Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Како поправити изгорели тепих
Тепих не само да изолира под и чини га пријатним за ходање, већ служи и као прави украс собе, посебно када је у складу са унутрашњошћу собе.
Висококвалитетни теписи могу трајати више десетина година, а истовремено не губе облик, структуру и шему боја. Наравно, за то је потребна стална и одговарајућа нега.
Веома често теписи пате од опекотина које је оставила неиспашена цигарета која је случајно пала на тепих, упаљена шибица, која је уместо пепељара завршила на истом месту, или угљен који излази из уметка камина.
Како поправити изгорели тепих

Озљеде опекотина у облику тамних мрља на теписима светлих боја су посебно уочљиве. Штавише, они се по правилу појављују на најистакнутијим местима: око стола за кафу или испред софе.
Нажалост, није могуће увек спречити такву штету, јер је несреће тешко контролисати. Међутим, немојте се силно узрујати, јер постоји једно ефикасно, али једноставно решење које ће помоћи да се тепих врати у првобитни облик. Шта би требало да имамо при руци за ово?

Требат ће вам:


  • Лепило брзо постављање и боља водоотпорност;
  • пиштољ за лепљење;
  • мала четкица и штап за наношење лепила;
  • маказе су велике и мале;
  • нож за тапете.

Како поправити изгорели тепих

Алгоритам за обнављање тепиха након опекотина


Уз мало упорности и тачности, свака одрасла особа може поднијети овај посао.

Третман на месту опекотина


Уз помоћ малих шкара потребно је пажљиво уклонити угљена или истопљена влакна тепиха, а да притом не оштетите базу производа.

Припрема нетакнутих Вилија


Како поправити изгорели тепих

Морају бити одсечена на оним местима нашег тепиха која нису визуелно видљива, али имају исту боју као на месту опекотина. То може бити одељак испод софе, иза намештаја итд. За то можете користити исте мале маказе.
Како поправити изгорели тепих

Како поправити изгорели тепих

Обнављање већине вила


Прво нанемо масу лепка на оштећено место од пиштоља и равномерно га четком и палицом равномерно распоредимо по површини. Узимамо велики део претходно исечених вила и притиснемо их помоћу дршки великих шкара на базу, прекривену лепком, држећи неко време непомично за хватање.
Како поправити изгорели тепих

Лепљење вила на месту опекотина


Опет наносимо мало загрејано лепило и лепимо преостала влакна на местима где је њихова густина ређа, притискајући ручицама шкарама. Затим третирано место оставимо на миру неколико минута док се лепак коначно не стврдне.
Како поправити изгорели тепих

Како поправити изгорели тепих

Завршавање рестаурираног места


Остаје вам само да уз помоћ малих шкара пажљиво нарежете лепљене виле до висине остатка.
Како поправити изгорели тепих

Како поправити изгорели тепих
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине