DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Lamm tillverkat av polymerlera
Alla vet mycket väl och säkert alla redan ser fram emot kommande 2015 - Lammets år. Detta djur ger mycket glädje, gott humör, och därför är det nödvändigt att möta det på nyårsafton som det borde. Festlig familjär atmosfär, en vacker julgran, ett lyxigt festbord och naturligtvis många, många olika presenter. Du kan ge absolut allt på nyårsafton, till och med alla små saker, men det kommer att verka som en ganska värdefull gåva på denna semester. Tja, i princip ger de det för det nya året så att det är både trevligt och olönsamt: magneter, figurer, spargrisar, mjuka leksaker, Julgranskulor med bilden av djuret som kommer under det kommande året. Sedan nästa år kommer ett får att besöka oss gåvor- små saker bör vara i form av ett får. Till exempel kan du göra en liten figur av polymerlera, det kallas också plast. Det kommer att vara intressant för dig och samtidigt blir det trevligt att få en speciell handgjord present på nyåret.

Om du någonsin har skulpterat lite av plasticin, lära dig hur du lätt skulpturerar från polymerlera. Skillnaden i gjutning är att leran inte är så viskös som lera, den är väldigt hård och kräver ansträngning för att knåda, och som ett resultat, efter gjutning, måste produkten antingen bakas eller svetsas så att plasten härdar och produkten håller sin form. Vi kommer att försöka.

Ta för att skulptera lamm:
Fyrfärgad plast: svart, mjuk rosa, kött-beige och vit, vi tar varmare nyanser, pinnar 8-9 cm långa och 10 mm i diameter;
Bräde för plasticine;
Kniv och pinne för att arbeta med plast;
Kapacitet för matlagning (en gammal stekpanna som inte används för matändamål);
Decoupage lack och borste för att ge ljusstyrka till produkten.

Polymer lera får

material


Låt oss börja med lammets kropp. Klipp av ca 2 cm kroppslera och börja knåda tills den är helt mjuk. Krossade och skulpterade en oval för överkroppen, plattade den lite. Skär cirka 1 cm från kroppspornen och knåda och rulla en cirkel för huvudet.

Polymer lera får

Polymer lera får


Vi fäster huvudet mot kroppen. Väl pressad.

Polymer lera får

Polymer lera får


Skär ytterligare 4 bitar på 1 cm, knåda var och en och formen på fat för lammens ben. Fäst benen på kroppen.

Polymer lera får

Polymer lera får


Från två stycken gör vi öronen, fäster vid huvudet och rundar till toppen. Vi gör en rosett av rosa lera och fäster den på huvudet.

Polymer lera får

Polymer lera får


Från vit lera rullar vi två små cirklar med 5 mm i diameter och två cirklar av svart 2 mm vardera. Vi pressar de svarta ringarna mot de vita, vi får ögonen, som vi fäster vid huvudet. En annan liten rosa rosett är monterad under huvudet på kroppen. Vi drar ett leende i ansiktet med en kniv.

Polymer lera får

Polymer lera får


Nu rullar vi bollar på 4-5 mm från vit lera, fäster på kroppen. Det blir en fårskinnrock. Modelleringen är över. Vi kokar vatten i en förberedd stekpanna, kastar fåren i kokande vatten och kokar i 12-15 minuter. Vi tar ut, svalar och lackar för att ge färg.

Polymer lera får

Polymer lera får


Torka och presentfåren är redo! Om du vill skapa en nyckelring ska du sätta i en metallögla innan du lagar den in i fåren och koka med slingan, och först då kan du lägga ämnet under nyckelkedjan.

Polymer lera får
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner