DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Torkad kött hemma
Naturliga hembakade köttprodukter är välsmakande, hälsosamma och ekonomiska. Natural jerky kommer att fungera som en full ersättning för korv i butikerna och kommer att beredas utifrån de produkter som värdinnan kommer att välja ut för sin familj.

Torkt kurerat hemma


Om det torkade köttet förbereder sig för en viss helgdag eller händelse, till exempel måste det förberedas för det nya året, måste det beaktas att hela processen kommer att ta minst 10 dagar.
Torkning hemma: hur man väljer kött

Du kan torka ditt hem och fläsk och nötkött och till och med kyckling. Det är bättre att välja bitar från entrecote-delen eller skinkan. Du kan köpa både färskt kött och färskfryst. Med tanke på att fläsk är mycket mjukare och mjuktare än nötkött, är det bättre att ta en bit mager eller låg fetthalt fläsk från slaktkroppen eller livmoderhalsområdet i slaktkroppen, där köttet har små sebaceous strimmor, för självkokande skämt. Det viktigaste villkoret när du väljer kött är färskhet. Förfallna bitar är inte lämpliga för tillagning.
Viktigt! Välj inte bitar som är tjockare än fyra till fem cm, annars är det nödvändigt att öka tiden för beredningen i varje steg i flera dagar.

Torkat fläsk hemma

För ett kg fläsk behöver du följande antal produkter:
- salt 250 g för torr saltning + 250 g för saltlösning;
- vitlök, 5-6 kryddnejlikor
- kryddor (lagerblad, ärtor, korianderfrön, söt paprika, varm paprika, slipad svartpeppar, rosmarin, salvia) 50 - 60 gram.

1. Skär filmer och vener med en bit kött. Tvätta och torka.

kött


2. Häll salt på ett bord eller ett bräde och doppa köttet flera gånger i det och pressa det ordentligt så att köttet ligger i ett tätt salt skal.

salt

kött

Torkt kurerat hemma


3. Lägg i en kastrull och skicka i kylen i tre dagar. Inspektera köttet dagligen och dränera vätskan från det; om allt salt har lösts upp för tidigt, måste det tillsättas.
4. Efter tre dagar, koka en liter vatten, lägg salt, några blad persilja, fem till sex ärtor peppar, en nypa korianderfrön.

Torkt kurerat hemma


Kyl saltvatten till 35-30 grader och sänk köttet där.

Torkt kurerat hemma


5. Blötlägg fläsk i saltlösning i kylen i ytterligare tre dagar.
6. Ta bort köttet från saltlösningen.

Torkt kurerat hemma


Sätt på ett bräde, täck det andra och lägg under lasten något lutande för att ta bort överskottsvätska.

Torkt kurerat hemma


Det är bäst att installera en köttbräda i en diskbänk eller på en pall för att samla tömningsvätska. I den här formen, tål fläsk i 3 till 5 timmar.
7. Förbered en blandning av kryddor för att steka kött. Den måste innehålla vitlök, svartpeppar, röd het och söt paprika, rosmarin och (eller) salvia och andra örter efter önskemål.

Torkt kurerat hemma


Slip blandningen med en murbruk, bryt laurbladet med händerna.

Torkt kurerat hemma


Många av kryddorna ger inte bara smak och aroma till ryckiga, utan har också konserveringsmedel och aseptiska egenskaper, fungerar som naturliga konserveringsmedel och håller produkten fräsch.
8. Överflodigt brygg fläsk i kryddor.

Torkt kurerat hemma

Torkt kurerat hemma


9. Lägg köttet i kryddor i en tät trasa.

Torkt kurerat hemma


En servett med flera lager gasbind är också lämplig, men det är bäst att ta linneduk eller en handduk.
10. Så tätt som möjligt, dra in köttet i en trasa.

Torkt kurerat hemma


Skicka den till kylen. Kontrollera köttet efter en dag.

Torkt kurerat hemma


Om brödblandningen är liten, måste den tillsättas, byt ut den våta trasa med en torr tyg. Förvara den ryckiga i kylen i ytterligare 48 timmar.
11. Förvara den resulterande produkten i kylskåp i en torr trasa eller i matpapper.

Torkt kurerat hemma


Det resulterande torkade fläsket är en utmärkt produkt för att skära kött på festbordet, du kan överraska dina nära och kära och laga torkat fläsk till nyåret eller någon högtid. På vardagar hjälper smörgåsar med torkat hemgjord fläsk till att få en bit på jobbet, hjälpa till och vid en picknick.

Torkt kurerat hemma

Torkt kurerat hemma
Kommentarer (3)
 1. Victor Filyuk
  #1 Victor Filyuk gäster 15 maj 2017 10:32
  3
  På bekostnad av skämt är det coolt. Jag ska försöka göra det. Tack så mycket. Alltid med stort intresse går jag till DIY-webbplatsen med mina egna händer. TACK.
 2. Irven
  #2 Irven gäster 30 april 2018 06:36
  1
  Jag gör det mycket enklare och snabbare än två gånger. Principen är densamma som torkad mort. Salta köttet i 2-3 timmar (på en kall plats), skär det sedan i 1-2 cm tjocka bitar och sträng det på en snöre. Sedan antingen i solen eller i frysen - båda avlägsna överflödigt fukt från köttet (täck inte !!) . Ytterligare att smaka - ju längre den hänger i solen eller ligger i frysen, desto torrare blir den (du kan ta den till brödsmulor).
  1. RENAT GAREEV
   #3 RENAT GAREEV gäster 19 juni 2018 12:53
   0
   Berätta hur mycket salt du har? Hur man saltar mört, jag vet bara inte ...

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner