Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Поштовани, драги посетиоци сајта. Тренутно су ликови врло познате руске анимиране серије "Смесхарики" веома популарни и сваки од њих је на свој начин врло атрактиван. Играчке у облику ликова овог цртића често се налазе у нашим трговинама, где понекад идемо са децом. И деца, видевши такву лепоту, почињу да нас питају како их купујемо. Али шта ако нема довољно новца за куповину? Можете уштедети новац или сами сашити сличну копију ако пронађете праве материјале и алате.
Изгледа да сам Кар Карицх био врло добар. Да бих га направио, требало ми је да узмем: канцеларијски папир величине А4, шкаре, нити плаве, ружичасте, жуте и црне боје, вискозну тканину у плавој, ружичастој и жутој боји; црни лак, једна велика перлица, златна танка плетеница, поуздано љепило (на примјер „Момент“), црна тканина и конац, као и игла, пунило (памучна вуна), сигурносне игле.
Корак 1. Дођу до заната, изрезао сам облик круга из папира, који је потребно два пута савити тако да се средина означи на облику. Након тога, оловком мерим и обележим дужину и ширину:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 2. Сада савијам странице круга на пола, то јест, са врховима према средини, како би се направио папирни узорак, у облику који би требало да се одсече четири дела из тканине за шивање тела:
КарКарицх из Смесхарикија

Даље, поново удвостручим облик круга и одрежем горње бочне угла, након чега добивам следећи образац:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 3. Сада морамо изрезати узорке папира за кројење крила и репа играчке, у складу са димензијама узорка тела. Тада ће бити могуће узети тканину и изрезати из ње детаље у складу са облицима ових узорака, али са урезом од око 1,5 цм.
Делове за кројење пртљажника и крила потребно је исећи на 4 дела.
Детаље за кројење потребно је исећи само 2 ком .:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 4. Даље, дуж контура узорака папира, шивам детаље крила и репа, а затим шивам четири дела тела тако да формирају облик круга.
За шивање можете користити посебну машину или, ако желите, ручно да шивате играчку, убацујући душу у њу:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 5. Изваљамо ушивене делове и напунимо памуком. Ако је облик тела неуједначен, може се прерадити да се исправи неравнине.
Након што напуним делове памуком, кренуо сам у израду очију: чини ми се да за подножје очију (бела "склера") наша играчка може узети бели пластични лим или картон, а за прављење капка можете узети ружичасту тканину. Ученици се могу изрезати из пластичног листа на који се наноси црни лак. Ружичасте капке и црне зјенице морају се залијепити на бијеле облике очију (склере), након чега ће се готове очи причврстити на занат помоћу доброг љепила (на примјер, специјалним љепилом марке 88-ХТ):
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 6. Ми „одвајамо“ делове крила и репа напуњене памуком у доњој страни убодима тако да их направимо „перје“:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 7. Након што сам обавио детаље тела, очију, репа и крила, кренуо сам у шивање кљуна.
Овде је једноставно немогуће пришити кљун у тело, неће бити баш прикладно. За израду кљуна било би боље да се одсече три дела за израду предње и задње стране.
Предњу страну треба поделити на горњи и доњи део, који је потом потребно да се сашиве:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 8. Зашијте детаље кљуна, након чега ће бити потребно направити папирне узорке шапа играчке и према њиховом облику изрезати четири дела шапа од ружичасте тканине у паровима, а затим на њима направити шавове:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 9Даље, зашивени кљун и шапе треба окренути на "предњу" страну:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 10. Напунимо ове делове памуком и зашијемо рупе у њима које су остале након што је пунило уведено. По жељи, жуте или наранџасте нити могу се користити за додатно прављење шавова на предњој страни кљуна, то јест у „празнини“ везе његовог горњег и доњег дела.
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 11. Након израде шапа и кљуна, бавим се шивањем лука (наш лик из цртаног филма увек носи црну кравату): правећи узорак од папира, изрезао сам два дела црне тканине из његовог облика, које ће требати да се пошију и опционо напуну памуком за дајући волумен. Добијени лук ће морати да се стегне малим комадом тканине у средини:
КарКарицх из Смесхарикија

Корак 12. Шивамо лук и напунимо га памуком да додамо волумен, након чега узмемо мали правоугаони комад тканине и шијемо његове водоравне ивице. Овим комадом, након што га прошетате, морат ћете га стиснути у средину:
КарКарицх из Смесхарикија

Шивамо резултираног лептира у играчку.
Сада узимамо велику перлу са позлаћеном танком плетеницом, за коју се наш занат може обешати негде као украс (на пример, на божићно дрвце на новогодишњи празник).
Прво сам ставио врхове позлаћене плетенице у рупу перлице, а затим је зашилио у занат:
КарКарицх из Смесхарикија

Да се ​​перлица не би објесила и да не испада, мора се залијепити на занат:
КарКарицх из Смесхарикија

Сада је наша играчка спремна, а направљена је врло слично свом стварном лику из анимиране серије. Тако изгледа са стране:
КарКарицх из Смесхарикија

Поглед са задње стране:
КарКарицх из Смесхарикија

Није лоше за украшавање дома и одушевити ће децу:
КарКарицх из Смесхарикија

Сада је све: наша ручно рађена играчка спремна је и сигурно ће донијети радост свом власнику:
КарКарицх из Смесхарикија

(Поздрави, Воробиов Динара)
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине