DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
Nuförtiden kan du köpa nästan alla barns leksaker i butiken, även om deras kvalitet och användbarhet är mycket tveksam. Och sovjetiska skolbarn gjorde ofta leksaker för sig själva. Till exempel en matchskytt. Den här hemlagade skjutningen stängs, men är gjord helt enkelt.

För att göra en matchning behöver du en tunn filtpenn och en kraftfull fjäder. Förresten kan fjädern tas bort från tändaren. Eller från mekanismen för en automatisk kulspetspenna.

Vad behöver vi


Skär filtpennan i två lika stora delar med en bågsåg. Ta sedan bort skrivspetsen, stången och kontakten, som är placerad på toppen av filtspetspenna.

demontera markören


Sätt i en liten metall (eller plast) platta i fjädern. Detta måste göras så att matchen inte faller inåt när du använder en match.

prizhinka


Ta botten av filtpennan och placera fjädern i den. Stäng den övre delen med ett lock.

matchstick är redo


Så matchskytten är klar. För att börja använda den, sätt in en tändsticka i hålet, tryck den med fingret och släpp den skarpt. Våren kommer att utvecklas och skjuta ut matchen. Den här hemlagade produktens avfyrningsområde är cirka fem meter och beror helt på vårens längd och elasticitet.

spichkostrel
Kommentarer (3)
 1. natasha
  #1 natasha gäster 2 januari 2014 10:25
  0
  klass!)
 2. Aleksey163
  #2 Aleksey163 gäster 29 maj 2014 20:02
  1
  Och hur man skjuter med tända tändstickor ??! : kollega:
  Och [u] sovjetiska [/ u] skolbarn gjorde en match från en träklädnypa! skrattar
 3. Sergey.
  #3 Sergey. gäster 22 september 2014 23:53
  1
  Det är ännu enklare, stången från gelpenna, fjädern som trycker på flinten i tändaren, sträcker våren ungefär en centimeter från den nominella längden, sätt in den i den förskärna stången för att vara lika lång som tändstickan, försegla fjäderns ände i stången, ta matchen och sätt in den och pressa fjädern inte förr till slut, två millimeter är oåtkomliga, om tändstånghuvudet inte stör och "patronen" sticker ut från "pistolen" en halv millimeter, är matchen klar! Om dina skal innehåller en stor mängd svavel, väljer vi en kryddnejlika som är lika med diametern för den genomsnittliga matchen huvuden, värma kryddnejlika och expandera två millimeter av "fatet" ...
  Skjut brinnande tändstickor på ett sådant sätt, håll tändstickan i tändstickan, det mesta av tävlingshuvudet är i "pistolens fat", slå lådan med ditt tips, pek din hand mot "målet".
  I genomsnitt flyger en brinnande tändsticka 5-7 meter, då slutar laddningen att brinna och blir ledig ...

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner