DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Magnetknivhållare
Jag har nyligen lärt mig ett mycket enkelt sätt att göra en magnetisk knivhållare med egna händer. Denna praktiska enhet har länge saknats i mitt kök, som min fru ofta påminde mig om.
Gör-det-själv magnetisk knivhållare

Det visar sig att en sådan hållare bokstavligen kan monteras utifrån vad som finns tillgängligt. Idén är denna: gör en tunn ram av träspalter, täck ena sidan med plast och lim den med en dekorativ film för utseendet. Och inuti, klistra in alla magneter från dynamiska huvuden, hårddiskar etc.
Jag använde utsprånget från IKEA i samma färg som färgen på köket och ett rostfritt stålark från en gammal kaffemaskin. Magneter från gamla hårddiskar.
Gör-det-själv magnetisk knivhållare

Magneter limmas på hett lim. Du kan också fylla dem med epoxi.
Om du har tillgång till fräsmaskinen kan du ta en massiv träbit, till exempel en bar. Klipp ut ett spår, sätt in magneter och dekorer med lack. Det kommer att se väldigt snyggt ut.
Men ändå är det bättre att använda ett rostfritt stål, eftersom metallen är tunn och magnetisk kraft lockar kniven starkare.
Min magnethållare är skruvad med vanliga bultar på sidorna.
Gör-det-själv magnetisk knivhållare

Min fru är nu mer nöjd än någonsin och tycker om att använda min hemmagjorda produkt.
Sådana praktiska saker, trots sin lilla storlek, är mycket användbara.
Gör-det-själv magnetisk knivhållare

Kommentarer (2)
 1. Voris
  #1 Voris gäster 27 december 2017 10:14
  7
  Och varför lura med alla sorters rostfritt stål, stänger, fräsmaskiner. Ta en vanlig kabelkanal, anslut ändarna med något, tryck magneter i den och all visdom.
  1. Anton
   #2 Anton gäster 12 mars 2018 09:56
   1
   Bra idé! Tack :)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner