Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» »Велики сто од пластичних цеви
Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Ово није први пут да правим нешто од ПВЦ цеви. И решио сам да поделим нову креацију.
Као што показује име мастер класе, рећи ћу вам како да направите велики сто од шупљих врата и пластичних цеви. Такав сто можете користити као што желите: као радни сто, стол, пулт у продавници, па чак и као стол за породични оброк. Све зависи од вашег циља. Било нам је потребно десетак ових табела и користимо их као писане.
Сваки сто кошта око 75 долара.
Стол се савршено уклапа у атмосферу и изгледа прилично пристојно. Плоча је савршено глатка и може се поново офарбати у било коју боју. А његова највећа предност је огромна величина, 90 цм широка и 200 цм дугачка.

Неколико напомена о овом пројекту:
Шупља радна плоча насупрот лагодној: Пристао сам на првој опцији, јер је економичнији и не требају нам таблице које су прејаке. Ако ћете користити стол као радни сто, тада су чврста врата боља за радни сто. Коштаће више и биће теже (у ствари, ово је добро). А темељ ће остати сасвим погодан за такву опцију.
О фитингу: Требат ће вам сет намјештаја од фитинга са капама, причвршћивача за цоунтертоп и просторних крстова. Можете смањити трошкове стола тако што ћете прикључне елементе заменити обичним водоводним инсталацијама, али тада неће изгледати тако добро.
О цеви: За овај пројекат зауставио сам избор цеви које се користе као водоничне цеви. Али ако у будућности учинимо нешто слично, онда ћемо вероватно покупити могућности намештаја који су уреднији, јачи и издржљиви.

Табле Тоолс


Велики сто од пластичних цеви

Алати:
Требат ће вам алат за резање цијеви. То може бити тестера за нож, посебне маказе или тестера за убризгавање. Како више волите.
Електрична бушилица или одвијач за спајање причвршћивача на дно радне површине.
Требат ће вам најмање петнаест кратких шрафова са шипкама за сухозид. Дизалице вам можда нису потребне, али понекад их морате користити за поузданије причвршћивање радне површине.
Лепак за пластичне цеви, помоћу којих можете фиксирати све везе. Резултат би требао бити табела која се не склапа. Алтернативно, за причвршћивање фитинга цеви, на спојеве можете завити вијке од 10 мм.

Основни детаљи


Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Као што сам горе рекао, користио сам верзију намештаја од пластичне арматуре. Обзиром да сам углавном требао сет просторних крстова, затварача и чепова. Сви остали елементи могу бити из категорије водоводних инсталација.
Ево листе онога што сам користио:
  • 5 утикача пречника 1-1 / 4 инча.
  • 5 причвршћивача пречника 1-1 / 4 инча.
  • 4 просторна крста пречника 1-1 / 4 инча.
  • 4 траке пречника 1-1 / 4 инча.
  • 2 редовна крста пречника 1-1 / 4 инча.

Да бих смањио трошкове пројекта, користио сам пластичне водоводне цеви, али ће намештај бити тачнији и издржљивији, али истовремено скупљи. Требало ми је око 10 метара цеви. Сечен је у следеће сегменте:
  • 5 сегмената 8 цм дуге.
  • 10 сегмената дужине 30 цм.
  • 4 комада дужине 50 цм.
  • 4 комада дужине 50 цм.

Састављање стола: ПАРТИ 1


Велики сто од пластичних цеви

Да бих лакше разумео за шта је везано, направио сам цртеж.
Сада започнимо.
Монтажа: страна 1
Прво што треба учинити је саставити странице стола користећи различите спојне елементе, као што је приказано на слици. Прикључни елементи са црним обрисом и дужинама цеви истакнути црвеном бојом. Ово ће изгледати као прва или лева страна стола.
Препоручујем да је прво саставите без лепљења, а затим је раставите и нанесете лепак на уградбене елементе. Као што вероватно претпостављате, након лепљења делова немогуће је одвојити један од другог.
Нанесите лепак на унутрашњу страну фитинга тамо где се цев наслања на њега. Пазите да цев уђе у отвор под правим углом и тек тада употријебите силу да бисте је у потпуности смањили.
НАПОМЕНЕ:
Већина упутстава каже да се лепило наноси и на унутрашњу површину фитинга и на крај цеви, али сматрам да ово није потребно.
Ако не желите да користите лепило (пошто је штетно ако се користи у затвореном простору), вијке можете користити тако да их завртите на месту где је полагање постављено на цев.
Покушао сам да се уверим да је фабричка ознака на цевима усмерена на полеђину стола (где су просторни крстови). Тако они неће бити евидентни, па их после неће требати уклањати ацетоном. Фотографија показује да ни у једном случају нисам гледао овај тренутак. Учите се из мојих грешака.
Монтажа: страна 2
Велики сто од пластичних цеви

Следећа фаза монтаже је слична првој, само што сада треба да направите другу (десну) страну стола, огледалну копију леве стране. Стога просторни крст мора гледати у супротном смеру.

Монтажа: назад


Велики сто од пластичних цеви

Сада је време да саставите задњи део стола, што је прилично једноставно. За ову фазу требаће вам затварачи, чепови и два крста. Повежите крстове са стране на цеви од 50 цм (30 ”) као што је приказано.
Када саставите и залепите централни носач, то се мора учинити у водоравном положају на поду, тако да су сви елементи у истој равнини.

Састављање стола: Комбиновани делови


Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Сада је вријеме да све што је повезано с пластиком ставимо у један дизајн.
Спојите цеви са задње стране на одговарајуће уградбене елементе са десне и леве стране, као што је приказано. И опет, препоручујем вам да прво урадите све без лепила како бисте били сигурни да се све глатко уклапа.
Након што видите да се елементи могу залепити, раставите делове и нанесите лепак на унутрашње делове просторних крстова прве стране и уметните цеви задњег дела у њих. Док се лепак не осуши, осигурајте да се делови равномерно причвршћују. Стисните делове 30 секунди.
Затим нанесите лепак на одговарајуће елементе са друге стране и на сличан начин га повежите са стражњом страном. Притисните поново 30 секунди.
Сада је ваша база за стол спремна. А сто је скоро спреман.

Монтажа: цоунтертоп


Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Проблем са шупљим вратима: шупља врата састоје се од оквира и унутрашњих ребара, који су између листова за додатну снагу. Све празнине су напуњене картоном, пеном или остају празне.
Пошто је тешко одредити где се та ребра налазе, радне плоче поправљамо насумично. Ако се нађете у празнини, употријебите дизалицу за сухозид.
Како иде цео процес: положите шупља врата на под, са страном надоле, која би требала бити врх радне површине. Окрените конструкцију ПВЦ цеви и поставите је на површину врата тако да се причвршћивачи налазе на вратима.
Поравнајте пластични оквир тако да буде центриран, а причврсни елементи морају бити подједнако удаљени од ивица радне површине. Затим, оловком, бележите где треба завртити вијке.
Уклоните пластичну конструкцију са радне површине на страну. Помоћу бушилице или одвијача уврните вијке на обележена места.
Ако уђу лако, онда сте на празном месту. Одвијте вијак и уметните мозгу.
Ако вијак уђе у врата са напором, онда се налазите у дрвеном елементу оквира или ребра. Такво причвршћивање само по себи ће бити поуздано и нису потребни никакви мозгови.
Након што утврдите на којим су мјестима потребни затичници, а на којима не, одвијте све вијке и поново поставите пластичну подлогу на радну површину како бисте били сигурни да су све рупе у рупама причвршћивача.
НАПОМЕНА:
Све се то може избјећи кориштењем чврстих врата као радне површине. У мом случају шупља врата су кориштена само за уштеду.
На крају, вијцима прикључите цоунтертоп на базу. Сада имате потпуно састављен стол који стоји наопако.

Импрегнација радних плоча


Велики сто од пластичних цеви

Велики сто од пластичних цеви

Коначно, имате огроман, чврст, потпуно функционалан сто.
Сада можете да нанесете боју или друге производе на цоунтертоп. Одлучили смо да све оставимо у свом природном облику, међутим, мрље од воде снажно се истичу на танкој површини, тако да препоручујемо употребу водоотпорне импрегнације или боје.
Као и код било којег другог пројекта који укључује пластичне цеви, величина стола се може лако променити у зависности од ваших потреба. Врата су мања, па се цеви могу и краће. Такође можете да повећате висину стола тако што ћете заменити елементе цеви дужине 8 цм дужим.

Надам се да сте уживали читајући ову радионицу.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине