Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика
Ови незамјењиви производи од нехрђајућег челика у потпуности задовољавају своју сврху, непретенциозни су у одржавању, чисте се обичним детерџентима, не плаше се агресивних окружења и високих температура.
Али имају једну звучну ману која нервира многе - вода из славине, која пада на дно, прави гласан шум. То је због чињенице да је дебљина зида само од 0,4 до 1,2 мм.
Постоји неколико начина за повећање апсорпције звука од судопера од нехрђајућег челика. У наставку ћемо размотрити једну од њих.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Требаће


Наша метода заснива се на употреби флексибилне самолепљиве простирке за звучну изолацију аутомобила. Дебљина му је само око три милиметра. Наравно, можете да користите и други сличан материјал.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Такође је потребно набавити следеће материјале и алате:
 • медицински алкохол или одмашћивач са сличним својствима;
 • платнене салвете;
 • лопатица за боје;
 • велике маказе или оштар нож.

Радни налог


Откривамо простирку за звучну изолацију и дајемо му времена да легне и исправите се. Затим пажљиво прегледајте залијепљену површину и уклоните све непотребно: наљепнице, елементе за паковање, налијепљене мрље итд.
Понекад на судоперима постоје фабрички звучно изолирани елементи у облику малих трака. Уклоните их или налепите нову изолацију на постојећу, потребно је узети у складу с околностима.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Ако је танак и чврсто се држи, онда га можете оставити, у супротном - уклоните га лопатицом и добро обрадите крпом намоченом у алкохол.
Сада ћемо обавити неопходна мерења на судоперу, пренети их на звучно изолациони отирач и обрубити моћним шкарама или оштрим ножем.
У овој фази можете и на другачији начин. Прво радимо папирни узорак, стављамо га на простирку и дорежемо га по узору.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Код било које методе резања тепиха, требало би узети у обзир како и где су расположиви носачи или други елементи за причвршћивање намењени за уградњу судопера.
Сада вршимо завршно чишћење и одмашћивање алкохолом или супстанцом сличном својствима на површину судопера која ће се лепити материјалом који апсорбује звук.
Уклоните подлогу са одсечене простирке и њежно је залепите на судоперу. Након што смо били сигурни да је простирка правилно залепљена, притиснемо је на површину која се лепи помоћу ваљка за боју или неког другог сличног предмета.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Анализа


Поставља се легитимно питање: шта је значајно смањило буку од воде која пада у судопер? Да ли је то само фактор његове апсорпције материјалом за простирку? Не, наравно. Такође је повећао крутост дна шкољке, а остаје да се види који је од ова два фактора много допринео укупном резултату.
Како звучно изолирати судопер од нехрђајућег челика

Коментари (2)
 1. Павел
  #1 Павел Посетиоци 23. јуна 2019 08:46
  0
  све би било у реду, али постоји нијанса!) Не смијемо заборавити да су домаћице сипале кипућу воду у судопер, тако да ова изолација неће дуго трајати!) Барем је тако било за мене, чак и укључивање хладне воде (да се меша до дна) није помогло .
 2. Гост Јуриј
  #2 Гост Јуриј Гости 23. јуна 2019. 21:47
  0
  Покривање пеном је такође добро.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине