Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» »Никада не купујте кугличне вентиле без провјере моје препоруке
Сви мајстори су добро упознати са ниским параметрима физичке чврстоће силина - најчешће коришћене нехрђајуће легуре у кинеским производима ниског квалитета. Чак и уз мања статичка оптерећења, водна арматура пукне након неколико месеци, последице таквих ситуација су веома непријатне. У најбољем случају, дизалица ће се сломити током демонтаже и мораћете да уклоните навојни део из унутрашњег навоја. У најгорем случају, скупо непланирано поправљање просторија због поплаве. Постоји једноставан начин да проверите квалитет кугличних вентила.
Никада не купујте кугличне вентиле без провјере моје препоруке

Шта треба да имате


Стални магнет је мали и треба да стане у славину.

Технологија верификације


Нешто паметнији произвођачи доказују потрошачима да тијело дизалице није направљено од силумина. У ту сврху су приказане нити са отвореним подручјима окретања, унутрашња површина тела такође има жуту боју. Али они и даље покушавају да смање трошкове производње што је више могуће и користе мање квалитетне, али јефтиније метале у производњи појединачних делова.
Никада не купујте кугличне вентиле без провјере моје препоруке

Главни елемент заптивања славине је посебна кугла са рупом која се ротира у телу. Кинески непоштени произвођачи користе обичне обојене метале уместо нерђајућих легура да направе куглу. Подлоге су хромиране, постају сјајне и лепе, на почетку дизајн делује савршено. Временом, заштитни антикорозивни премаз нарушава интегритет, лопта постаје захрђала, вентил залепи у отвореном или затвореном положају.
Никада не купујте кугличне вентиле без провјере моје препоруке

Да бисте одредили материјал за прављење куглице, користите мали магнет, спустите га у славину, окрените тело. Ако се магнет стегне и не испадне - на располагању вам је славина лошег квалитета. Магнет не привлачи бронзани или нерђајући челик.
Приликом одабира окова, обратите пажњу да су сви елементи уређаја израђени од бронце или месинга, а не од силумина или црних метала.
Никада не купујте кугличне вентиле без провјере моје препоруке

Закључак


Немојте мислити да су сви кинески производи ниског квалитета, ова држава је далеко испред нас у погледу техничког развоја. Лоши квалитет производа долази до нас по кривици домаћих трговаца који купују разне лажне производе по најнижој цијени.
Вентили са металним кугличним вентилима могу се користити само за ваздушне цевоводе, за све остале опције топло се препоручује куповина висококвалитетних и издржљивих арматура.

Погледајте видео


Коментари (5)
 1. Душо
  #1 Душо Гости 13. август 2019 10:12
  9
  Ту је и прилично магнетни нерђајући челик.
 2. Гост Мицхаел
  #2 Гост Мицхаел Гости 13. августа 2019 21:56
  0
  "... Ако се магнет залепи и не испадне - имате славину лошег квалитета. Магнет не привлачи бронза или нехрђајући челик." Са овим - јасно је. Даље читамо: "Славине са металним кугличним вентилима могу се користити само за ваздушне цевоводе ..." То јест, славина чак и са месинганом или брончаном "куглом" није погодна за воду? Од којих материјала треба да буде направљена кугла да би се кран могао користити у водним системима?
 3. Виацхеслав
  #3 Виацхеслав Гости Јуче, 07:52
  1
  Храна од нехрђајућег челика 12к18н10т се не магнетизује, а 07к16 је такође магнетизована од нерђајућег челика
  1. Мицхаел Ј.
   #4 Мицхаел Ј. Гости Јуче, 19:17
   0
   Тако је!
 4. Николаи
  #5 Николаи Гости Јуче, 20:48
  0
  Аутор није упознат са металима, али пише чланак. Под совјетском влашћу сви нехрђајући предмети за домаћинство (кашике, вилице, ножеви) израђени су од легираног челика (3Кс13 и 4Кс13 по старом ГОСТ-у) 30Кс13 и 40Кс13 на нови начин. Овај челик је такође назван "хируршки", цео медицински инструмент је такође направљен од овог челика, био је релативно јефтин, отпоран на корозију у воденом медијуму, али је био магнетно магнетизован у поређењу с класиком (12Кс18Х9НТ). Многи мајстори од њега су направили кухињске ножеве. челик ће бити отпоран на воду, али магнетизован Газин могу да се "заробљен" .То одредити нерђајућег челика користи Блуестоне ако неколико кристала примењен на очишћену површину и ставити кап воде, а затим гумиран а меч Цхернукха поцрвене року од неколико минута.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине