Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Шешир за бебе са ушима
Плетење беби је задовољство. Потребно је мало времена за њихову израду, па и материјале. И можете сањати било шта у декору.
Дечји шешир са ушима

Стога сам одлучила да своју унуку почастим новим шеширом. Увек имам на залихи пуно предива. И нове поткошуље и остаци. Пређа је различита текстура, дебљина, боја. Овај пут сам одлучила да вежем једноставан мали бели шешир. Моја пређа је буклированни и обични акрил (фабрике Пецхорка). Омотала сам их у једну куглу како бих лакше плетала. За шешир за дете од три године требало је око 100 грама пређе и четири сата.
Дечји шешир са ушима

Одлучила сам се за плетење иглама за плетење бр. 2 и даље сам припремила удицу исте величине за шивање шешира и плетење цвета. Да, и даље ће вам требати обична игла и дугме.
Запремина главе моје унуке је 48 цм, а одмјерио сам јој и главу од краја чела (или почетка раста длаке) до врата. Имам 30 цм. Ову величину је потребно поделити на две да би се открила висина шешира.
Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Уметао сам 84 петље на игле за плетење и плетио четири реда еластичном траком 2 по 2 (две предње петље, две погрешне петље).
Затим сам плетао подвезицом (сви редови с лицним петљама) без икаквих додатака или смањења док нисам добио правоугаоник величине 46 до 15 цм. Затворио сам петље задњег реда куком и, не тргајући навој, правоугаоник закачио у цилиндар (или цев) . Конац се откинуо (може се сећи маказама). Производ је окренут на предњој страни.
Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Након тога, савила је цев тако да се покаже да је шав био у средини, а закривила је врх дуж предње стране. Резултат је такав шешир. Да бих био још забавнији и занимљивији, направио сам уши на шеширу: на угловима шешира ушивео сам две дијагонале белом иглом (са онима које сам плетио, али нисам плетене).
Дечји шешир са ушима

Коначно је одлучила да шешир украси волуминозним цветом. Било ко може бити повезан, на интернету постоји много шема и видео записа. Знам неколико начина плетења тродимензионалног цвијећа, користио сам један од њих.
Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Дечји шешир са ушима

Плетела сам цвет од глатких нити, попут мапе. Иста нит је обичним иглом шивала цвет на шеширу, у средини је шивала дугме.
Све, капа са ушима и украсни цвет је спреман. Унук је цијенио мој рад, свидио јој се. Ову белу капу носи са задовољством.
Дечји шешир са ушима
Коментари (1)
  1. Дасха Кудриавтсева
    #1 Дасха Кудриавтсева Гости 6. октобра 2017. 14:16
    1
    Одлично! Сад имам 10 година, али могу се бавити плетењем. Посао смо шивали кутију са иглама, али је нисмо завршили, па сам отишао на вашу страницу. Све је врло занимљиво, корисно је за лутке.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине