Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» »Ките из пакета
Пацк Ките

Ките је прва летелица коју је човек измислио. Његово лансирање и лет може ујединити људе свих старосних група и пружити море утисака и радости. У детињству смо већину направили змај из импровизованих средстава и у овом ћемо чланку показати како од торбе, штапова и нити направити властити змај властитим рукама. Процес креирања овог модела змије трајаће око пола сата. На излазу добијамо врло једноставан и лаган дизајн змије, који чак и при лаганом ветру брзо и самоуверено добија висину.

Требаће


Требаће нам:
  • - Уобичајени пакет;
  • -Две палице (користили смо суве штапове трске);
  • - Навој с иглама;
  • - Маказе.

Прављење змаја из торбе


Пацк Ките

У близини готово сваког воденог или језера можете наћи обичну трску или је још називају трском. Узми неколико равних штапића суве трске. Веома су лагане и довољно јаке да се змија савршено уклопи.
Уобичајени пакет узимамо из продавнице, било који пакет ће то учинити. Величина змаја зависи од величине пакета. Такође можете да користите само пластичну амбалажу.
Пацк Ките

И исеците дно и једну страну пакета.
Пацк Ките

Затим савијте целу страну за око 1/3 паковања.
Пацк Ките

Након савијања, одрежите вишак, почните сећи одозго, у условној линији, до ивице исечене стране пакета, а затим од ивице до репа змије.
Пацк Ките

Нанемо штап или равнило под углом од 90 степени од врха крила до основе и одрежемо вишак као на слици.
Пацк Ките

У добијеном облику лагано зашијте џепове за змијски гребен дуж линије, остављајући место у почетку да бисте могли да уградите штапић.
Пацк Ките

Од дршке торбе израђујемо 3 правоугаоне комаде, дуге око 5-6 цм, потребне су нам да ојачамо змију на правим местима.
Пацк Ките

Шивајте први правоугаоник на дну змије као на слици. На овом месту је причвршћена нит да би змија задржала у ваздуху.
Пацк Ките

Остала два сегмента шивајте по ивицама „П“ крила - фигуративно, овде ће бити постављен штап који ће крила држати отворена.
Пацк Ките

Одаберемо штап жељене дужине и уравнотежимо га и вежемо малу тежину у облику штапа на танкој страни, држимо штап у средини и тежину премештамо тако да се штап равномерно држи, без нагињања у странице.
Пацк Ките

Након балансирања, поставили смо штап за крила.
Пацк Ките

Централни штап такође уграђујемо у шивени џеп.
Пацк Ките

Залепршимо горњи део змије тако да штап не излети са свог места.
Пацк Ките

Од остатака пакета резали смо траке дебљине 1 цм по вашем укусу. Направићемо од њих змијин реп, а можете и реп направити траку по жељи.
Пацк Ките

Зашијете траке, шијете заједно с нити и зашијете на дно кита. Узмите дужину по вашем нахођењу, причврстио сам реп на удаљености од око 10 цм.
Пацк Ките

Завежемо нит на његово место, наша змија је спремна да лети.
Пацк Ките

Али морате сачекати мало ветра, змију је лако саставити, заузима мало простора и тежи само 24 грама. По жељи можете користити папирни цилиндар из кухињске фолије или стезати филм као кутију за змију. Одлично се уклапа тамо.
Пацк Ките

Пацк Ките

Закључак


Змија се одлично показала приликом полетања под малим ветром, добро добија на висини, претварајући се у плитку тачку на небу. Овај занат је лако направити са децом и забавно је летети змију у небо. Запамтите да се лансирање змаја мора обавити на отвореном месту далеко од дрвећа и електричних жица. Ако направите већи змај, можете покренути видео камеру у небо и погледати себе, као и околни пејзаж из птичје перспективе.

Видео


Погледајте видео са процесом израде и тестирања змаја.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине