DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Presentpinne med" satellitmodem "
Idén om den ursprungliga gåvan har mognat länge. Men samtidigt fanns det en önskan att undanröja små ekonomiska kostnader och ägna mindre tid åt själva tillverkningsprocessen. Resultatet överträffade förväntningarna. Och inte så mycket utseendet, men också förmågan att ge det i beskrivningen, fantastiska egenskaper. Externt ser detta hantverk ut som en stubbe av en USB-kabel (som i princip är). Men när du ansluter den till en dator får användaren flera gigabyte minne. Till frågan: "Vad är det här"? Det finns flera svaralternativ, det mest originella av allt - "Detta är en modul för att kommunicera med virtuell lagring på Internet, i vilken ett satellitmodem är integrerat." Som bevis på detta är det möjligt att visa på den uppbyggda änden av sladden. Hur roligt det låter, men de tror på det:
• Barn under 12-13 år.
• Blondiner.
• Urbefolkningar i Centralasien och Kaukasus.
• Och alla andra som gjorde det dåligt i skolan.

Låt oss komma igång. Vi kommer att behöva:
• En flash-enhet. Men bara en miniatyr är lämplig, där kontakten är större än fallet.
• USB-kabel (hane).
• En vass kniv (helst ett rakblad).
• Sekundär lim.
• Fil (en liten fil fungerar också).

Present flash-enhet


Vi klippte av 10 centimeter sladd med porten och tar bort flashenheten från paketet.

Present flash-enhet


Ta bort allt plastskal från flashenheten och klipp försiktigt USB-porten längs lödlinjen på båda sidor.

Present flash-enhet


Till slutet ska inte skäras. Själva sladden går fritt i en rundad del. Sedan tar vi bort metalldelen av USB-porten från skalet och demonterar den.

Present flash-enhet

Present flash-enhet


För att ta isär, är det nödvändigt att rensa ut två tänder i början av sladden, och bända något med den vassa spetsen på kniven. Limfogar finns inte längre där. Observera att det finns två mikrolänk på sidorna. Vid montering är de användbara som referens. Vid denna tidpunkt kan det vara frestande att fästa den demonterade flash-enheten direkt i detta plasthölje. Det är möjligt, men bara hantverket "sys med vit tråd". Det finns två skäl till detta:
1. För liten del av flashenheten finns i USB-portens hölje. Även om du använder bra lim så kommer hela strukturen snabbt att bryta.
2. Den tomma delen av USB-porten kommer starkt att ge upp hela produktens falskhet.
Och därför kommer vi inte att avvika från den planerade planen och demontera flashenheten. Det finns inga limfogar, men det sitter mycket tätt i ett metallhölje. Det tar lite ansträngning att extrahera. Som ett resultat visas innehållet.

Present flash-enhet


Detta är inte bara själva blixtkortet utan substratet med den övre tätningen. I detta skede bör du göra en ersättning, vilket ger den färdiga produkten en hel del realism. Behöver den övre tätningen, byt ut mot en vit foder från USB-kabeln.

Present flash-enhet


Det finns också två skäl till detta:
1. Den vita fodret fixerar hela strukturen mycket bättre, eftersom den hålls i kroppen av hela ytan (den ursprungliga tätningen har en L-formad profil).
2. Efter montering ser det mer organiskt ut.
Nu är allt klart och du kan börja montera.

Present flash-enhet


Vid behov ska den vita fodret skäras lite.

Present flash-enhet


Tryck sedan försiktigt hela strukturen in i metalldelen av USB-porten.

Present flash-enhet


I nästa steg krävs närvaron av en fil (fil). Faktum är att metalldelen av USB-flashenheten är längre än samma del av USB-porten.

Present flash-enhet


Och för att fixa produkten är det nödvändigt att de laterala mikrospärrarna kommer in i sätena.Skillnaden i längd är inte stor - 1-1,5 mm., Och de måste tas bort med en fil. Och nu är alla konstruktionselement monterade.

Present flash-enhet


Anslut försiktigt metalldelarna på produkten och kläm fast två tänder i början av sladden.

Present flash-enhet

Present flash-enhet


Kontrollera framsidan av flashenheten. Den ska inte sticka utöver USB-porten.

Present flash-enhet


När vi drar i sladden drar vi metalldelen in i det klippta PVC-fodralet.

Present flash-enhet


Smörj med lim och kläm hårt på produkten. Låt mig ge dig några råd. När du trycker på en del till en annan håller du dem genom en plastpåse. Om limet kommer ut kommer dina fingrar inte att hålla fast vid kroppen. I finalen ska du klippa sladden och lämna 5-7 cm. Och lossa änden.

Present flash-enhet


Och så kommer den ursprungliga flashenheten med ett "satellitgränssnitt" att se ut i PC-uttaget.

Present flash-enhet
Kommentarer (1)
  1. Llove
    #1 Llove gäster 8 augusti 2017 20:28
    1
    Bra idé. som oavsett hur jag går på internet har jag inte sett. Jag skulle definitivt vara glad för en sådan liten original! Men hur mycket smycken fungerar!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner