DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Spens med ett namn
Baubles har inte tappat sin relevans på många år. De kan fungera som tillhörande en viss subkultur, vara ett trevligt tillbehör eller bara en söt souvenir.

Att göra en småsak med någon inskription - ägarens namn eller namnet på din favoritgrupp - är inte alls svårt. Du behöver:
• trådtråd kontrasterande färger,
• säkerhetsstift,
• sax
• liten dyna
• ett papper i en bur och en penna.
Arbetsstadier:
1. Först måste du rita ett diagram över en framtida bauble på papper: vi skriver ordet på cellerna i cellerna.
2. Vi förbereder trådarna. För en bauble med en bredd på 3 cm och en längd på cirka 13 cm (inte inklusive band) måste du förbereda 15 trådar i färgen som du vill göra en inskrift och 1 tråd för bakgrunden. Ett standardtråd med tandtråd krävs på bakgrundstråden, resten skärs i en längd på cirka 40 cm.
3. Vi stickar alla trådarna i en knut och kliver tillbaka från kanten på ca 7 cm. Och använd en säkerhetsnål för att fixa den på kudden. Tips: Använd trådar i kontrasterande färger när du arbetar. Kanske gillar du verkligen kombinationen av vit och blekrosa, men inskriptionen på den färdiga bauble kommer att läsas dåligt. Ju mer kontrasterande färger, desto bättre.

Vi stickar alla trådar i en knut


4. Vi börjar väva en småsak. De första 7-10 raderna gör bakgrundsfärgen. För att göra detta flätar vi varptråden med bakgrundstråden så att en slinga erhålls. Gör 2 knop och gå vidare till nästa tråd. Nodulerna bör vara tillräckligt hårda och deras rader är täta.

Börja väva en småsak

väva en småsak


5. För att väva inskriptionen, tvärtom, håll bakgrundsgängan i en interferenspassning och flät den alternativt med varje färgad tråd. Två eller tre rader från kanterna lämnar bakgrundsfärgen, så att inskriptionen ser mer effektiv ut.

håll fast

inskriptionen såg ut mer effektiv


6. När bauble är klar, flätas flätorna. Det är lämpligt att stryka den färdiga produkten med ett järn genom en fuktig trasa.

Späck med ett namn
Kommentarer (1)
  1. dfkz
    #1 dfkz gäster 23 januari 2014 21:02
    0
    inte riktigt ((: resurs:

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner