DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
Från gamla kläder kan du sy en vacker leksak, som kommer att vara en bra present till ett barn eller dekoration för en semester. Från en gammal brun pälsrock tillverkade jag en leksaksren, för vilken jag behövde tillverka: pålitligt lim, fyllmedel (bomullsull), trådar, en nål, samt en plastflaska från sodavatten, blå och röda strass, folie, sax, nålar för stickande, penna och papper för att göra ett prov.
När jag börjar arbeta gör jag ett prov på papper. Till att börja med ville jag göra leksaken till långa ben och ett litet huvud, men under arbetet med att sy, korrigerade jag provets brister genom att öka huvudets storlek. Ursprungligen såg pappersprovet så här:

DIY hjortleksak


Efter det tog jag tyget från den gamla kappan och klippte ut två delar av kroppen med huvudet ur det, och gjorde sedan detaljerna i svansen och den mellersta delen. Den del av den mellersta delen måste gå från leksakens hals till bakbenen (nästan genom hela kroppen).
Skär ut varje detalj, lämnar jag vid var och en av dem längs kantsektionerna av kvantitet från 0,5 centimeter. På bilden nedan, mellan kroppens detaljer, finns det en detalj av svansen och den mellersta delen:

DIY hjortleksak


Jag syr ihop kroppens detaljer längs kanterna framför, men syar inte baksidan så att det skulle vara mer praktiskt att vända ut hantverket från insidan lite senare. Framifrån syr jag kroppens mittdel, och för detaljerna i benen skar jag ut det andra provet:

DIY hjortleksak


Därefter klippte jag ut proverna av benen som jag sy till farkosten. Efter det kommer det att se ut så här:

DIY hjortleksak


För att göra hovar enstyck Jag bestämde mig för att göra fyra runda delar och sy dem. För att sammanställa detaljerna hade inte hornet tillräckligt med pälsduk, och därför var jag tvungen att använda ett enkelt tyg:

DIY hjortleksak


För att göra det mer bekvämt att sy hornen, lämnade jag sektionen av leksaken på nacken ostäckt.
Jag syr runda detaljer till "hovarna" i mitt hantverk:

DIY hjortleksak


Därefter tar jag skumgummit och skär 4 delar från det i par för att fylla hornen i den framtida leksaken med det.
Skumgummi kan användas som fyllmedel i händelse av att ett konventionellt fyllmedel inte är bekvämt att komma in i för smala vävnadsområden:

DIY hjortleksak


Efter att ha klippt fyra delar från skumgummi, satte jag tygprover på båda sidor ovanpå dem och sy på dem. I händelse av att skummet inte är tillräckligt tätt kan hantverkets horn fyllas med bomull med pincett:

DIY hjortleksak


Nu måste de resulterande hornen sys. Jag vänder mitt hantverk från fel sida och syr hornen på baksidan av hennes huvud, fäller ner områdena för bidraget och sy sedan halsen.
Men hantverkets ben visade sig vara omöjliga att helt vrida sig från fel sida eftersom det finns päls inuti dem, och från botten till botten blir de bredare, och därför beslutade jag att lämna dem korta:

DIY hjortleksak


Efter det fyller jag leksaken med bomull och syr den. Under sömmarna förbereder jag svansdelen och det område som denna del måste sys till:

DIY hjortleksak


Svansdetaljen ska vikas fyra gånger:

DIY hjortleksak


Efter det måste du sy svansdelen till hantverket:

DIY hjortleksak


Nu klippte jag fyra delar från det tunna bruna tyget för att göra öronen:

DIY hjortleksak


Jag lindar varje par delar runt kanterna:

DIY hjortleksak


Därefter tar jag folien. För hantverk kan du ta inte smutsig folie under godis:

DIY hjortleksak


Från folie måste vi skära ut figurer av snö (cirklar) och stjärnor, varefter vi tar strass och en plastflaska.
Från flaskan måste vi klippa ut tre tunna transparenta remsor, till vilka vi kommer att limma de blå strassarna lite senare:

DIY hjortleksak


Genomskinliga remsor med strass kommer att pryda leksakens hals. För dem bör du beräkna längden, markera början och slutet för de områden där strassarna ska vara och sedan lägga strassarna på remsor:

DIY hjortleksak


Därefter till hantverkets huvud måste du limma röda strass som ögon och sy i öronen, och fästa de resulterande remsorna i ändarna med en häftapparat:

DIY hjortleksak


Om vi ​​fäster tre genomskinliga remsor med strass till vår nästan färdiga leksak, kommer den att se ut så här:

DIY hjortleksak


DIY hjortleksak


Nu återstår det att göra de två sista åtgärderna: klistra in snöfigurerna som är klippta ur folien med asterisker och gör en näsa. Först bestämde jag mig för att fästa folieformerna på hantverkets, ryggen och klovarna:

DIY hjortleksak


Därefter skar jag ut näsan från ett ljusbrunt tyg:

DIY hjortleksak


Efter att ha fått detaljerna på näsan som passar till huvudet i storlek, fastnar jag den:

DIY hjortleksak


Så här ser de bundna plastremsorna dekorerade med strass på baksidan:

DIY hjortleksak


Efter det är min leksak "Hjort" redo:

DIY hjortleksak
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner