DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » Gör-det-själv plasttak
Idag är plasttaket det mest praktiska och vanliga. Det installeras främst i köket eller i badrummet, mindre ofta - i korridoren och toaletten. Plasttaket är inte rädd för fukt, temperaturskillnad, det är lätt att rengöra och har alltid ett snyggt utseende. Plasttaket är också monterat. Varje husägare kan hantera installationen.
DIY plasttak

För att montera ett plasttak är det nödvändigt att förbereda följande verktyg och material:
  • - träbalk 30x30 mm. eller en speciell metallprofil för installation av plastpaneler - bilder beroende på takets omkrets + lister;
  • - plastpaneler - mäter tydligt området för det nedkantade taket;
  • - startlist (helst i färg på plastpaneler) - runt takets omkrets;
  • - skruvar för trä eller metall (beroende på linsarnas material);
  • - Hammerborr med en borr för 6 plastplastar;
  • - lasernivå;
  • - skruvmejsel;
  • - en konstruktionshäftapparat med häftklamrar eller självuttagande frön (beroende på materialet i linserna);
  • - en markör eller en enkel penna;
  • - Ledningar och belysningselement (ljuskrona eller strålkastare).


När allt ovanstående är förberett kan du montera plasttaket. Lasernivån runt omkretsen av rummet måste slå av den undre gränsen för det framtida taket.
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

Rita linjerna på väggarna med en enkel penna eller markör helt efter nivån.
DIY plasttak

Fäst sedan en bar eller profil på väggen.
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

För att göra detta, borra hål i väggen med en puncher, sätt in plastdukar och fäst en balk eller profil strikt längs linjen. Installera sedan parallella hoppare. Antalet hoppare beror på takets storlek.
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

De installeras högst 1 meter från varandra. Då är det nödvändigt att fästa längs väggen med fästen eller självspännande skruvar en fröstartremsa på virket eller profilen. Startremsans hörn, det är önskvärt att döda i en vinkel på 45 grader. Så de kommer att se mer estetiskt tilltalande och vackra ut. Nästa steg är att lägga ledningarna för framtida belysning.
DIY plasttak

DIY plasttak

Om det är en ljuskrona - ta ledningarna till mitten av taket. Och om det finns strålkastare, beräkna antalet ficklampor och visa kablarna symmetriskt till deras plats. Efter det kan du börja installera plastpaneler i taket. Klipp av remsan till önskad storlek och sätt in den i startremsan.
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

Fäst plastkanten på bygeln med fästen eller självspännande frön. Skär sedan av nästa remsa av plastpanel, sätt in den redan i låset på den installerade remsan, tryck den väl så att den klickar på plats. Således är det nödvändigt att fästa plastpanelerna en efter en. Under arbetet, på platser där belysningen kommer att installeras, gör omedelbart hål och montera belysningselement (strålkastare eller ljuskrona).
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak

Och även för att installera de återstående plastpanelerna till det sista. Och för att sätta in den sista plastremsan behöver du en bred spatel. Använd den för att sänka ner kanten på startremsan och sätt in plasten på plats. Det viktigaste är att inte överdriva det så att startlinjen inte spricker. Efter allt arbete anses plasttaket vara monterat och är klart för användning.
DIY plasttak

DIY plasttak

DIY plasttak
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner