Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Како поправити истрошене фармерке
Код неких људи конституција тела је дизајнирана тако да се фармерке врло брзо трљају око унутрашњег шава. Сами панталоне су и даље скоро нови, а тканина на овом месту већ је постала тања и ускоро ће прети да се поцепа.
Како поправити истрошене фармерке

Можете поправити истрошене фармерке, па чак и то учинити сами. Да бисте то учинили, ушните мале комаде нетканог материјала на трапер изнутра. Овај материјал је погодан што се може залепити пре шивања. Ово ће сигурно поправити закрпу, спречавајући је да искочи. Не постоје боре током шивања.
Нити за рад треба одабрати што је могуће сличније дениму. Да бисте то учинили, још боље је отићи у продавницу са панталонама. Тада та знатижеља неће бити у потпуности видљива знатижељном оку.

Материјали за рад:


 • неткани;
 • нити које одговарају тканини;
 • шиваћа машина;
 • гвожђе;
 • маказе.

Како поправити истрошене фармерке

Радна упутства


Из нетканог материјала су изрезана два комада. Њихове величине треба да буду неколико центиметара веће од протрљаних резова на фармеркама.
На погрешну страну, на врху абразије, причвршћујемо комаде неткане тканине. Лепљива страна стављена на тканину. Гвожђе са врућим пеглом, неткани материјал ће се залепити на фармерке.
Како поправити истрошене фармерке

Машину попуњавамо плавом нити (која одговара фармеркама). Кабина треба да има исту нит, али можете да користите блиску (црна за тамну тканину, бела за светло плаву). Шивећемо на предњој страни.
Почињемо да постављамо линије од шава до места где се завршава истрошена област. Шав треба да одговара смеру узорка на трапера. Помоћу полуге шиваће машине "обрнуто", положимо линију у супротном смеру, враћајући се на шав производа.
Како поправити истрошене фармерке

Постављамо линије што је ближе могуће једна другој. На овај начин смо шивали читав обрисани део.
Како поправити истрошене фармерке

Са погрешне стране изгледаће следеће.
Како поправити истрошене фармерке

Нерезеним деловима неткане тканине одсекли смо шкарама близу линије.
Како поправити истрошене фармерке

Поправљене фармерке изгледају уредно, а тканина на месту проклета је уска и поуздана.
Како поправити истрошене фармерке

Дарн фармерке властитим рукама биле су врло једноставне, а ваша омиљена ствар трајаће дуже од једног месеца.
Коментари (1)
 1. Моза
  #1 Моза Гости 26. априла 2019 17:41
  1
  Хвала! Недавно су то урадили, рестаурирали, прегазили, ... а сада су открили и другу половину! и нису се толико потресли преко истрошених фармерки: узимамо неколико пари готово нових (мало коришћених) носивих као и сви ви, а онда је једноставно бацимо. Писи: Наши су људи осиромашили, овде предлажу проклете фармерке

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине