DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Wi-Fi USB-antenn
Hej vänner. Förra dagen jag kom hit är det något som heter Wi-Fi USB-antenn. Här i en sådan låda. Kort sagt är det samma USB Wi-Fi-adapter för en dator, endast med en riktningsantenn och tråd.
WiFi USB-antenn

Beskrivning.


Men jämfört med en konventionell USB Wi-Fi-modul eller adapter har denna enhet avsevärt ökat sändareffekten och mottagarkänsligheten. Dessutom har enheten en extern design och är främst avsedd för utomhusbruk, i en utomhusmiljö och tål lätt våra frost, eftersom den har ett brett temperaturområde och ett lufttätt, korrosionsbeständigt hus.
Den levereras med en konsol för montering på en vägg eller annat stöd. Skarven limmas med silikon för täthet. Antennen har en 5 meter lång kabel med en USB-kontakt. Antennen drivs med USB och kräver ingen extra ström.
Enligt tillverkaren kan antennen ha en räckvidd på upp till 3 kilometer. Men återigen menar vi anslutningen mellan enheter av samma typ på avstånd utan hinder. Det kan vara så att jag inte hade möjlighet att kontrollera. Resultaten av det arbete jag fick, jag var nöjd med köpet. Och jag kan säkert försäkra er att köpet inte kommer att göra dig besviken heller.

Installation.


En uppsättning med Wi-Fi USB-antenn kommer med en drivrutin och programdisk. Jag öppnade personligen inte ens den: Jag anslöt antennen till en dator och en netbook, och överallt där systemet själv hittade en drivrutin var systemen också annorlunda. Det finns tio på datorn, inte en netbook - sju. Dessutom inträffade inga överskott på grund av inbyggda Wi-Fi-moduler. Naturligtvis, om du av någon anledning har problem med att installera programvaran, ta hårddisken och installera den. Wi-Fi USB-antenn är kompatibel med alla OS Windows 7 / Windows XP / Vista.
Jag visar dig arbetet med exemplet på en netbook. Nu fungerar den inbyggda Wi-Fi-modulen och bestämmer cirka 3-4 nätverk. Vi ansluter vår fjärrantenn. Vi ser att trots att antennerna är tillsammans - den här antennen fångar en storleksordning fler nätverk, och även med den bästa signalen kan detta ses av antalet ränder på mottagningsikonen.
Och om du sätter antennen på gatan, men på en höjd, känner jag att hela området kommer att vara under kontroll.
Vår stad är inte stor, så Wi-Fi pekar en eller två gånger och felberäknas. När jag åkte till St. Petersburg och tog antennen med mig var skillnaden i antalet nät exakt tio gånger! På hotellet där jag bodde "fångades" 7-8 nätverk på vanligt Wi-Fi, och jag räknade 65 på antennen. Jag tror att resultatet är anständigt.
Antennen fungerar på standard 802.11b / g / n, IEEE 802.3-protokollet för Wi-Fi-nätverk och kommunicerar med alla tillgängliga nätverk på alla kanaler i Wi-Fi-serien.
USB-kabelns längd är 5 meter. Vid behov kan du öka USB-förlängningskabeln.
Om du ska installera enheten på gatan vill jag rekommendera att du sätter fast kabeln i konsolen för att förhindra att vatten läcker genom kabeln under regn från antennen. Jag hade en sådan situation när jag kom hem och hittade en pöl i fönstret.
Dataöverföringshastighet: 150 Mbps. Vad är tillräckligt för multimedia, surfing eller spel.
Med hjälp av en dator och en disk i satsen kan du konfigurera nätverket inte bara som en användare för att ta emot Internet, utan också skapa en router eller router från din PC.

Så för att sammanfatta:


Modell: LG-N100.
Färg: vit (mjölkig).
Dataöverföringshastighet: 150 Mbps.
WIFI-överföringsprotokoll: 802.11b / g / n, IEEE 802.3
Förpackningsvikt: 0,513 kg.
Produktstorlek: (LxBxH): 120x120x220 mm
Paketstorlek: (LxBxH): 95x140x230 mm

Satsen inkluderar:


• USB Wi-Fi-antenn med en kabel på 5 meter - 1 st.,
• Antennhållare - 1 st.,
• CD med drivrutiner och programvara - 1 st.,
• Bruksanvisning (på engelska) - 1 st.

Jag vill lägga till allt jag tog detta mirakel för 1000 rubel plus eller minus. Det finns också billigare modeller, men med kortare kabellängder och kortare räckvidd, var försiktig! Beställ från betrodda säljare.
I det här exemplet vill jag säga: Jag personligen får inte uttryck som "det är värt dina pengar", som om du kastade pengarna, men inte förgäves, liksom igen ... För mig är det så här: antingen är du helt nöjd med vad du skaffade eller inte!
Jag köpte denna antenn och är 100% nöjd, jag har ingen obehaglig nederbörd i samband med detta köp.
Jag har allt) Tack för att du tittade! Om du gillar det, gilla det. Alla frågor finns i kommentaren. Länkar finns i beskrivningen nedanför videon. Vi ses igen.
Wi-Fi-USB-antenn -Wi-Fi-USB-antenn -

Hur ofta är det nätverk du behöver inte tillgängligt på grund av kommunikationsområdet?


Kommentarer (1)
  1. Anatoly Tikhontsov
    #1 Anatoly Tikhontsov gäster 30 januari 2018 17:05
    0
    Hallå Där de köpte en sådan antenn. Jag bor i byn men det finns en åtkomstpunkt 300-400 meter. Under programmet för att eliminera digital ojämlikhet har vi fri tillgång, även om hastigheten är låg

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner