Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Ановатична свећа од лубенице
Анонска свећа лубенице

Анонска свећа лубенице

Свијеће су одавно укључене у наш свакодневни живот, не само као извори свјетлости, већ и као лијепе декор или поклон. Нудимо вам мајсторску класу израде необичне отворене свијеће - кришку лубенице.
Анонска свећа лубенице

За рад су нам потребни:


  • калај облик;
  • 2 парафинске свеће;
  • калуп за свијеће;
  • восак бојице црвене и зелене боје;
  • лед
  • нит за фитиљ;
  • течност за прање посуђа.

Прављење свеће


Прво намастите калуп за свеће (у нашем случају то је 250 мл пластична шоља) течношћу за прање посуђа. Тако ћете спречити да парафин не запне и готову свећу лако можете да извадите.
За лим се може узети лименка конзервиране хране. Да бисте га учинили прикладним за држање у руци - немојте у потпуности одрезати поклопац, већ савијте ивице. Парафин ће се истопити у воденој купељи, па припремите малу посуду са гвожђем са водом да би теглица могла бити смештена тамо где ће се свећа растопити.
Фикс фиксирамо на облик у који ће се свећа сипати - капати врућим парафином на врх нити и фиксирати на дну шоље. Тако да је фитиљ био у средини, поправљамо га штапом, увијајући нит на њему.
Анонска свећа лубенице

Парафинску свећу исечемо на комаде и поделимо на три дела (два једнака и још један - у месу лубенице).
Анонска свећа лубенице

Прво направимо зелену корицу лубенице - три зелене оловке од воска на ситној рерни и заједно са делом парафина ставимо у водену купељ. Мешајте све док грудице потпуно не нестану. Одмах њежно сипајте у припремљени образац за свећу. Замрзнимо.
Анонска свећа лубенице

Следећи ће бити бели слој. Да бисте то учинили, ставите комаде белог парафина у чист облик за топљење и истопите га у воденој купељи. Сипати у калуп по зеленом слоју. Чекамо потпуно хлађење (може се ставити у замрзивач на пола сата).
За горњи део свеће млетите црвену воштану оловку на ситној рерни и истопите је парафином док грудице не нестану. Док се течност растопи, нарежите лед на ситне комаде и напуните га у калуп за свеће.
Анонска свећа лубенице

Анонска свећа лубенице

Одмах сипајте парафин на лед.
Анонска свећа лубенице

Остављамо га на овај дан - док се лед у облику не растопи. Излијте воду из калупа и извадите готову свећу. Изрежите врх фитиљка за 0,5 цм.
То је све - отворена свећа је спремна. Истина је попут кришке лубенице - само желите да загризете залогај!
Анонска свећа лубенице
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине