DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Snygg kjol från gamla jeans
snygg kjol från gamla jeans

snygg kjol från gamla jeans


Denim är mångsidig. Det gör byxor som passar perfekt på alla figurer, fashionabla jackor, sommarsklänningar. Dessa saker är nästan omöjliga att bära. Om tyget har tappat färg kan det färgas och om det har blivit läckt täcker en dekorativ lapp hålet. Och själva jeanshålen har länge varit på mode.

Vad gör man med den gamla saken?
Men ofta gnuggas jeans längs den inre sömmen. På en sådan plats ser plåstret inte mycket estetiskt tilltalande, och att bära en liknande sak med ytterligare sömmar blir obekväm. I denna situation kommer det att tänka på att gamla jeans måste kastas, men om du har fantasi kan du göra om dem. Sax, trådar, symaskin, 2 timmars tid och till slut får vi en snygg denimkjol.

Modellfördelar
Denim kjol är en universell sak. I den kan du dyka upp på föreläsningar, shoppa eller natur. Samma knälängdmodell passar romantiska natur. Kontrastinsatser uppdaterar objektet perfekt, och taket, tack vare dem, sträcker sig intressant nedåt.

Preliminär förberedelse
Jeans måste tvättas i förväg. Välj tyg för skär. En koton med ett mönster är perfekt. Färgen på tyget eller mönstret ska vara nära blått eller blått. Du kan också använda denim, till exempel från beskuren ben. Men i detta fall kan den undre kanten under hemming visa sig vara för grov och kommer att blåsa.

Ändringsinstruktioner
1. Packa upp den inre stegsömmen. Ta försiktigt bort alla strängar och stryk tyget. Vi gnuggar de fläckade områdena och försöker se till att skärlinjerna duplicerar den ursprungliga kanten på delen.

Söm den inre sömmen


2. Vi mäter önskad längd på kjolen och drar på benen på snittlinjen. För att göra detta kan du använda en liten eller liten tvålbit. Ljusa ränder är tydligt synliga på mörkt tyg, och efter tvättning försvinner sådana linjer utan retur.

skär linjer


3. Klipp benen. Vi tar bort överskottet.

Skär benen

Skär benen


4. Nu måste du beskriva var sidinsatserna kommer att finnas. För att göra detta, mät mitten av varje främre halva och dra en linje upptill på produkten. Vi gör samma sak med baksidan.

sidoinsatser

Gör snitt


5. Vi gör snitt längs de ritade linjerna.

Gör snitt


6. Nästa steg är tillverkning av kilar. För att göra detta utvidgar vi snitten till önskad bredd, lägger papper under tyget (eller omedelbart tyg för kilar), drar konturer med en enkel blyertspenna, lägger till 1 cm i sömmarna. Skär 6 kilar.

att göra kil

att göra kil

stift med osynliga och fäst

stift med osynliga och fäst


7. Vi applicerar kilar på denimväven “ansikte mot ansikte”, stift med osynlighet och fäst.

Vi bearbetar alla sömmar


8. Vi bearbetar alla sömmar och produktens botten.

Kjolen från de gamla jeansen är klar!

snygg kjol från gamla jeans


Att göra om en gammal sak är en ganska intressant aktivitet. Här kan du visa din fantasi, känna dig som en riktig designer och samtidigt få en bra sak.
Kommentarer (1)
  1. Alena
    #1 Alena gäster 2 november 2015 18:53
    0
    Intressant idé.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner