Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» »Како очистити мадрац
Чист мадрац је једноставно неопходан услов за сваку особу, јер у сну особа проводи трећи део свог живота. Овај једноставан водич за чишћење у четири корака помоћи ће вам да пронађете угодан и чист простор за спавање.

Шта нам треба


За чишћење мадраца требаће вам јако мало елемената, а сви су импровизовани:
  • сода бикарбона
  • сито (шејкер соли за шећер или сол - биће још боље),
  • усисивач.

Како очистити мадрац

Уклањање прашине


Ако користите сито, у њега сипајте соду и помоћу сита распршите га по целом мадрацу. Ваш циљ је уклањање прашине, тако да је у реду ако у одређену област просујете превише соде. Посебно прљави делови мадраца захтевају више натријум бикарбоната.
У случају употребе схакера за сол, поступак је сличан - само распршите соду по целој површини.
Како очистити мадрац

Коришћењем усисавача


Након што сте сипали сода, оставите мадрац нетакнут неколико сати, или још боље, читав дан - и сода ће обавити трик. Извлачиће сву прљавштину и мирисе са тканине и упијаће их, а да не наноси штету самој тканини.
Затим посебно треба усисавати мадрац да бисте уклонили соду из свих пукотина. У супротном, зрна натријум бикарбоната неће вам омогућити да спавате удобно ноћу.
Како очистити мадрац

Резултат


Ура! Мадрац вам је опет чист!
Како очистити мадрац

А ако и даље има малих флека, поновите поступак поново. Можда се ријешити посебно тешких мрља без хемијског чишћења неће успјети. Међутим, ова метода је одлична за површинско чишћење душека без употребе хемикалија. Користите га што је чешће могуће.
Очистите мадрац одмах јер постане прљав да спречи јаке флеке. Овај поступак се такође може поновити са било којим тапацираним намештајем - софе, фотеље и столице.
Коментари (1)
  1. Гост госх
    #1 Гост госх Гости 23. маја 2019 19:21
    0
    Било би лепо да преводилац научи руски језик, а на руском нема речи матраС, али матроти су дефинитивно ту.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине