DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Produktion av beläggningsplattor
Förra året, för en nominell avgift, vände jag upp ett hemlagat vibrerande bord. Och eftersom jag hade idéer att pröva mig själv vid tillverkning av beläggningsplattor bestämde jag mig för att inte missa detta alternativ.
Produktion av beläggningsplattor

Därefter studerade jag alternativen för de föreslagna formulärerna. Han bodde på de av dem som är användbara för mig för personligt bruk. Form för trottoar 500 * 200 * 75 millimeter. Bättre naturligtvis mätare, men för att arbeta med henne behöver du en partner. För spåren gillade jag formen av "8 tegelstenar" med måtten 400 * 400 * 50 millimeter. För att vända mot verandan och de blinda områdena valde jag sköldpaddan. Dess dimensioner är 300 * 300 * 30 millimeter. För att ha vänt mot källaren gillade jag formen på stenplattan 270 * 190 * 20 millimeter.
När han valde former för tillverkning av brickor, uppmärksammade han den större storleken. Jag tänkte inte på plattor av typen "tegel" och liknande på grund av tillverkningsprocessens större komplexitet. Samtidigt är stora brickor svåra att bära.
För tillverkning av plattor behöver du dessutom en betongblandare, murslev, spatel, hinkar, en sikt för att sila sand. Av materialen behöver du en sandgrusblandning, cement m-500 utan tillsatser, vatten, mjukgörare s-3, fett för formar, hyllor eller en plats för åldringsproduktformar. Och jag glömde nästan, bra väder med en temperatur på cirka +10 grader. Vid lägre termometeravläsningar krävs ett uppvärmt rum.
Produktion av beläggningsplattor

Jag försökte smörja former med maskinolja, silikonfett, solrosolja, Ortolanfett. Alla dessa alternativ gav mer eller mindre skal på produktens främre yta. Vad gav dem inte en presentation. Men jag insåg detta senare.
Efter att ha studerat Internet insåg jag att allt kan vara orsaken till bubblorna. Till exempel en mjukgörare, en mjukgörare-reaktion med fett för mögel, kvaliteten på den använda sanden, liksom närvaron och antalet småstenar i den, vissa typer av cement, väderförhållanden, felaktigt konfigurerat vibrerande bord, krokiga händer och så vidare.
Produktion av beläggningsplattor

Efter att ha testat olika versioner av blandningarna kunde tiden för vibration och smörjning inte bli av med sänkor på framytan. Och redan tänkte jag att mitt hemgjorda vibrerande bord var skylden. Egenskaper på motorn, som inte passade till beskrivningen av några krav jag läste på Internet.
Jag såg av misstag på Internet en annan version av mögelutgivningsagent. Jag bestämde mig för att prova det. Och processen har börjat. Receptet är enkelt. Och dess komponenter behöver inte letas specifikt någonstans. Varje hem har dem. Detta kommer att kräva en del vegetabilisk olja, två delar tvättmedel och tre kranvatten. Vi blandar allt detta i en flaska. Använd en sprutpistol och trasor, applicera ett tunt lager på formerna.
Ibland blir möglarna smutsiga och måste tvättas. För detta använder jag citronsyra. Jag spredde en 30 gram väska i en två-liters flaska av plast. Alla former tvättades inte omedelbart. När jag kasserar kastar jag bara hårt smutsiga. Sedan häller jag den resulterande lösningen i beredda former. Jag ger mig att stå i ungefär en timme. Med en klädborste tvättas allt lätt av. Då är det absolut nödvändigt, men utan fanatisme, att skölja med rent vatten. Annars kan syrarester på formen också producera skal på brickan.
I framtiden vill jag försöka dekorera brickorna genom ett badkar med varmt vatten. Med detta alternativ krävs inte smörjning och tvättning av formarna. Vilket är tidskrävande.
Nu talar jag om lösningen för tillverkning av plattor. Sikt sand- och grusblandningen. Detta är särskilt viktigt för produkter med liten tjocklek. Till exempel en dekorativ sten. Jag försöker ta cement från en tillverkare. Då kommer produkternas skugga att vara densamma.Förhållandet mellan komponenterna är: tre hinkar sand, en cement, 100 ml mjukgörare och cirka fem liter vatten. Tillsätt färg om det behövs.
Blanda sedan tills en homogen komposition. Jag utför lossning i två fyrtiotals byggkarat. Jag fyller formuläret med en lösning på hälften. Jag lägger ut det maximala beloppet på ett vibrerande bord. Slå på den under en kort period. Cirka en halv minut. Under denna tid sprids blandningen i form och huvuddelen av bubblorna kommer ut. Jag stänger av bordet. Fyll lösningen till randen. Jag slår på den igen. Nu längre, ungefär två minuter. Landmärken är desamma. Blandningen ska spridas över hela sin form och bli av med bubblorna. Men det ska inte koka. Lägg vid behov till eller ta bort överskott av lösningen. Stäng av det vibrerande bordet.
Slät ytan med en murslev eller spatel. För brickor tycker jag att det är bättre att använda en hackad murslev. Vi överför färdiga formulär till ett rack eller ordnar dem till exempel på golvet. Upprepa samma sak med andra former. Glöm inte att lämna alla verktyg rena.
Vid en temperatur på cirka trettio grader ute utförde jag strippningen nästa kväll. Under andra förhållanden varannan dag. På hösten två dagar senare.
Produktion av beläggningsplattor

Färdiga produkter testades på vintern.
P.S. Medan tillverkningsprocessen fungerade, monterades ett antal produkter med sänkor på framytan. Jag bestämde mig för att fixa detta enligt följande. Han torkade framytan med torr cement. Efter fuktning med vatten från en sprayflaska.
Kommentarer (3)
 1. Alexander
  #1 Alexander gäster 10 december 2017 17:25
  2
  Hur mycket gör en kakel
 2. Sergey Kuznetsov
  #2 Sergey Kuznetsov gäster 29 september 2018 09:18
  0
  Jag har på sådana plattor en påse med cement på 500: e någonstans runt 24 inflöden räcker.
  När det gäller skal - ju torrare lösningen, desto fler skal. Gör en par tunnare lösning, även om allt vatten kommer att ligga på ytan och kommer att spraya.

  Vanligtvis skriver de inte vilken typ av motor de använder på ett vibrerande bord, därför led jag med detta. Som ett resultat görs ett ersatzbord på knäet - basen är fjäderblocket från soffan, på det är en spånskiva med en motor för ett par brickor. Motor - en tidigare skärpt kines, låg effekt. Excentrisk - klämde fast ett stycke bräde. Det visar sig ingenting som det. Men jag har 12 former, bara på kvällen i 40 minuter rör allt upp ...
 3. Gäst Roman
  #3 Gäst Roman gäster 5 oktober 2018 10:36 p.m.
  0
  Rymdteknik))
  1. Solrosolja + lösningsmedel av fett (fe) + vatten (logiskt, cho)
  2. Din egen betongkomposition (varför finns det några proportioner, betonghållfasthet, kanske kommer det inte att smulas ändå)
  100 ml Fairy skratta.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner