Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Вероватно у свакој кући постоје старе непарне или непотребне чаше за вино, виски или коњак? Нова година им може пружити нови живот! И добит ћете пријатан осећај за економичност и самоизражавање, као и направити ексклузивни божићни украс ентеријера.
Новогодишњи свечник из чаше

За рад су вам потребне чаша, децоупаге карта са новогодишњим мотивима, рижин папир, лепило за декупаж, лак и посебна паста са стакленим куглицама која имитира снег. Ако немате професионалне материјале за декупаж, то није разлог да одустанете! Конвенционалне салвете, ПВА лепак, кашика и било који лак (по могућности на бази воде) ће се добро спустити.
Главна ствар је свечано расположење и унутрашњи осећај лепоте!
Новогодишњи свечник из чаше

Прво покупите 2 слике које ће украсити ваш рад са обе стране. Најбоље је да прикачите изабрану слику на чашу како не бисте погрешили размере и разумели како ће производ изгледати у финалу.
Користите ли марамице? Припремите их за наношење уклањањем 2 доња слоја са белог папира. Остаје само танки горњи слој са узорком.
Имате ли децоупаге картицу? Само изрежите свој омиљени мотив.
Новогодишњи свечник из чаше

Сада припремите чашу. Темељито га оперите и уклоните све постојеће налепнице.
На места где ће се налазити слике потребно је налепити пиринчани папир тако да слика не лежи на провидном стаклу. Ако нема рижиног папира, радиће обичан бели убрус или подлога од обојене салвете.
Изрежите рижин папир или убрус у комаде величине фаланге палца. Налепите их на стакло на местима предвиђеним за слике, док се не формира једнолична позадина. Ако узимате салвету, направите неколико слојева да позадина буде гушћа. Обавезно осушите сваки слој или сачекајте да се осуше сами.
Кад се база осуши, сликајте се. Да бисте их боље уклопили на заобљену површину чаше, направите урезе. Нежно залијепите слике на стакло, глађујући их четком.
Након лепљења слике осушите их и прекријте лаком, најбоље у два слоја (након сваког премаза треба да се осуши).
Погледајте производ и удахните са задовољством.
Новогодишњи свечник из чаше

Новогодишњи свечник из чаше

На празне тачке нанесите декоративну пасту како бисте добили општу позадину и дали интегритет раду. Ако нема пасте, намажите их ПВА лепилом, а затим их поспите кашиком и блистама. Мразне шаре можете једноставно нацртати белом акрилном бојом.
Затим стаклену ногу омотајте жицом, премажите је чипком и причврстите мале избочине. Покушајте се придржавати општег стила.
Новогодишњи свечник из чаше

Новогодишњи свечник је спреман!
Насмејте се, зажелите жељу и упалите свећу!
Новогодишњи свечник из чаше
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине