Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Колико је лако очистити посуду са угљених наслага без" хемије "
Тава је чешћа и интензивнија од осталих прибора који се користе за кување. Углавном пржи храну на високој температури. Стога, чак и уз пажљиво руковање овим кухињским прибором и сталним прањем након сваке употребе, на њему ће се временом формирати неваљан и нешкодљив слој чађе.
Да бисте очистили таву од ограде, постоје разне хемикалије и препарати. Неки од њих су опасни за људе. Такође можете користити народне методе, али применити их у модерној кухињи је тешко, а понекад и једноставно немогуће. У наставку разматрамо најрадикалнији начин чишћења - ватру.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Требаће


Да бисмо га спровели, потребно нам је:
 • Тава обрасла чађом;
 • снажан извор пламена;
 • посуда са водом;
 • стругач (метална суђа).

Технологија уклањања угљеника са старе посуде


Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Користимо принцип: клин по клин. Стварању наслага угљеника на површини посуде, поред масти и уља, доприноси и висока температура, коју мало умањују течне компоненте присутне у прженој храни. Такође садржи воду која испарава и такође хлади посуду.
Ако загрејете овај прибор за кухање без садржаја, тада ће температура калцинације премашити радну температуру, а талог масти и уља почеће да се љушти са површине таве и чак директно изгоре.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Трајање директног загревања са отвореним пламеном треба да буде дуже, што је масивније суђе које се чисти, нарочито његова дебљина и јачи угљенични слој.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Након што чађа изгоре и готово у потпуности се одмрзне, не дозвољавајући врућој тави да се охлади, брзо је уроните у посуду са хладном водом. Оштра температурна разлика такође помаже у чишћењу посуђа од чађе.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Чим температура посуде падне на ниво који вам омогућава да је додирнете рукама, почнемо да стругачем преостале наслаге угљеника на посудама не уклањајући из воде.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Овај корак чишћења не захтева много времена и напора, пошто се пријањање између честица угљеника и метала услед интензивне калцинације и брзог хлађења своди на минимум.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Пажња! Горе описани поступак чишћења је применљив само на посуде од ливеног гвожђа Алуминијске, тефлонске и керамичке посуде не могу бити подвргнуте таквом испитивању. Из тога ће постати потпуно неупотребљива.
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Погледајте и како да брзо очистите било коју плочу без додатних напора - хттпс://сделаисам-своимируками.ру/4838-самиј-јеффективниј-способ-оцхистит-вароцхнују-панел.хтмл
Како само очистити лонац од угљеника без хемије

Погледајте видео


Коментари (7)
 1. Гост Николај
  #1 Гост Николај Гости 28. јун 2019 16:05
  4
  Ако бачену таву ставите у хладну воду, сигурно ће пукнути. Потребно је само да загрејете таву све док се рација не запали када сама не изгори и упаљен сам у пожару.
 2. Зуев Владимир Михајлович
  #2 Зуев Владимир Михајлович Гости 30. јун 2019 07:32
  1
  ставите посуду са водом на ватру и прелијте содом пепелом док се тава не претвори у пахуљицу све на видику без проблема
 3. Јулиа
  #3 Јулиа Гости 30. јуна 2019 22:20
  2
  Написано је да је ова метода погодна само за таве од ливеног гвожђа. Није ли овде приказан алуминијум? Таквог снежно белог гвожђа нисам видео.
 4. Тамара Василиевна
  #4 Тамара Василиевна Гости 1. јула 2019 07:11
  2
  У чланку се каже да је ова метода чишћења погодна само за посуде од ливеног гвожђа, а видео је јасно алуминијумски и јасно је да је лаган.
 5. Андреи 🎩 Полусхин
  #5 Андреи 🎩 Полусхин Посетиоци 2. јула 2019 08:59
  1
  Мислим, "без хемије"? Зар ватра није "хемија"? На пример, гориво, метан (ЦХ₄) - није хемија? А оксидант, најчешће кисеоник (О) - није хемија? А вода која се користи је бинарно неорганско једињење са хемијском формулом Х2О, да ли је то водоник оксид, хидроген хидроксид, да ли је то хидроксилна киселина, дихидроген моноксид или дихидромоноксид - није хемија? Сви сте полудели тамо, са страхом од "хемије". Лекари су чак морали да идентификују нову болест - хемофобију.
 6. Гост
  #6 Гост Гости 4. јула 2019 16:46
  1
  Пескање! Дефинитивно нема хемије
 7. Генасхик
  #7 Генасхик Гости 2. августа 2019 22:42
  1
  Кирдик ливено гвожђе топло у хладној води И можете изгубити око. Најштетнији савет ове године!

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине