Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Како направити обични вијак од обичног вијка и ПЕТ боце
Крила, као и обични шестерокутни производи, стандардни су хардвер који се може лако купити у било којој продавници која продаје грађевинске материјале или металне производе.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Са крилним матицама све је јасно и разумљиво: потребни су тамо где их је често потребно одврнути и затегнути и то прилично чврсто, без употребе тастера. То могу бити електрични терминали, поклопци контејнера, контролни отвори итд.
Али понекад је потребна употреба не крила, већ крила. На пример, у раду брзе спојнице која се састоји од масивних делова. У продаји, вијци крила, за разлику од крилних матица, нису чести. Срећом, можете то и сами.

Биће потребно


Да бисте направили вијак за крила, требаће вам обичан шестерокутни вијак и било која пластична боца.
Од алата и учвршћења довољно је имати:
 • висе;
 • метална тестера за нож;
 • зграда за косу;
 • клијешта или клијешта;
 • мини бушилица.

Слијед израде вијака за крила


Схватите следећа детаљна упутства за готово сваку одраслу особу.
1. Помоћу ножне тестере одсекли смо део врата са навојем из пластичне боце, који би требао бити мало већи по висини од висине главе вијка.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

2. Вијак фиксирамо у вибру за шипку, тако да се његова глава уздиже мало изнад горњих лица стезних чељусти.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

3. Одозго смо ставили на одсечени део врата боце са навојем на глави вијка.
4. Користећи фен за сушење, са одређене удаљености грејемо исечени фрагмент ПЕТ боце док не омекша. Зависно од температуре ваздушног тока, довољно је 5-10 секунди.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

5. Узимамо две клијешта и из две супротне стране извлачимо прстенасти пластични фрагмент тако да чврсто ухвати главу вијка и истовремено се протеже у супротним смеровима, а истовремено његове траке морају бити заварене (залепљене) заједно.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

6. Ако се током стварања завоја температура пластике смањила и изгубила је флуидност, можете их поново пажљиво загрејати топлим ваздухом и довести посао до краја.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

7. Помоћу мини бушилице, ножа и маказе, док је пластика топла, уклањамо саг, обрежемо крајеве и одсечемо доњи део крила јагњета тако да не ометају притезање вијака до краја.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Као резултат, добили смо сворњак са пластичним крилом који сасвим сигурно стоји на глави. Снага добијеног комбинованог дела је таква да га рушење руком неће бити лако.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Поред израде вијка или матице за крила, ова метода се може користити за одвртање матица и вијака у непредвиђеним ситуацијама, када на пример, погодан кључ није био при руци.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Држи се врло сигурно и само се не одвија и не ломи рукама.
Како да направите јањећи вијак из обичног вијка и ПЕТ боце

Погледајте видео


Коментари (13)
 1. Сектор
  #1 Сектор Гости 29. јануара 2019 19:45
  3
  Господе! По занимању сам машински инжењер, мада сам инжењер авиона. Али за све моје студије и службе у оружаним снагама СССР-а / РФ никада нисам морао да се сусретнем са закривима. Можда ће ми неко објаснити зашто ме овај вијак тражи. То сам лично веома тешко схватити. Можда је нова генерација смислила нешто фантастично? Иако су сумње преузете. Али ипак, биће ми драго кад чујем за шта се ради вијак крила. Зашто нам треба крилна матица, знају сви, чак и аутор овог материјала. Али овде је вијак. Ово је врло озбиљно. Можете бити номиновани за Нобелову награду као најновији развој догађаја за човечанство.
  Глупи људи нису разумели да није неопходно увртање крила, већ је било потребно уложити невероватне напоре да се Вијак КРАТАК тачно окрене и пусти да се матица окрене од окретања вијака. Питам се коју је школу аутор завршио?
  1. Гуест Алекандер
   #2 Гуест Алекандер Гости 29. јануара 2019 22:43
   3
   Очигледно да нису добро проучавали или су се борили против њих. Фабрика је специјално израђивала вијке са главама, мада од ПЦБ или капролона. У мом случају за ротациона огледала. Конструктивно изгледам као да причврстим равнало на кружни ток ... али има доста тога где друго. Нећу да направим само пластику :)))
   1. Сектор
    #3 Сектор Гости 30. јануара 2019. 14:07
    0
    Добро сам уцио. Немам црвену диплому, али на листићима се налазе само 4 четворке, осталих пет.
    Вама исто питање које сам поставио ниже. Шта је БОЛТ Унапред хвала на одговору.
    1. Гост Сергеј
     #4 Гост Сергеј Гости 11. маја 2019 19:46
     0
     Лагање није добро. Ни ви немате диплому и образовање. Неколико четворо је дозвољено за црвену диплому, али за то нисте знали јер нисте студирали на универзитету.
  2. Сергеи К
   #5 Сергеи К Посетиоци 30. јануара 2019. 01:04
   1
   Недавно сам уземљивао мале вијке крила, они су много практичнији него иначе, можете их уврнути руком. И све је причвршћено вијцима у мојим машинама - у глодању за метал с М8 вијцима можете поправити било који од носача, на дрвене вијке причврстите водилице и тако даље. Море, генерално, море се наравно увијати и кључати, али погодније дршке;)
   Чудно је да инжењер никад није упознао такву особу. Ја уопште нисам инжењер ваздухопловства, али у оквиру хардвера који је некада сакупљен на депонији у близини фабрике авиона, имам доста таквих вијака. Не сећам се тачно, можда је МиГ 18 растављен због делова
   1. Сектор
    #6 Сектор Гости 30. јануара 2019. 14:04
    0
    Стани Хајде да одлучимо шта је БОЛТ. Опишите му састанак, молим вас, биће вам врло захвалан.
    1. Гост Владимир
     #7 Гост Владимир Гости 1. фебруара 2019. 12:18
     2
     Инжењер и претвара се да је будала зној иако није примљен. Уосталом, употреба таквих вијака и матица је разноврсна, и не мора нужно да ови вијци и матице морају да носе одређено оптерећење. Током мог времена срео сам те крилне матице вијцима у довољним количинама, тако да би вас као инжењера било срамота што нисте упознали такве људе и они вам нису познати. Уобичајена је свима позната употреба ових матица и вијака у зимским риболовним штаповима, они не носе никакав терет, већ само држе колут, рибар неће носити кључ и са сваким пролазом од рупе до рупе одвијте матицу кључем за премотавање риболовне линије и повратак до следеће рупе одмотавање кључа за одвртање кључа, слагање глупости, као и горњу изјаву.
   2. Сектор
    #8 Сектор Гости 30. јануара 2019. 14:09
    0
    МиГ-18, шта је то? Биће врло радознало сазнати. Очигледно ми је нешто у том животу недостајало, попут вијка крила.
  3. Сергеи К
   #9 Сергеи К Посетиоци 30 јануара 2019 01:20
   1
   Додаћу мало - у војној опреми генерално вијци који се одврћу рукама користе се прилично широко, на пример, у скоро свим уређајима су претинци за батерије причвршћени таквим вијцима, али по правилу су мали и разумљиво је зашто - не носити гомилу одвијача са собом, али са друге стране и поуздано поправите део. Такође се фиксирају у рупи да се не изгубе на терену.
   Али кад су ми требали вијци од 6 и 8 мм, испоставило се да их једноставно нисмо продавали за здрави новац, алиекпресс нуди неколико позиција, али вијак од 3-4 долара превише је. Управо сам окренуо 20 мм подложне плочице на машини, забио их у ребро, пререзао потребан конац, убацио у њих комаде шипки и фиксирао их бравом. Знате ли колико пута вам је потребно да промијените положај заустављања приликом пиљења? А молдавски произвођач је све опремио обичним вијцима. Пре тога, кључ на магнет једноставно сам монтирао директно на машину, јер сам на столу бежао од вибрација или сам био прекривен чиповима.
   1. Гост госх
    #10 Гост госх Гости 21. мај 2019 17:21
    0
    Не разумете разлику између БОЛТ и Вијака. Пишете о шрафовима и називате их вијцима, ово је из неписмености, техничке неписмености.
 2. Гост Вицтор
  #11 Гост Вицтор Гости 2. фебруара 2019 07:39
  0
  Чудна свађа, цамараде! Ако вам није потребан вијак, направите крилну матицу - чешћа је метода. Медена матица ће вероватно учинити исто. И матица вам није потребна, па само искапајте хладно пиво :-)))
 3. Гуест Алекандер
  #12 Гуест Алекандер Гости 23. марта 2019 19:37
  0
  Пробала сам, након загревања пластика постаје крхка, лако се ломи
 4. псевастополскиии
  #13 псевастополскиии Гости 13. маја 2019 23:16
  0
  Па, рецимо да буржоазија нема никакве везе, овде су направљена од пластике и калупа, а Русија је пре свега поуздан, гранит вековима. Да ли постоји проблем са бушењем рупе у глави вијка?!, И завијте у обруч за кључеве. Овде у једноставном тражењу сложености. И пластика се заиста сломи таквим захватом, и понављам, па, ово није наша метода. ))))

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине