DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter
Köper du fortfarande kondenserad mjölk i butikerna? Och du oroar dig inte för att dess sammansättning innehåller mycket av alla typer av skadliga kemiska tillsatser? Och kostnaden för industriell kondenserad mjölk har nyligen varit ganska hög. Och ibland är det inte möjligt att lagra produkter av detta slag. Skulle det inte vara lättare att försöka etablera produktionen av så mycket älskade godis i ditt eget kök? Då kommer du verkligen inte att tvivla på dess kvalitet. Dessutom tar det inte mycket ansträngning och tid. Och kostnaden för en kokt produkt kommer att vara mycket lägre än det pris som handlare erbjuder. Ja, och hemlagad kondenserad mjölk tillagas på bokstavligen 20 minuter.
Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter

Huvudingredienserna i denna behandling är granulerat socker, helmjölk och smör. Men om du vill kan du komplettera denna komposition med vanilj och / eller mjölkpulver. Och om du lägger till lite mer kakaopulver (en matsked eller två) får du chokladkondenserad mjölk, som många också gillar.

Ingredienser för 250 g färdig kondenserad mjölk:
• 250 ml. färsk helmjölk med ett fettinnehåll på minst 3% (eller grädde med något fettinnehåll);
• 25 g smör;
• granulerat socker eller pulver - 200 g.
Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter

Tillagningstid för hemlagad kondenserad mjölk - högst 20 minuter.

Tillagningsmetod:
Blanda mjölk med socker i en liten behållare (bara inte i emalj), bränn på eld och vänta tills konstiga omrörningar har lösts upp under konstant omrörning. Släpp sedan smöret och koka mjölkblandningen.
Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter

Använd en visp för att blanda jämnt. Koka på medelhög värme (med tillräckligt starkt koka) i 15 minuter, och glöm inte att röra om. Du får en ganska flytande mjölkmassa. Detta är en normal förekomst. Häll resultatet i en glasburk och låt svalna helt, under vilken den kondenserade mjölken gradvis blir tjockare.
Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter

Nu kan du använda din egen kondenserad mjölk för alla ändamål: lägg till kaffe eller te, häll frukt eller keso grytor på det, gör söta bakverk av det, eller bara ät med skedar.
Hemlagad kondenserad mjölk på 20 minuter

Bon aptit!
Kommentarer (2)
 1. Llove
  #1 Llove gäster 8 augusti 2017 20:08
  0
  Jag måste prova, jag vill ha ett hem-naturligt. Dessutom finns det en bymjölk. Men det förvirrar en så stor mängd socker i receptet och frågan om lagring är av intresse - kristalliseras det inte?
  1. Gäst Igor
   #2 Gäst Igor gäster 27 juli 2018 14:59 p.m.
   0
   Och varför gillar du inte den mängden socker? När allt är kondenserad mjölk smakfull, mycket söt.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner