Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Луксузна винтаге карта
Ако се ви или ваша родбина бавите ручним радом, вероватно сте нагомилали много лепих белешки и остатака који се могу користити за прављење врло симпатичне и једноставне разгледнице у винтаге стилу. Штавише, стварање ове мале поклон-лепотице неће вам требати много времена - такву картицу можете да сакупите за мање од сат времена.
За разгледнице су вам потребне:
- комад белог или сивог картона за подлогу картице величине 27к20,5 цм;
- комад картона обичне боје за предњу страну картице димензија 20,5 к 13,5 цм; у овом случају коришћен је обични картон са металним ефектом;
- декоративни детаљ величине 16к7 цм, при изради ове разгледнице коришћен је мотив изрезан од комада обичног тапета, али можете користити било коју слику са корице свеске или из часописа, пожељно је да слика буде направљена од дебелог папира или картона;
- комад плетенице од чипкасте чипке са исеченом ивицом дужине око 10 цм и ширине 3 цм;
- комадиће органзе, у екстремним случајевима, ако нема органзе, можете је заменити вештачким шифоном;
- сатенска врпца ширине око 0,75 цм и дужине око 60 цм;
- 3 перле, перле или бисери за средину цвећа.
Поред тога, потребни су додатни материјали:
- игла са навојем у боји сатенске врпце;
- прибора или грађевинске двостране траке ширине 1 цм;
- маказе;
- оловком и равнилом како би се одсекли делови са картона;
- шибице и свијеће за пјевање кришки од органзе.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Такође, поред свега наведеног, засигурно не можете без веште оловке, свежег дела инспирације и незаустављиве маште, јер мало је вероватно да можете поновити управо оно што сте сами направили ручно и морат ћете сами створити своје ремек-дело!
Дакле, за почетак радимо с малим мотивом, који је у овом случају изрезан из густе тапете. Десну ивицу украшавамо назубљеним ободом. Да бисте то учинили, једноставно залијепите траку двостране траке на предњој страни мотива, а затим нанесите љепљиву траку на љепљиву траку, тако да пераје изгледају преко руба мотива, а затим се преклапају са позадином.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Лагано притисните плетеницу тако да је добро фиксирана и преокрените украсни елемент. Одрезали смо вишак плетенице и непотребне капке, остављајући 1,5 цм додатка са сваке стране. Лепимо их комадима двостране траке на погрешној страни мотива са тапете.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Сада је наш мали мотив спреман. Лепимо га на комад картона у боји, који ће бити предња страна картице. За то користимо двострану траку. Посебно пажљиво залепимо страну на којој се налази гуипуре плетеница. Предња страна картице је готово спремна.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Сада украшавамо картицу романтичним и њежним цвјетним елементима. Од сатенске плетенице увијамо руже. Трудимо се да их учинимо што равнијима. Не треба их чинити превеликим и гломазним, руже са 2-3 реда траке биће довољне. Максимални пречник цвета није већи од 1,5 цм.Руже шивамо с погрешне стране како се нит не "пење" на предњу страну цвета. Затим доведемо нит до средине и шивамо перлу. Вратимо нит на погрешну страну и поправимо је. Све у свему, напорно је направити три цвећа. Иако, наравно, ако желите, можете направити 5 или чак више цветних мотива.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Да би руже биле украшеније и профињеније, за сваки цвет ћемо направити стилизоване шарене биљке од комада органзе. Да бисте то учинили, исеците три комаде пречника око 4-5 цм. Није важно да су комадићи неравни, не бисте требали тежити идеалном кругу.
Луксузна Винтаге картица

Запалимо свећу и пажљиво обрадимо кришке комада на отвореној ватри. Пазите да не спалите прсте и не изгорете органзу. Да бисте то учинили, не стављајте тканину преблизу ватри - кришке би требале само мало да се стегну. Ако ивицу фластера држите на страни пламена, ивице се једноставно благо растопе без губљења облика. А ако ставите комад тканине на врх пламена, ивица ће се не само спалити, већ и знатижељно савити, дајући фластеру облик чаше, гнездо. Уверите се да је цео обод реза био изгорео, јер у супротном незапечаћена ивица прети да процвета и пропадне. Тако отпевајте сва три дела органзе. Након тога руже ставите у сепале органзе.
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Узмите нит са иглом и једноставно зашијте резултирајуће цвеће двоструким навојем на предњу страну картице. Слободно истресите све слојеве одједном: обични картон, мотив са позадине, чипкасту гуипуру, ако се на њему налазе руже, грлове од органзе и сам цвет са врпце. Тако своје мале креације сигурно поправите на разгледници. 2-3 убода по цвету су довољне. Са погрешне стране, за већу поузданост, место убода и нити можете лепити траком или капљицом лепила.
Луксузна Винтаге картица

Сада нам остаје још један последњи задатак: прикупити предњу страну картице, већ украшену мотивом, чипком и цвећем, и базу картице. За почетак, савијте базу картице на пола тако да буде 13,5к20,5 цм када је пресавијена. Да бисте линију савијања учинили равномерном и уредном, можете чврсто да је причврстите равналом и лагано повуците дебелу иглу на месту будућег преклопа, као да огребате равну линију. Ово се посебно препоручује ако је картон веома густ и густ.
Савијајући базу на пола, залепите је по целом ободу тракама двостране траке. Обавезно проверите да ли су углови увек залепљени. Такође можете залепити неколико трака у средини за додатну снагу.
Луксузна Винтаге картица

Пажљиво одвојите горњи слој од трака траке и притисните предњу страну разгледнице на базу. Све лепљене мрље добро стисните. Сада је ваша картица спремна да обрадује примаоца романтичном честитком!
Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица

Луксузна Винтаге картица
Коментари (1)
  1. мив
    #1 мив Гости 29. август 2017. 16:47
    0
    Лепа разгледница. Главна ствар је "укључити" фантазију и добили су прилично оригиналне ствари.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине