Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» »Једноставни робот - бубамара
Јесен је време не само за прелепе шумске фото снимке, већ и за јесенске занате који се очекују од нас у вртићима и школама. Главна ствар у овом послу је оригиналност. Да бисте постигли апсолутну оригиналност, можете направити робота од бубњева. Нигде на другим веб локацијама не можете да пронађете нешто слично.
Робот - Ладибуг

Требат ће вам:


  • - орах;
  • - вибрирајући мотор с било којег радног или нерадног телефона;
  • - мали клизни прекидач;
  • - две батерије типа АГ13;
  • - шприц 5 цм као одељак за батерије;
  • - мало жице;
  • - лемљење и лемљење (по могућности);
  • - вруће лепак;
  • - лакови за нокте или боје.

Робот - Ладибуг

Вибрацијски мотор се може уклонити са било ког празног телефона, јер се они веома ретко покидају. Сигурно ћете ви или ваши пријатељи наћи телефон чији поправак више није практичан. Такав мотор има два излаза и његова поларност није битна, тј. нема разлике где спојити плус, а где минус.
Робот - Ладибуг

Прво ожичење је лемљено једним контактом мотора и централним контактом прекидача. Такви прекидачи су уграђени у готово свим кинеским играчкама са батеријама. Ако одједном нисте могли пронаћи ништа слично код куће, можете је купити у продавници радио делова.
Стварно је могуће без лемилице: само пажљиво умотајте жице у контакте и поправите их врућим лепком, али тада веза неће бити тако поуздана као код лемљења.
Робот - Ладибуг

На шприцу одсеците нос и скратите га тако да се две батерије стане.
Робот - Ладибуг

За добар контакт батерија са жицама довољно је само да их добро притиснете и учврстите малом количином електричне траке или лепљиве траке.
Робот - Ладибуг

Сада би требало лемити жице које долазе од батерија до слободног контакта мотора и било ког од екстремних контаката прекидача. То је сва електроника наше јесени занати.
Робот - Ладибуг

Робот - Ладибуг

Све би се требало смјестити унутар љуске. Мотор треба да буде положен у делу у којем ће бити "глава" бубамаре. Пазите да ниједан део не стрши иза доње равни.
Робот - Ладибуг

Када је све постављено и уверени сте да мотор ради, делове можете да поправите малом количином врућег лепка.
Бојање је врло једноставно. Прво прекријте шкољку слојем црвеног лака. Затим црним лаком нацртајте главу наше таште и тачкице. Кад се све осуши, можете нацртати очи.
Робот - Ладибуг

Гарантујемо да ће јесењи занати вашег детета изненадити и одушевити и децу и наставнике. Таква дама се креће веома смешно.

Погледајте видео робота


Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине