DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Enkelt källargarmevärmesystem
För många bilentusiaster är ett garage inte bara en plats att lagra en bil utan också en verkstad där du kan göra din favoritsaker, en mötesplats med hobbykollegor. Och det är över, varje garageägare vill göra det mysigare och varmare. Ett effektivt värmesystem för ett garage i två nivåer kan utrustas med dina egna händer. Ett av alternativen för ett sådant värmesystem kommer att diskuteras i denna artikel. Systemet är installerat i ett av garage med källare och har drivits av ägaren i flera år. Systemets hjärta är en spis som använder ved som bränsle, belägen i källaren i garaget och består av en eldstad som ligger i den mellersta delen, en fläkt i botten och en ugn i den övre delen. Runt ugnen är organiserad en värmeakkumulator tillverkad av metallplattor utrustade med en avgasfläkt. En del av värmen som genereras vid förbränning av ugnen värmer metallplåtarna och luften inuti batteriet, som vid behov tillförs rummet med en fläkt. Dessutom fungerar batteriets metallkonstruktion som en skärm som förhindrar spridning av förbränningsprodukter.

källare garage värmesystem

källare garage värmesystem


Ugnens skorsten avlägsnas genom ett hål i taket till övervåningen i garaget

källare garage värmesystem


Här, för valet av värme från förbränningsprodukter som rör sig längs skorstenen, installeras en struktur som består av en fläkt och en järnskärm, som samtidigt fungerar som en dörr. Designen ligger i närheten av den utrustade arbetsplatsen. Om det är nödvändigt att rikta flödet av varm luft till arbetsplatsen, öppnas dörren något, vilket ger flödet den nödvändiga riktningen.

källare garage värmesystem

källare garage värmesystem


För att effektivt hantera tilltäppning av skorstenen, som har flera böjningar, installeras ett avtagbart lock på en av dem. Om det behövs tas bort locket och skorstenen rengörs för smuts. Tätheten på locket säkerställs av en asbest-packning, fast i knäet.

källare garage värmesystem

källare garage värmesystem
Kommentarer (1)
  1. Gäst Michael
    #1 Gäst Michael gäster 18 januari 2019 1:32 p.m.
    0
    Trevlig sak! Tidigare hittade jag en liknande enhet: en gascylinder spis - kör på YouTube för att söka!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner