DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Vi monterar ett kollektorvärmesystem
Samlaranläggningen är redan anmärkningsvärd eftersom den är universell, installationen utförs av människor utan professionell kompetens. Dessutom låter ett sådant system montera uppvärmning med dold rörledning.

Av ekonomiska skäl bör rörets tvärsnitt väljas så minimalt som möjligt, men på gränsen till funktion. Tvärsnittet för själva samlarna bör också vara litet, eftersom alla dessa hinder kan hindra cirkulationen, vilket kan öka hela systemets hydrauliska motstånd. Man kan inte göra utan en cirkulationspump i ett sådant system, eftersom kylvätskan måste tvingas röra sig. Detta gör att kollektorsystemet är beroende av el och minskar också dess livskraft.

Installation av ett värmesystem.

1. I detta privata hus installeras en golvpanna i källaren. Pannan är monterad på en betongmassa av fem centimeter tjock.

gaspanna


2. Vi installerar metallrör med en diameter på 32 mm till pannans "matning" och "retur".

montera metallrör


3. Vi installerar en stängd expansionsbehållare på ”matningsröret”.

expansionsbehållare


4. Därefter installerar vi en kollektor på ”matningsröret”.

installera uppsamlaren


5. Installera en cirkulationspump på röret "retur".

cirkulationspump


6. Kranar måste installeras på båda sidor om pumpen. Detta är nödvändigt för bekväm byte av pumpen vid fel. I detta fall behöver du inte tappa kylvätskan.

sätta kranar


7. På rörets "retur" monterar vi en kran genom vilken systemet matas.

vi monterar returkranen


8. Vi monterar också en kollektor på ”returledningen”.

montera uppsamlaren


9. I källaren är det inte nödvändigt att installera det i ett speciellt skåp, i detta fall är samlarna monterade på ett metallhörn.

på ett metallhörn


10. Alla kollektorkranar har inbyggda kranar som låter dig stänga av en enda kylare.

har inbyggda kranar


11. Strålfördelningen i källaren görs på taket, i detta fall användes metallrör.

Strålkablar


12. Anslutningen av värmestrålarna till uppsamlarna görs med ett plaströr.

plaströr


13. I plattorna borras hål genom vilka rören är direkt anslutna till värmeanordningen.

rör


14. Ett metall-plaströr används också för att ansluta radiatorer till värmebjälkar.

radiatoranslutningar


Jag har använt kollektorvärmesystemet för andra året. Det har inte förekommit några allvarliga misslyckanden i arbetet.
Kommentarer (7)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry gäster 17 februari 2014 10:39
  0
  Ett enkelt blockschema skulle vara mycket mer informativt än en obegriplig uppsättning foton.
 2. Vladimir
  #2 Vladimir gäster 25 maj 2015 17:07
  0
  Oh! Kom över en idé)))
  Mitt hus byggdes "utan kommunikation." På bälten.
  Ditt "balk" -schema, ja UNDER huset - är det du behöver!
 3. Alexander
  #3 Alexander gäster 24 mars 2018 07:44
  1
  den stora frågan är varför metallrör? att byta efter 5 år och måla.
 4. Gäst Sergey
  #4 Gäst Sergey gäster 7 april 2018 1:55 p.m.
  0
  Ett bra schema med samlare, jag skulle lägga till termometrar (på Ali, de är 50 rubel vardera) till varje batteri och det finns inget behov att sätta upp en körning, allt är här !!
 5. Paul
  #5 Paul gäster 4 maj 2018 10:28 p.m.
  0
  det är bättre att sätta pumpen på tillförseln, den är högtemperatur och laddar inte pannan med tryck. Efter pumpen, en backventil för smidig start av systemet och temperaturmätare på grenrören för att reglera temperatur- och trycklägen. På make-up är det en backventil. Om det är mindre värmestryck i vattenförsörjningssystemet, pumpen av uppvärmning kommer att pressa ut vatten från uppvärmningen till vattentillförseln. Ett grovt filter behövs vid returen, med hänsyn till systemets heterogenitet. En expansionsbehållare med avstängnings- och tömningsventil, annars om det finns en frysvätska i systemet ben typ friterm kommer att ersättas när tanken tömma alla sistemu.uroven utförande -kolhoz.escho år eller två av operation en bra knock out hål vyydet.voda naydet.eto installation erfarenhet och 25 år i tjänst med början av uppkomsten av sådan utrustning.
 6. Paul
  #6 Paul gäster 4 maj 2018 10:51 p.m.
  1
  Placera EXPANSION TANK på returledningen och inte på tillförseln. Utrusta radiatorerna med termoklock med termiska huvuden för att spara värmeenergi. Och du behöver också en säkerhetsventil för att förhindra övertryck i systemet. Om du gräver djupare skulle det vara trevligt att ha en hydraulisk separator och automatiskt slå på pumpen med pannan tillsammans när systemet svalnar ner. .och ingenting drar.
 7. Oleg Brazhnikov
  #7 Oleg Brazhnikov gäster 6 december 2018 15:28
  0
  Det finns många överträdelser: 1-vatten placeras alltid på fodret, detta sparar pannan från ett kraftigt temperaturfall, vilket inte är acceptabelt för många pannor. Om du monterar på detta sätt förlorar du tillverkarens garanti. 2-pumpen måste ha en sil och ta kylvätskan efter den. 3-pressmuttrar har förmågan att försvagas med tiden på grund av temperaturskillnader och kräver åtdragning, ersätt med pressbeslag för presstång. 4-På varje batteri måste det finnas kranar med en amerikan vid reparation, det är inte nödvändigt att stoppa hela värmesystemet, utan bara en enhet. 5- Användning av gängade anslutningar på platser där det inte är möjligt att serva dem är inte tillåtet - ersätt med en svets. 6- Expansionsbehållaren kan stå och vid returen dit kommer den att hålla längre utan att utsättas för värme 7- Det sägs inte om säkerhetsgruppen som styr systemet med temperatur och tryck. Det är kriminellt att ge sådana fel råd till människor som kommer att tro dig och göra allt inte som du har rekommenderat. Det kommer att vara användbart för någon att läsa detta.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner