Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Такав прибор за књиге као плетене обележиваче може се видети ретко, али то није само лепа ствар, већ и практична поклон било који ентузијаста за читање. Захваљујући овој мајсторској класи, такав поклон моћи ћете и сами да креирате. Детаљно ћемо вам рећи како зарезати обележивач, која пређа и кука се најбоље користе у ове сврхе. Процес ће бити занимљив и почетницама и искусним мајкама.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Корак по корак радионица плетења обележивача за кројење књига помоћи ће вам да научите нове вештине плетења или ефикасно учврстите постојеће. Илустрације ће вам помоћи да контролишете поступак, избегнете грешке. Не журите, покушавајући да брзо завршите плетење маркере - овај мали посао вам неће требати више од једног дана. Да ли сте спремни за почетак? Да видимо да ли је све спремно за вас.

Шта вам треба: списак додатака


Да бисте започели квачкање ознака, припремите:
- танке памучне нити.
За МК сам узео пређу Арт Лили 50м / 225м у јарко плавој боји. Можете користити нити сличне дебљине или тањих. Кориштење веће пређе ће вам омогућити да створите врло деликатне, танке ознаке кукичаних кројевима који неће остављати наборе између страница књиге.
- кука која одговара броју ваше пређе.
Узео сам бр. 2 - мањи од препоручених да добијем још густо платно. Међутим, имајте на уму да што је финија пређа и мањи је број кука, то ће вам више бити кукичана ознака.
- маказе за обрезивање навоја. Оштрен алат неће наборати и олабавити врх.

Цроцхет боокмарк: величине


Сада разговарајмо о томе шта ће представљати наша квачкана обележивачица за књиге.
Понављање узорка је 15 петљи и високо је 7 реда. Изнад сам објаснио како да одаберете оптималну ширину обележивача, његова дужина ће зависити само од броја понављања извештаја у висини.
О којим појмовима ћемо говорити? Ово ће вам помоћи да утврдите да ли ће подешавање обележивања књига бити тешко или лично за вас лично. Ако не знате како извести овај или онај елемент, савјетујемо вам да прво стекнете ове вјештине, а затим наставите да плетете цијелу ознаку.
ПП - петље за подизање;
СТ - ступац, у овој мајсторској класи примењујте једно крошњу (стбн), са 1 и 2 кроше (ст1н и ст2н, респективно);
БУ - бочни узорак (ова скраћеница се користи само у овом опису како би се смањио опис плетења истих одсека тканине).

Цроцхет Боокмарк: Плетење Раппорт


Позовите 15 ваздушних петљи.
1 ред започните с 3 п. Успона. У 15. петљи почетног реда плетајте ст1н, 2 вп, 2 ст1н. У 1 реду, шавови за подизање замењују 1 ступац са 2 кукичана, али ми ћемо га плести почевши од другог реда. Овај бочни образац (ЦУ) понавља се лево и десно. По завршетку бочног узорка плетемо средњи узорак. Да бисмо то учинили, плетамо након стсн 4 вп, у 10. петљи - стбн, 6 вп, у 6. петљи почетног реда плетемо стбн, 4 вп, а у последњу петљу плетемо цу (2 ст1н, 2 в. н., 2 ст1н).
Цроцхет боокмарк са фотографијом

2 ред: 4 точке успона, БУ у луку од 2 ВП, које смо плетали између парова ст1н БУ у 1 реду. Затим 1 вп, плетени вентилатор од 9 ст2н, 1 вп, ЦУ (као на почетку овог реда и даље), 1 ст2н у средишњем луку првог реда (од 6 вп) 3. петља подизања доњег реда.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

3 ред: петље за подизање (4), контролна јединица, прелаз са 3 вп, преко вентилатора изводимо 4 стбн (у 1., 3., 6. и 9. ст2н), плетива 3 између .п. Требао би испасти 5 стб са 4 празнине између њих. Затим плетивамо ланац од 3 ВП, БУ, ст2н у последњој петљи за подизање (као у 2. реду).
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Четврти ред: започињемо ред од 4 вп, затим извршавамо контролну јединицу, а затим 3 вп, стбн у централне петље од 4 празнине везивног вентилатора. Између ступаца је такође 3 вп Укупно 4 стбн, 3 интервала. Затим плетивамо 3 вп, БУ, ст2н на крају.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

5 ред: 4 петље за подизање, управљачка јединица, 4 ВП., Стбн у свакој другој ВП јаз између стубова - лукови од 3 вп Укупно имамо 3 стбн са 2 лука. Затим завршавамо ред 4 вп, БУ, ст2н у 3. ставку.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

6. ред: почетак је плетено слично 5. реду, само уместо 4 вп плетамо овде 5 вп Такође формирамо 2 стбн са интервалом од 3 вп Следећих 5 вп, БУ, крај реда - ступац са 2 кукичења.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

7. ред: 4 пп, БУ, 8 вп, 1 стбн у 2. петљи лука доњег реда (између стбн). Опет ланац од 8 ВП, плетени БУ, у трећем ВП прелаз - ст2н.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Поновите рапорт у висини, почевши од 1. реда, још 3 пута. У 8. реду плетамо бн ступове у 5. и 4. петљи лукова са осам петљи.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Довршавање узорка


Завршавамо ознаке квачањем у редовима 28-31. Заобљени облик врха се добија смањењем петљи узорка између бочних елемената украса.
Ми плетемо 28. ред као седми.
29 ред: 4пп, БУ, 3 ВП, БУ, ст2н у 3. петљи подизања доњег реда.
30 ред: 4 пп, БУ, 1 ВП, БУ, ст2н
31 ред: 4 пп, БУ, БУ, ст2н.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Ивице


У 18 петљи почетног реда плетемо 18 стб. У сваки лук, који је формиран бочним петљама прелаза из реда у ред, као и ступовима са 2 пређе, замењујући их, плетивамо 2 стбн, пицот од 3 вп, 2 стбн.
Цроцхет боокмарк са фотографијом

Повезавши обележивач и окренувши се првом реду, испод ст1н БУ плетемо 3 стбн и повезујемо узорак у прстен.
Честитамо! Оригинални обележивач књига које сте лично закухали довршен је и спреман је да лежи између страница вашег омиљеног дела!
Коментари (1)
  1. мастер1959
    #1 мастер1959 Гости 28. август 2017. 13:30
    0
    То је брзо и лако. Стварно ми се свидјело. Заиста вриједно поклон 8. марта итд.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине