Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Волуметријски папирни цвет
Развој финих моторичких способности увек је користан и за одрасле и за децу. Стога ће ова врста креативног рада, као што је стварање 3д цвета од папира, имати благотворан утицај на фине моторичке способности. Па, бонус је и даље користан негде другде, као опција, као други занати дете у вртићу или школи. Зато се залијте доброг расположења и стварајте са својим дететом. И корак по корак, фотографије ће вам помоћи у томе.
Где почети? Једноставно је: од проналаска папира од којег планирате да направите цвет. Можете одабрати папир у боји било које боје или једноставно користити беле квадратне листове за кидање.
Волуметријски папирни цвет

За такве листове требаће само 12 комада. Подијелите ове листове у 3 групе по 4. Затим је потребно изрезати 12 кругова различитог пречника: 4 комада највећег, још 4 комада средње величине и последња 4 круга најмањег пречника.
Величину кругова одредите сами. Зависиће од величине цвета која вам је потребна. У овој радионици коришћени су квадратни папир величине 7 цм, тако да максимални пречник највећих кругова није био већи од 7 цм.
Мора вам бити разјашњено да ако одлучите да не користите одцепљене квадратне листове, већ чврсти лист обојеног или белог папира, тада ћете на њему требати да изрежете 12 кругова различитих пречника: 4 круга сваке величине.
За резање кругова код куће, у недостатку компаса, можете користити, на пример, шоље различитих величина као шаблон, па чак и чашу за мале кругове.
Опћенито, постоји много опција, што је најважније, резултат би требала бити таква група од 12 кругова:
Волуметријски папирни цвет

Тада је време да се пређе на окретање ових папирних кругова у цветне латице. Да бисте то учинили, сваки круг мора бити пресавијен на пола.
Волуметријски папирни цвет

Онда поново на пола:
Волуметријски папирни цвет

И опет на пола:
Волуметријски папирни цвет

Из резултирајућег комада требате изрезати латице. Да бисте то учинили, само нацртајте контуру дуж које ћете резати.
Волуметријски папирни цвет

На исеченој празној плочи потребно је извршити рез готово до центра:
Волуметријски папирни цвет

Затим се цео радни комад мора распоредити, истовремено правећи резове на месту спајања. Резултат треба бити следећи:
Волуметријски папирни цвет

За већу лепоту цвета, врхове латица можете учинити контрастним. Било која обојена оловка или боја ће вам помоћи. Чак ће се и петогодишње дете носити са овим задатком (верификовано и одобрено у овој мајсторској класи).
Волуметријски папирни цвет

Слицна „трансформација белог круга у прелепи латицу“ мора се поновити са сваким радним комадом свих велицина. Резултат треба бити следећи:
Волуметријски папирни цвет

Сада можете започети поступак директног састављања цвијета. У овој је фази све једноставно: требате залијепити све радне дијелове од већих до мањих. Лепите само централни део латица.На крају, добијате такав „полупроизвод“ од 3д хризантема:
Волуметријски папирни цвет

Зашто је „полупроизвод“? Јер у овој хризантеми нема довољно језгра. Да бисте га направили, морате узети траку папира ширине 1-1,5 цм и на целој дужини по једној дужини одрезати неку врсту "ограде".
Волуметријски папирни цвет

Обојите крајеве „ограде“ истом бојом као и крајеви латица.
Волуметријски папирни цвет

Затим се крајеви језгре морају увити маказама према унутра.
Волуметријски папирни цвет

Затим целу ограду “завртите” ваљком и залепите је у средину цвета. 3Д хризантема од папира је спремна!
Волуметријски папирни цвет

Сва пријатна креација!
Коментари (1)
  1. Цатхерине
    #1 Цатхерине Гости 7. марта 2019 18:21
    0
    Испада врло лепо!
    Додала сам само стабљику чачкалица и лист !!!!!!! :))))

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине