DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Ugnsfries recept
Maten från snabbmatrestauranger är alltid så förförisk. Saftiga hamburgare, nuggar med krispig bröd och naturligtvis pommes frites, få kommer att lämnas likgiltiga. Men sådan mat är inte särskilt användbar, eftersom den innehåller mycket fett och kryddor. Du kan laga en sundare men inte mindre god version av pommes frites själv. I det här fallet behöver du inte specialutrustning som djupt fett. Matlagning läckra, hälsosamma potatisar i ugnen, så termen "frites" kommer att vara i citattecken.
Ugnspotatisrecept

För att förbereda denna maträtt, förutom potatis, behöver du följande produkter:
  • Vegetabilisk olja (helst aromatisk, till exempel olivolja) - 2 matskedar;
  • Salt - 1 tesked;
  • Mald paprika - 1 tesked;
  • Kryddor efter smak: till exempel vitlökpulver.

Ugnspotatisrecept

Skölj och skala potatis i små kuber. Storleken på pinnarna bör vara ungefär densamma så att potatisen är jämnt bakade. Torka potatisen lite från överflödigt fukt. Lägg bara ut det i några minuter på en pappershandduk och börja under tiden tanka.
Ugnspotatisrecept

Förbandets bas är olja. De färdiga potatisarna kommer dock inte att vara fet, oljan i detta recept används ibland mindre än vid stekning.
Blanda några matskedar olja med salt efter smak. Om du planerar att laga potatis till en sidamat räcker det med en ofullständig tesked salt. Om du förbereder ett mellanmål för en skummig drink, saltar du starkare. Lägg torkad hackad paprika till marinaden, den ger en vacker färg till den färdiga skålen och kryddor efter smak. Pulveriserad av vitlök, oregano, rosmarin kombineras bäst med pommes frites.
Ugnspotatisrecept

Ugnspotatisrecept

Blanda potatiskilar med marinad. Varje potatisskiva ska beläggas med en doftande oljeblandning. Det är mer bekvämt och lättare att blanda potatis och marinad i en plastpåse. Lägg bara potatisarna i en påse, häll marinaden på den. Bind väskan och skaka den väl.
Ugnspotatisrecept

Vik de färdiga stenarna på en bakplåt täckt med pergamentpapper i ett lager.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
Ugnspotatisrecept

Visuellt bör potatisen vara svagt brun, men ändå voluminös och saftig.
Ugnspotatisrecept

Servera de färdiga pommes fritesna efter smak och njut av en hälsosammare version av din favoritbit.
Ugnspotatisrecept

Ugnspotatisrecept
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner