DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Gitarrupphämtning
Gitarruppsamlingar från tone-2a-högtalare


Det finns många sätt att göra gitarrupphämtningar. Jag kommer att berätta om den enklaste som kräver minimal kunskap inom radioteknik. Först måste vi hitta de saker som är nödvändiga för detta:

1) 3 tone-2-dynamik (det kan finnas ett annat bokstavsindex) med ett motstånd på minst 1000-1500 ohm. De kan hittas i "antika" telefoner eller köpas från gamla timers (kan säljas i radiobutiker, jag vet inte säkert)


Med ett litet motstånd är de inte lämpliga (50-600 ohm). ge en svag signal och ingen förstärkare kan förstärka den.

2) Anslutande ledningar (några stycken för att ansluta högtalarna i serie), valfri skärmad tråd. Allt säljs i elbutiken.


Skärmad tråd är lämplig för alla, köp den billigaste eller hitta ett par meter onödig TV-kabel hemma. Du kan ta en tvåkärnig oskärmad tråd men i detta fall kommer det att vara "fonit". Det finns inget behov av att köpa anslutande ledningar, du kan alltid hitta en inoperativ bandspelare och ta därifrån

3) 2 pluggar för och ett uttag för kontakten

Du måste tänka på detta mer i detalj, det beror på vad du kommer att ansluta pickuperna - till en DVD-spelare, musikcenter eller dator till mikrofoningången.

Den första kontakten och uttaget kan tas med vilken som helst. Detta är nödvändigt för att inte bli förvirrad i ledningen och koppla bort sladden från gitarren

Den andra kontakten beror på förstärkaren:

För dator - hörlursuttag

För utdelningen, en mikrofonkontakt

För musikcenter-2 tulpaner

 

I princip kan du köpa en färdig sladd. Stickproppar och socklar säljs också. För att undvika att slösa pengar kan du ta ett knekt från spelaren och en plugg från gamla hörlurar (skär av isoleringen med en kniv och löd trådarna)

4) Och naturligtvis den akustiska gitarren som vi vill göra om till elektro.

Progress:

-Ta högtalarna och skruva bort toppskyddet, ta bort membranet. Vi behöver inte längre skydd och membran, även om utmärkta plockningar kan skäras från membranen med enkla saxar. Spolen och den tunna ledningen som kommer ut från den kommer att bli synlig. Alla efterföljande operationer bör utföras försiktigt för att inte skada lindningen på rullen.

- Kläm fast högtalaren i ett skruvstycke och såg av de gängade kanterna med en bågsåg för metall och avrunda lite med en fil för skönhet (så att strängarna inte fastnar)


- Vi gör samma operationer med de återstående högtalarna ... grattis 3 pickuper är redo. Här är vad du bör få:


Nu måste de anslutas i serie (kom ihåg skolfysikkurser =))

Jag kommer inte att visa komplexa kretsar, utan bara skissa ut hur man kopplar pickuperna och resten av skräpet:


Förstått lite? Förklara nu. Vi ansluter tre pickuper i serier med ledningar, det är mycket enkelt att göra sedan fästelement är bultar. Löd kontakten på den skärmade tråden och uttaget till två ledningar som sträcker sig från de extrema pickuparna. Därefter löd du kontakten som motsvarar förstärkaren. Nu återstår det att fixa pickuperna på gitarren. Detta kan göras med lim, plasticin, tejp direkt på själva däcket. Magnetplattor bör placeras längs strängarna. Pickuperna själva är placerade med en stege


För dig som har svårt att löda kontakten:


Resultaten av våra ansträngningar: nu kan vi spela in ljudet från gitarren på datorn med ljudinspelningsprogrammet, ansluta till mitten och ändra utjämnarinställningarna, spela högt med utdelningen. Ljudet kommer att vara som från akustik men högre. För att göra en drop dead-ljud som en elgitarr behöver du en lotion. I följande artiklar kommer jag att berätta hur man gör en enkel lotion med mina egna händer.

Slutsats: köpta pickuper för en akustisk gitarr kostade 500-1000 sidor. , och våra kommer att kosta högst 100 rubel eller till och med gratis om det redan fanns alla komponenter.


Artikelförfattare: Makarov Kirill

Kommentarer (8)
 1. feelloff
  #1 feelloff gäster 6 december 2010 20:42
  0
  Det är svårt att hitta sådana gamla hörlurar. . . kyla
 2. Ulti
  #2 Ulti gäster 16 november 2011 19:47
  1
  och om högtalarna
  Högtalare 2514 8ohm 1,0W
  eller
  3514 ohm högtalare
  är det ännu bättre?
 3. Ulti
  #3 Ulti gäster 16 november 2011 20:00
  0
  Ja, och jag anslöt en vanlig mikrofon (bar) med ett motstånd på 1,3 kOhm enligt samma princip som det skrivs nifiga vacklade inte ((
 4. purgen2013
  #4 purgen2013 gäster 25 november 2011 19:41
  0
  Nah, när jag "remade" akustiken, då en annan pickup ...
 5. Ulti
  #5 Ulti gäster 28 december 2011 22:10
  0
  [b] purgen2013 [/ b]
  berätta för mig vad? och varför gör det inte väsen med min mikrofon? ansluten till en kraftfull förstärkare som jag monterade på 8560Q)))
 6. En roman
  #6 En roman gäster 21 februari 2012 14:16
  0
  människor, något jag inte skruv ut något eller något ..
  i allmänhet hittade jag en gammal telefon, skruvade bort allt från röret som på bilden, bara om även klippning av tråden är spolen fortfarande hög, och den kommer inte att komma under strängarna ... * ((((
 7. zanudatb
  #7 zanudatb gäster 27 juni 2012 07:30
  0
  Nyfiken. Bara i fallet bör du förmodligen lägga till att en sådan enhet bara fungerar på akustiska gitarrer, alltid med metallsträngar. Klassisk med nylon fungerar inte.
 8. vladgad10
  #8 vladgad10 gäster 15 februari 2014 22:41
  0
  Gjorde det! Allt fungerar bra, men det är fonetik. Jag kommer att köpa en bra skärmad tråd, jag ska se vad som händer. Hörlurar tog 1600 Ohms, (en volym2 och 2 nir2) Tack så mycket! Mycket nöjd!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner