DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Volumetrisk boll gjord av omslagspapper
Volymboll av brunt papper


Om ditt hem har samlat en stor mängd ljust genomskinligt omslagspapper, skynda dig inte att bli av med det.

förpackningspapper


Från den kan du skapa en vacker boll som kan dekorera rummet inte bara för det nya året, utan också för någon annan semester. Du kan också instruera en tonårsflicka att göra ett sådant hantverk om hon redan är bekant med syfärdigheter. För att göra detta behöver du 20-25 stora cirklar klippta av sådant papper.

cirkeln

klippta cirklar


Det kan ha olika färger - från detta hantverk blir det bara vackrare. Om du inte har transparent papper kan en sådan boll tillverkas av korrugerat papper, liksom allt elastiskt papper som inte veckas för mycket. Storleken på bollen kommer att motsvara diametern på dina förberedda cirklar. Förbered en skarp tunn nål med en lång tråd och pappersklipp: du behöver dubbelt så många av dem som ämnen. Vik cirkeln i hälften och fäst med en gem. Eftersom veck är dåligt synliga på glänsande papper visas vikningsprincipen på vanligt färgat papper.

vik i hälften


Markera mitten på vecket, men stryk inte. Sätt fingret i mitten, tag i kanten på halvcirkeln i svängen och lyft den uppåt med ett klämma, medan du skjuter arbetsstyckets kanter isär. Du får två av dessa veck.

lägga till


Böj den andra sidan av arbetsstycket utan att ta bort fingret från mitten. Fäst arbetsstycket nedan med ett gem, fånga början av vecken så att det vikta arbetsstycket inte öppnas.

fäst med ett gem

vi fäster med ett gem


Vik också alla cirklar.

bolldetaljer


Ta en nål med en tråd och börja sy med två sömmar alla ämnen till varandra, gradvis gör du en cirkel. Dra inte åt tråden när du syr, annars kommer det att riva papperet. När du syr ner de vikta cirklarna tar du bort gemmen från vassa hörn.

samla vår boll


När du fixar alla vikta cirklar passerar du nålen och tråden genom hela farkosten två gånger (framåt och bakåt) och fixar slutligen alla detaljer. Gör en knut så att sömnaden inte sprids. Riv inte av tråden - den kommer att fungera som en ögla för att hänga bollen.

samla vår boll


Ta nu bort gemmen från kanterna på de vikta cirklarna. Hantverket själv kommer att återhämta sig och kommer att ta formen av en vacker boll.

Volymboll av brunt papper

Volymboll av brunt papper
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner