Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Цроцхет топ за девојчице
Лагани топ „Бригхт Суммер“ биће омиљена ствар у гардероби младе фасхионистице. Боље је да га плетете од пређе с природном основом: од памука или лана. У комбинацији с прилично отвореним узорком, добит ћете прозрачан, пријатан тијелу и врло носив изглед.
Цроцхет топ за дјевојчице

Цроцхет топ за дјевојчице

Врх је плетен одозго према доље с једном тканином, без шавова: јарбол у смјеру према напријед и назад, а доњи дио у једном смјеру. Да би линија рамена била нешто нагнута, узорак се састоји од наизменичних редова стубова и двоструких кукичана.
Цроцхет топ за дјевојчице

Цроцхет топ за дјевојчице

За узорак је коришћена памучно златна пређа од батика, са саставом 55% памука 45% акрила и дебљином навоја од 330 м / 100 г. За овај врх је добра и пређа. Користећи куку број 2, крпа је била заплетена средње густине.
Опис одговара величини 34-36, висине 134 цм.
Да бисте започели плетење, морате да назовете 143 ваздуха. петље +3 петље за подизање. Расподјела петљи биће сљедећа: 17 петљи лијевог и десног дијела леђа, 35 петљи рукава и предње и 4 угаоне петље. Угао реглана формира се плетењем два ступа из једне углане петље, са једном ваздушном петљом. Горњи део кокете је плетен према шеми 1.
Цроцхет топ за дјевојчице

Након плетења 16-20 редака у кругу (у узорку 16), затим плету одвојено испред и одвојено од леђа. За леђа, леви и десни део комбинујте у једну тканину и плетите у предњем смеру ступове са огртача, у обрнутим ступцима без кукичања. Да бисте проширили тканину на крају и на почетку реда, плетите 2 ступаца из једне петље базе. Плетите 16-18 редака. Пре плетења слично на леђима.
Доњи део врха је плетен према шеми 2.
Цроцхет топ за дјевојчице

Ако се кокет показао малим, мањим од обима груди, потребно је додати петље са страна, спајајући предњу и стражњу страну ланцима ваздушних петљи потребне дужине. Ако ширина предње и задње стране одговара полукругу груди, само их повежите и наставите плетење. Ред треба да започне са 3 ваздушне петље уместо првог ступца и завршава се прикључним колоном. Дно врха завежите у круг до жељене дужине.
Цроцхет топ за дјевојчице

Да би врх задржао облик и добро сједио на фигури, вежите овратник и рупице с једним кукичастим ступовима. Довољно је да врх вежете једним редом ступаца. На горњи угао једне од половина задњег дела, можете да вежете дугме за дугме од 3-4 ваздушне петље. Изравнајте кравату са 4-5 редова једног крошња. Истовремено, у унутрашњим угловима рупе, на пример, у доњој тачки, плетите један ступац од две основне петље, на тај начин постављајући врх дуж фигуре.
Цроцхет топ за дјевојчице

Да бисте променили величину врха, откуцајте више или мање петљи у почетном ланцу. Важно је да се придржавате овог удела: 1 део за сваку половину леђа, 2 дела за рукаве и напред, плус 4 угаоне петље. Такође можете да промените број плетених редова јарма. Постоје могућности за врх са уским раменом (као у узорку) или са малим испуштеним рукавом, ако повећате број редова плетива у јарму.
Коментари (2)
 1. Лина Монрое
  #1 Лина Монрое Гости 8. август 2017 10:46
  3
  Испало је веома лепо, плетем се јако дуго, тражим различите могућности, желим да пробам да направим једну за себе. Осим тога, ствар је јединствена и такву не можете купити нигде другде, додала бих вам неке рхинестонес или паиетку у врат. Генерално се показало врло квалитетним.
 2. мастер1959
  #2 мастер1959 Гости 28. август 2017. 18:13
  0
  Врат не сме бити симетричан. Знам из свог властитог искуства. Плетено више пута, а такође и раглан. У леђа је требало додати неколико редова. Иначе ће се врх мало завући на врат. И ружно и непријатно.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине