DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Grill från improviserade material
Från tidigt tid har människor bokstavligen älskat mat tillagad med hjälp av eld - över kol eller låga. Ah, vilken aptit spelas ut! Natur, rök, kött ...
Men för hans matlagning på spelet behöver hjälpare. Det vanligaste av dem är grillen. Det är på det som alla lagar favoritkebabar. I dag till salu kan du hitta många färdiga alternativ för grill. Välj vilken du gillar. Är det möjligt att göra en hårdare med dina egna händer? Naturligtvis ja! Det skulle finnas nödvändiga material, verktyg och skicklighet. Överväg processen för att tillverka en konventionell klassisk brazier
Vad är grill? På ett enkelt sätt - en järnlåda med en rektangulär form där ved bränns och smälter kol. I värmen från kolen och beredd kebab. För att få dem att bli smutsigare i väggarna görs ventiler - för ett bättre luftflöde. Naturligtvis finns det hela system - spisar med ugn, grill och avgasrör, där du kan laga kebab, grill och grill. Idag kommer vi att göra en grill utan krusiduller - en klassiker av århundraden.
Vad behöver vi? Och du behöver följande:

verktygen


- järnplattor med en tjocklek av 2-4 mm för tillverkning av kaross och stänger eller beslag (med en diameter på minst 10 mm) för tillverkning av benstöd;
- Vinkelslipare (vinkelslipare), populärt känd som "bulgariska" eller "impeller";
- en svetsmaskin (vem som helst som kan svetsa vårt järn);
- en borrmaskin eller borr med en uppsättning borrar för metall och ett borstmunstycke;
- mätinstrument - linjal, måttband eller mätare.
Vi börjar tillverka med valet av rätt material. Järnplåtar kan ha valfri form. Det viktigaste är deras tjocklek. Ofta är köpta grillar så ömtåliga och spunna att de knappast serverar en sommarsäsong. Därför, ju tjockare väggen - desto bättre. Dessutom kommer mer värme att bli.
Så vi hittar ark (skrot) av järn och ger dem kvarnen den önskade formen.

avskurna


Och formen är följande - fem rektanglar: två 180x480 mm, två 180x270mm och en 320x560 mm. Följaktligen kommer det att vara sido-, ändväggarna och bottenunderlaget. Vi ritar markeringarna med ett mätverktyg och en vanlig skarp spik.
Därefter ska du jämnt markera och borra hål i arbetsstyckena: fem i sidan och två i slutet. Borr först hål med en tunn borr med en diameter på 6-8 mm och sedan med en tjockare borr med en diameter på 14-20 mm.

vi borrar

vi borrar


Omedelbart borrning kommer en stor borr att vara svår. Välj den lägsta rotationshastigheten vid borrning. Om så önskas kan du göra hål i den nedre basen. Det är också möjligt att ersätta stora hål med ett stort antal små.
Som ett resultat ser ämnena ut som följer - se foto.

blank


I nästa steg svetsar vi kroppsdelarna genom elektrisk svetsning, vi rensar dem från bröst och sot med ett borr med munstycke eller kvarn. På den färdiga hårfärgade kroppen, varje 9 cm kan du klippa ut små fördjupningar för spett i sidoväggernas övre kant med en kvarn.

svets

svets

spår för spett


Nu återstår det bara att skära ut och svetsa från stavarna små ben eller ett stativ - deras form och storlek väljs av dig.

koka benen på grillen


Det slutliga resultatet av vårt arbete syns på bilden. Resultatet blev en liten men mycket hållbar grill. Bon aptit och tidsfördriv!

Grill från improviserade material

Grill från improviserade material
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner