DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Nyckelring från viskosduk
Dekorationer är lika gillade av både vuxna och barn. Även om de inte är en nödvändighet, men hur en gåva passar alla. Barn älskar att hålla sig fast vid påsar med figurer av favorit seriefigurer. Män accepterar gärna presentkort med logotypen på bilar. Kvinnor gillar verkligen en nyckelring för en mobiltelefon. Vissa nyckelringar har ficklampor inbyggda för bekvämlighet.
Om vi ​​överväger nyckelkedjor, är det ofta talismans som borde få lycka till eller en påminnelse om någon trevlig händelse tidigare. Dessutom ger en sådan nyckelring praktiska fördelar - nycklarna är lättare att hitta i påsen, och det är mindre troligt att nycklarna med nyckelringen går förlorade.

Material och verktyg:
• viskos servett;
• trådar;
• papper, filtspetspenna;
• bomullsull;
• pärlor (vit och svart);
• sax.

Material och verktyg


1. Först gör vi ett mönster för en häst. På papper, med en filtpenna, rita en sagahäst. Det består av ett huvud och en kropp, benen drar inte.

skapa ett mönster för en häst


2. Skär mallen ur papper, cirkeln på en servett. I det här mönstret ska du inte lägga till sömnadsrätterna. Vi gör två sådana detaljer.

Vi gör två sådana detaljer


3. Klipp ut hästens mönster från en viskos servett och fortsätt med att sy. Välj kontrasterande trådar för sömnad. I den presenterade artikeln för att sy en gul häst togs turkostrådar.

Skär av en viskosduk


4. Sy delar manuellt. Anslut försiktigt sömmen "över kanten". Vi ser till att kanterna på delarna sys jämnt.

Sy delar manuellt


5. Men vi blinkar inte till slutet, vi lämnar en osydd plats (en eller två centimeter) för att fylla hästen. Klipp inte tråden!

lämna en oömnad plats


6. Fyll den sömda figuren. För fyllning kan du använda vanlig medicinsk bomullsull eller modernare fyllmedel: syntetisk vinternisator, holofiber eller andra material. Vi fyller hästen inte snäv, figuren borde vara lite platt. Sy över påfyllningsplatsen med en söm "över kanten".

Vi fyller den sömda figuren


7. Fortsätt nu till tillverkningen av hästben. Vi skapar dem från trådar och pärlor. Vi strängar en pärla på en tråd. Vi krokar denna tråd över en redan sydd söm "över kanten", klipp tråden. Vi lägger en pärla på den trimmade kanten och knyter en tråd.

fortsätt att göra benen


8. Vi gör framben och rygg.

Gör frambenen och ryggen


9. På samma sätt gör vi en svans av trådar: vi krokar några trådar på sömmen, men vi knyter inte alla samtidigt till knuten, utan två åt gången. Trådar kan ha olika längder.

haka några trådar i sömmen


10. Vi gör manen såväl som svansen. Trådarna för man och svans är ungefär lika långa. Men en häst kan ha antingen en lång eller kort man eller svans.

Vi gör man


11. Nu återuppliva hästen. Sy från små svarta pärlor till ögonen (kan limas med starkt fixeringslim).

Återuppliva nu hästen


12. Hästen är redo. Sax behöver klippa längden på trådarna i svansen och manen. Eftersom vi tillverkar en nyckelring fäster vi en metallring till figuren ovanpå. Gör försiktigt en punktering mellan hästens öron och sätt in ringen.

Hästen är klar


13. Den tillverkade nyckelringen Hästen är fäst vid nycklarna till huset.

Viscose servett nyckelring


Denna viskos servett nyckelring är ett enkelt men samtidigt originalt hantverk. Och under hästens år är detta särskilt sant!
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner