DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
Få människor vet att järnek är en symbol för jul. Julen ihåliga ugglor sitter på detta järnek och bevakar huset. Jag vill berätta hur man gör en magnet med dessa ugglor. Servetter kan köpas i pappersaffärer, i stormarknader. Om det inte finns någon servett med bilden av ugglor kan du ta någon annan, till exempel med jultomten.

Vad du behöver:
• servetter,
• magnetpapper,
• hårspray,
• lim transparent Globus (lim för skor).

du kommer att behöva


1 steg.
Ta ett stycke magnetpapper 10 * 15 cm (jag köpte i en datoraffär, där vanligt fotopapper säljs).
Applicera nu en servett och se om ugglarnas bild passar. Vi markerar med en penna och klipper bort det onödiga från baksidan

ark med magnetpapper

applicera en servett


2 steg.
Nu bryter vi av kanterna så att onödiga snöflingor inte syns.

Separera skiktet från servetten


3 steg.
Separera de två nedre lagren från servetten.

lim


4 steg.
Vi lägger en servett på ett magnetiskt ark. Jag upptäckte att jag inte kan arbeta med PVA-lim, för det rynker en servett för tunn, lämnar för många tjocka bulor under bilden. Därför bestämde jag mig för att använda ett transparent lim Globus. Den torkar snabbt, lämnar inte rynkor, det enda negativa är fläckarna på en servett. Vi applicerar inte lim på en gång, men lite efter - vi applicerade ett område, släpte det, tog över det andra. Eftersom limet torkar mycket snabbt.

Bryt nu kanterna


5 steg.
Fläckarna kunde inte undvikas, så vi skar av kanten lockigt. Först klippte vi ungefär huvuddelen av bilden med enkla saxar, sedan figurativt anpassa kanterna med manikyr sax för att betona bladen på järnväxten som ugglorna sitter på. Denna växt är en symbol för jul.

hårspray


6 steg.
För att skydda servetten mot fukt, applicera ett lager hårspray med starkt håll.

järn järn


7 steg.
Ugglor torka, fixa sedan slutligen lacken med ett järn för att torka lacken. Det är nödvändigt att vänta tills lacken förångas, annars när man stryker magnetpinnarna. Så vi applicerar 3 lager, även om mer är möjligt. Här är Winter Owls och redo!
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner