Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Направи сам организатор
Направи организатор

Од обичних импровизованих материјала можете направити згодан организатор за дечију собу властитим рукама. Може бити корисно за чување различитих ствари за бебу: од клизача и прслука до пелена и хигијенских средстава за негу деце. Организатор за бебу је врло лако направити од најобичнијих импровизованих средстава која се чувају у сваком дому. Дечији организатор не само да ће поједноставити живот родитеља, уштедјети пуно простора у ормару, већ ће помоћи и да беба удобно одложи разне ствари.
Направи организатор

Материјали


Направи организатор

Тканина, папир, картон (или готова кутија), маказе, трака, лепак, равнило, спењач, прибор за нож, оловка (оловка), двострана трака, обична трака.

Припреме за дечији организатор. Корак по корак упутства.


Направи организатор

Пре него што започнете рад на дечијем организатору, потребно је измерити фиоку или комоду у коју ће се сместити бебине ствари. Боље је измерити величину будућег организатора не на крају, већ са размаком од 1-1,5 цм за додатни простор у кутији. Мерења будуће основе за организатора требало би да се врше појединачно, на основу ваших жеља за побољшањем простора у ормару.
Такође је потребно унапред испланирати како ће се организатор налазити унутар кутије и које величине треба да буду унутрашње кутије. Да бисте погодно чували разне ствари, можете правити кутије различитих формата: велике и мале. Висина кутије мора бити неколико центиметара мања од комода или ормара.
За основу организатора за децу узимамо обичну картонску кутију, измеримо жељену величину организатора и изрезујемо је ножем за дописе. Правим мерењем требало би да добијете пет делова: дно кутије и њене четири стране. Такође, за уштеду времена можете користити готову кутију потребне величине. На пример, испод ципела или малих кућанских апарата.
Направи организатор

Картонске лепке чврсто залепимо траком са обе стране тако да је основа кутије јака, не распада се и не савија се. Лепите странице на подлогу дечијег организатора. Неопходно је да ове стране стоје на врху кутије како нова величина организатора не би постала непријатно изненађење.
Направи организатор

Прво причвршћујемо супротне стране картонске кутије. Тако ће бити лакше одредити колико додатног материјала требате одрезати на осталим деловима страна носача, ако су радни комади погрешно измерени. Након што је основа дечијег организатора спремна, можете ставити састављене кутије у претинац кутије да бисте били сигурни да мере одговарају одговарајућој величини.
Направи организатор

Настављамо на даљем раду на дечјем организатору. Са центиметрским метром измеримо унутрашњост кутије, јер картон може бити различите дебљине. Снимамо мерења на папиру ради практичности.
Оловком (оловком) и равнилом направите белешке на припремљеној тканини и изрежите унутрашње бочне делове организатора потребне величине. Дно кутије причвршћујемо на тканину и вршимо мере за део којим ћемо залепити унутрашње дно.
Направи организатор

Окренимо се мерењу спољне стране организатора. Измеримо спољни обод кутије, пребацимо је на тканину. Измереним димензијама тканине додајте додатних 1,5-2 центиметра вишка материјала за рад.
Направи организатор

Да би дечји организатор био шаренији и живописнији, можете користити тканине у две боје за унутрашњост и споља. Тако ће организатор за дете изгледати оригиналније.
Направи организатор

Такође можете користити монофоничну тканину светлих боја само за подножје кутије (дно кутије), као што је то случај у предложеној радионици. И прикупити све остале стране организатора из другог материјала, на пример, у облику бајковитих ликова или смешних животиња.
Поред тога, дечији организатор се такође може залепити украсним светлим папиром. Међутим, ако родитељи планирају да користе дечји организатор за одлагање пелена, пелена, прслука и бебе, боље је користити тканину у раду.
Направи организатор

Након припреме свих детаља за украшавање кутије, глачајте тканину. Много је практичније радити са равномерном тканином, а организатор ће имати уреднији и атрактивнији изглед. Такође је потребно унапред пеглати део тканине за спољну страну организатора. Пеглама неколико центиметара пеглајте пеглом.
Направи организатор

Украсите дечији организатор. Корак по корак упутства.


Након савијања ивице тканине за центиметар, како бисте касније сакрили спој, потребно је да причврстите тканину дуж ивице на унутрашњост кутије помоћу спењача. Тканина мора бити чврсто стегнута по ободу кутије. Након тога, пажљиво савијте наборе тканине у угловима и залијепите љепилом. Тканину такође можете причврстити трајном двостраном траком.
Направи организатор

Након тога потребно је узети део припремљеног материјала и положити га на дно кутије. Након тога треба извршити мерења на тканини оловком (оловком) да бисте савили све потребне стране материјала према величини. Савијамо ивице и пегламо их пеглом.
Направи организатор

Тканину залијепимо љепилом или двостраном траком на дно кутије. Лагано положите на дно и рукама притисните тканину.
Направи организатор

Након тога, залепите двострану траку на унутрашњу ивицу врха кутије. Можете користити дугачак лист двостране траке око целог обода кутије, савијајући је са обе стране по ивицама. Налепите и лепљиву траку у испрекиданим линијама са обе стране организатора.
Направи организатор

Скините траку двостране траке и залепите део тканине са спољне стране организатора. Пажљиво залепите заглађене стране ивице на унутрашњост кутије.
Направи организатор

Затим морате савити тканину и залепити је на спољну ивицу организатора, повлачећи материјал добро по целом ободу кутије. Углови за кутије се могу заједно спојити ради дуготрајности.
Направи организатор

Окрените кутију и залепите траку на спољни дно организатора. Затим уклоните траку са доње стране спољног дела кутије и, избегавајући наборе на тканини, чврсто залепите материјал на дно двостраном траком.
Направи организатор

Након тога треба изрезати правоугаоник потребне величине из папира (беле или боје) и залепити га на спољњем дну дечијег организатора.
Направи организатор

Да бисте то учинили, правилно измерите дно спољашње стране кутије. За мерења ће вам требати равнало и оловка (оловка). Ако је кутија велика, онда за лепљење дана кутије можете користити неколико листова папира А4.
Направи организатор

Исечени папир лепимо лепком или га причвршћујемо двостраном траком на дно дечијег организатора. Ако је правоугаоник састављен из две половине папира, странице се могу по правилу повезати обичном траком на врху.
Направи организатор

Након тога, обичним лепком можете да залепите све грешке организатора, ако их има. Свијетли и оригинални организатор за дјечји вртић је спреман за употребу.
Направи организатор

У таквим кутијама можете повољно чувати ствари своје бебе у вертикалном или хоризонталном положају. Поред тога, такав погодан организатор за одлагање дечијих ствари уштедеће много простора у фиоци и помоћи у чишћењу куће.
Направи организатор
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине