DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Flaskdekor" Gyllene solrosor "
Vackra saker lockar uppmärksamhet. Och vackra saker gjorda för hand är trevliga inte bara för ögonen, utan också för själen. De har inte fabriksstereotyper och ansiktslöshet, men det finns alltid en plats för kreativ fantasi och en icke-standardiserad inställning till vanliga saker. Och författarens produkter är vackra. Nyligen är en av de mest populära typerna av handarbete dekoration av vanliga föremål som finns i var och en av oss: kistor, blomkrukor, köksredskap. Jag skulle vilja erbjuda min egen version av den ursprungliga dekorationen av en glasflaska.
För arbetet behöver vi oljefärger, en vanlig glasflaska, lera för modellering, trådtrådar, träpinnar (bryta en torkad gren av vilket träd som helst), borstar, papperskniv, superlim, sax, lack.

vi kommer att behöva


Skapa först en bakgrund - måla flaskan i en mörkgrön färg. Den närmar sig kompositionens tema och betonar anmärkningsvärt de viktigaste detaljerna. Färg appliceras bäst i två eller tre lager så att den inte lyser igenom.

Färg är bättre att applicera


Oljan torkar under lång tid och under denna tid kan du förbereda dekorationer. Skär en liten bit från lerstången och knådas i vatten tills den blir mjuk som plasticin. Nu skulpterar vi bladen och kärnan i solrosen separat. Tills leran har torkat är den mycket plast, och alla detaljer är perfekt bundna till varandra. Efter att solrosblomman har gjorts, skulpterar vi två eller tre stora blad som kommer att fästas på stammen. Så att leran inte håller sig fast vid händerna under drift måste dina fingrar fuktas med vatten då och då. Med vatten kan du också ge produkten mjukhet och dölja fingeravtryck på ytan, men jag har avsiktligt lämnat lite lättnad.

ge produkten mjukhet


Under dagen kommer leran att torka och du kan måla produkterna med oljefärger (de är ljusare och mättade) eller gouache (det torkar snabbt).

måla produkter med oljefärger


Nu med en kontoristkniv skar vi en torr gren i små pinnar - ungefär 3 cm långa (jag gjorde det i förväg). Vi stickar försiktigt träpinnarna med mullintråden för att göra ett slags staket. Vi fäster tills raden böjer sig helt runt flaskan. Det är inte nödvändigt att pinnarna är perfekt jämna och lika höga.

samma höjd


Vi limmar lerornament på flaskan och vi ansluter kanterna på trästaketet bakom trådarna.

lite gul


Med oljefärger drar vi en stjälk av en solros och några andra stora gröna blad. Lägg till lite gult för uttrycksfullhet.

brun eller guldfärg


Från en mullintråd i samma orange-gyllene färg väver du en pigtail på 10-15 cm lång. Dra den runt flaskans hals och knyt den till en knut. Locket är målad i brun eller guldfärg.

Flaskdekor


Detta slutför flaskens dekoration. För större styrka och bättre konservering är det möjligt att belägga hela flaskan eller enskilda delar med lack, även om oljefärger är ganska resistenta utan ytterligare beläggning.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner