DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Engelsk chokladmuffin
Engelsk chokladmuffin

Detta recept är en steg-för-steg beskrivning av en mycket enkel och mycket billig paj. Och även om kakan främst är choklad, med varje ny beredning, kan du göra den unik genom att tillsätta kanderad frukt och nötter, russin och torkade aprikoser, olika choklad med vilken fyllning som helst.
För att göra en engelsk chokladkaka behöver du följande ingredienser. Kontrollera för det första om det finns en hemig degbas - vetemjöl. För en paj är det nödvändigt att det inte är mindre än två glas, och det är cirka 320 gram. Dessutom används två ägg och 250 gram socker i receptet. Ett paket med smör eller margarin för bakning kommer också att användas - ett fast 200 gram. Som tillsats till testet kommer att användas: kakao - en fjärdedel kopp, det vill säga cirka 50 gram, 2 teskedar bakpulver och vanilj - om så önskas tog jag tre små förpackningar. I obegränsade mängder kan du lägga till fyllmedel - nötter (helst mandlar eller hasselnötter, förmalning), russin och andra liknande tillsatser. Och slutligen är huvudfunktionen i receptet choklad (150 gram) och mjölk - 150 ml. Du kan ta vilken choklad som helst (som du kan se på fotot användes luft), men jag kommer att säga dig en hemlighet, den mest lämpliga choklad för den här kakan är med crunchy karamellflingor från mynta. Om det finns en i dina fack, använd det utan tvekan.
Engelsk chokladmuffin

Av matlagningsapparaterna kommer du att behöva: en stekpanna (smälta smöret), en sil (sikt mjölet), en skål (blanda degen), en sked (till alla punkter), en form (för bakning), en pensel (sprida smöret), en kopp (häll russin), tekanna (värm vatten för att hälla russin), Turk (smält choklad).
Så är allt tillgängligt? Så du kan börja! Först och främst måste du lägga margarin / smör i en kastrull och sätta på ett minimum eld - att smälta. Vi lägger en vattenkokare på nästa brännare, vänta tills den kokar. Så snart vattenkokaren kokar, häll russin i en kopp, fyll den med vatten, lägg den där ingen borstar den.
Engelsk chokladmuffin

Häll sand i en skål för degen, bryt äggen, blanda.
Engelsk chokladmuffin

Hela denna tid smälter oljan långsamt över en eld. Under tiden silar vi mjölet, häller sedan bakpulver och vanillin i det, blandar.
Engelsk chokladmuffin

Häll kakao och blanda mycket försiktigt.
Engelsk chokladmuffin

Om smöret fortfarande inte har smält - vi tar en minut att tända ugnen - kommer vi att behöva det uppvärmt till en temperatur på 175 grader. Vi häller mjölk i Turken, bryter chokladen fint och häller den där.
Engelsk chokladmuffin

Kontrollera oljan. Om den har smält, häll oljan i en blandning av sand och ägg, samla återstoden med en borste och häll i en bakplatta, med samma borste, sprid oljan på formens väggar.
Engelsk chokladmuffin

På en frigjord brännare lägger vi en Turk med choklad och börjar blanda blandningen av ägg, socker och margarin ordentligt.
Engelsk chokladmuffin

Det är nödvändigt att rör om tills färgen blir jämn och sockret slutar krossa.
Engelsk chokladmuffin

Häll sedan russin och torrblandning som förberedts lite tidigare här.
Engelsk chokladmuffin

Blanda mycket försiktigt, särskilt i kanterna på botten av skålen. När hela blandningen är klar för ytterligare beredning, skulle chokladen i Turk redan ha smält.
Engelsk chokladmuffin

Blanda det, leta efter bitar. Om inte, känn dig fri att hälla vätskan i degen och blanda igen mycket försiktigt tills massan är homogen.
Engelsk chokladmuffin

Så snart enhetens enhetlighet uppnås, häll den i formen och kontrollera ugnens temperatur.
Engelsk chokladmuffin

Om det redan är 175 grader, lägger vi formen med den framtida pajen inuti och noterar timmen och ser till att ugnen inte överhettas. Om så önskas kan du laga någon glasyr och dekorera hennes färdiga maträtt.
Och slutligen är pajen klar! Bon aptit!
Engelsk chokladmuffin

Förresten, en sådan tårta i Finland är beredd till jul, och den anses vara ett traditionellt recept. Ändå kallar finländarna själva, konstigt nog, det ”engelska cupcake”. En sådan tårta bereds i en speciell form med ett hål i mitten, så den färdiga produkten erhålls i en mycket vacker form, och dessutom är den bättre bakad, vilket är särskilt viktigt för smeten. Förresten, kvaliteten på pajen beror inte bara på hur bra produkterna användes, utan beror också direkt på kvaliteten på formen. Det är viktigt att välja en form med en non-stick beläggning, annars kommer det att vara mycket problematiskt att ta ut den färdiga kakan, den kan förlora all sin estetik och bryta i bitar.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner