avsevärt.
Kalla ändar krävs för direkt montering på termostaten. Deras längd beror på fyrkanten på värmemattan, i genomsnitt 1,5-3 meter, beroende på tillverkaren. Vid behov förkortas eller förlängs de till önskad storlek.
En ytterligare skärm på värmekabeln skyddar mot elektriska stötar vid direkta skador. Inte alla tillverkare skyddar kablar, eftersom detta kräver extra kostnader. Det rekommenderas inte att köpa kabelgolvvärme som inte har dessa egenskaper, oavsett vilket attraktiva pris. På grund av den tredubbla isoleringen och den skärmade skärmen är värmemattorna inte rädda för en fuktig miljö, och de kan fungera även i vatten i händelse av oförutsedda situationer. Dessutom är en annan skyddande funktion närvaron av jordning.
En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En resistiv kabel måste användas för att producera värmemattan och sektionen. Dess funktion är att det ohmiska motståndet varierar beroende på omgivningstemperaturen. Fabrikssatserna kan inte öka eller minska, detta hotar felet i hela värmesystemet.Men det är just tack vare den resistiva kabeln som livslängden på golvvärme som produceras på grundval är mycket högre.
När du väljer ett tillverkares företag är det värt att uppmärksamma den nätspänning som krävs för att det varma golvet ska fungera korrekt. Många europeiska och amerikanska märken producerar golvvärme, designad för nätspänning på 230 volt. Om nätverket har en lägre spänning, fungerar inte värmesystemet, som tillhandahålls av tillverkaren, det har helt enkelt inte tillräckligt med ström.
När du använder en värmematta som den enda och huvuduppvärmningskällan, bör ett varmt golv uppta cirka 70% av hela rummet. Om golven monteras som ytterligare uppvärmning bör de uppta cirka 40-50% av hela kvadratet i rummet.
Installation är endast tillåten på ett fritt område som inte är besatt av skåpsmöbler och hushållsapparater. Var noga med att fördjupa från alla väggar och överdimensionerade av möbler ca 10-15 cm.
För säker installation av keramiska plattor rekommenderas det att "dra åt" värmemattan med ett tunt lager kakellim, låt det torka och därefter "lägga" plattan i skor med mjuka sulor på vanligt sätt, för att undvika de minsta luftspalterna. Drift av värmemattan kan endast utföras eftersom kakellimet torkar helt, vanligtvis cirka 2 veckor.
En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

En- och två-kärns värmematta

När du väljer en eller annan uppsättning golvvärme, rekommenderas det starkt att du kontaktar specialister som kan beräkna den erforderliga kraften på det varma golvet och kvadraturen utifrån rumets egenskaper.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner