DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Manty" Athletic "med köttfärs
Mänty - En mycket tillfredsställande och välsmakande maträtt. Och naturligtvis högkalori, men den är perfekt absorberad på grund av att den är ångad. Det finns många recept för att förbereda dem. Manti är beredd med olika fyllningar: med lamm, fläsk, nötkött, hästkött och till och med med pumpa och andra grönsaker. Även om detta är en traditionell maträtt av folken i Centralasien, i vårt land, är manti också mycket förtjust i matlagning.
Mantor är mycket enkla att förbereda, även en nybörjarkock klarar dem. Därför är att förbereda manti ett underbart tillfälle att glädja dina nära och kära!
Det kommer att krävas:
 • 0,5 kg mjöl;
 • 250 g vatten;
 • 500 g fläsk (eller annat kött);
 • 4 till 5 glödlampor;
 • 0,5 tsk salt;
 • kryddor efter smak.

Manty hjältar med köttfärs

1. Häll mjölet i en djup skål, tillsätt sedan vatten (det borde vara lite varmt för att göra degen bättre knådad) och en nypa salt. Knåda en ganska sval deg.
Manty hjältar med köttfärs

2. Nu måste du täcka degen med en handduk eller lägga i en påse och låta "vila" i 60 - 80 minuter. Degen bör bli mjukare och mer elastisk.
Manty hjältar med köttfärs

3. Förbered nu fyllningen. Allt kött är lämpligt, men jag gillar fläskmanti mest eftersom det blir mer saftigt. Köttet måste hackas i små kuber (du kan naturligtvis göra köttfärs, men det blir inte längre manti). För att få exakt små kuber får köttet inte tinas helt.
Manty hjältar med köttfärs

4. Skala löken, tvätta den under kallt vatten och skär även i små kuber.
Manty hjältar med köttfärs

5. Nu måste du kombinera fläsk med lök, tillsätt salt, kryddor efter smak (jag lägger bara till peppar) och blanda allt ordentligt.
Manty hjältar med köttfärs

6. Nu rullar vi ut kakor från degen (jag gör tillräckligt stor). Om degen rullas ut för tunt kan den, efter nypning, bryta.
Manty hjältar med köttfärs

7. För varje kaka måste du lägga en fyllning. Nu måste du bilda mantierna: först klämmer man två sidor i mitten, sedan klämmer de två återstående sidorna åt den här mitten och lämnar "svansar". Det visade sig något som en stjärna. Nu ansluter vi dessa "svansar" från två sidor.
Manty hjältar med köttfärs

8. Nu kan du skicka manti för att förbereda. Det är bättre att smörja halterna av en dubbelpanna med vegetabilisk olja så att det senare blir lättare att få manti. Lägg dem sedan ut så att det är ett avstånd mellan dem, och de inte vidrör varandra. Vi ställer in tillagningstiden på en dubbelpanna i 40-50 minuter (eftersom jag får stora manti ställer jag in den i 50-60 minuter).
Manty hjältar med köttfärs

9. Så, Manty "hjältar" med hackat kött är redo! Ovanpå dem kan du hälla olika såser, smör eller gräddfil.
Manty hjältar med köttfärs
Kommentarer (1)
 1. Natalia Ogarkova
  #1 Natalia Ogarkova gäster 21 augusti 2017 21:29
  0
  Tack för steg-för-steg-instruktionerna - skulpturerade manti för första gången - allt fungerade, familjen är lycklig.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner