DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Tårta" Prag "
Det finns många recept på Pragkakan, de är alla lika och samtidigt inte lika. Men de är förenade av en. Prag är en otroligt läcker chokladkaka, väldigt lätt i utförandet. Här är vårt Prag kakor recept, bevisat genom åren. Vid första anblicken kan det tyckas att det finns många ingredienser och kakan kommer att vara svår att förbereda. Detta är inte sant. Denna tårta kan tillagas även av ett barn eller en oerfaren värdinna.
Följande ingredienser behövs för att tillverka Pragkakan:
För testet:
 • 2 ägg
 • 200 g gräddfil (15-20% fettinnehåll),
 • Ett glas socker
 • Två glas mjöl (ungefär 500 g),
 • Kondenserad mjölk (200 ml),
 • Bakpulverpåse,
 • Kakao (2-3 teskedar)

För grädde:
 • Kondenserad mjölk
 • Smör (det behövs också för att smörja formen)
 • kakao,
 • Vaniljesocker.

Vi tar ingredienserna för grädden i mängden "efter smak", du kan också göra en chokladkräm enligt ditt beprövade recept.
Tillsätt eventuellt nötter, bananer, bitar av mörk choklad om så önskas.
Cake Prague

Cake Prague

Slå först äggen med socker. Det är inte nödvändigt att göra detta med en mixer, bara slå med en gaffel eller en visp tills skum visas. Tillsätt gräddfil och kondenserad mjölk till äggen. Blanda noggrant. Tillsätt nu alla lösa ingredienser. Siktigt mjöl (för att specificera exakt hur mycket mjöl du behöver är omöjligt, en tjock men flytande deg bör fås), bakpulver (du kan använda 2 teskedar soda istället), kakao. Knåda degen ordentligt tills alla klumpar av mjöl och kakao är spridda.
Cake Prague

Grädda kakan i en smord form. Kakor kan bakas på två sätt. Häll all degen på en gång och skär den sedan i två kakor. Eller del degen i två delar och grädda i tur och ordning. Jag föredrar det första alternativet eftersom snittkakorna är bättre mättade med grädde. Det är dock värt att tänka på att degen är mycket stigande och kan bakas under lång tid i mitten. Jag bakar min tårta i långsam spis i 60-70 minuter (längre än "Baking" -läget erbjuder). Om du använder en ugn är det bäst att ta en djup tallrik och se till att degen inte bränner. Om du missade kakan, och den är lätt bränd, måste du vänta på att kakan svalnar helt och skrapa försiktigt bort den brända delen med en kniv. Medan kakan bakas och kyls ner kan du förbereda en grädde. För att göra detta, slog vi smöret som mjukats upp vid rumstemperatur med kondenserad mjölk och 2-3 matskedar kakao, samt vaniljesocker.
Cake Prague

När kakorna är helt kylda, smörj dem med grädde. Tillsätt bananer (nötter) i mitten mellan de två kakorna.
Cake Prague

Cake Prague

Vi dekorerar toppkakan med chokladchips, bitar choklad, nötter. Vi lämnar kakan för att blötläggas i kylen i flera timmar.
Bon aptit!
Cake Prague

Cake Prague
Kommentarer (1)
 1. Irinaalexa
  #1 Irinaalexa gäster 27 augusti 2017 14:53
  0
  Tack för receptet! Hela tiden tänkte jag att det var krävande och långt att göra Pragkakan. Men ditt recept är något. Det visade sig att allt är riktigt enkelt, och föreställ dig att allt fungerade direkt. Det är inte längre nödvändigt att det är otroligt läckert att prata.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner